OFcp&&&
МИСЛИТЕЛ
- Член од
- 18 ноември 2007
- Мислења
- 239
- Поени од реакции
- 0
Затоа што низ историјата се гледа дека луѓето не гледаат ништо повеќе од она што сакаат да го гледаат, а сакаат да го гледаат она што на нив им одговара, и ништо повеќе од тоа,Si se prashal li nekogash zoshto? Zoshto ti e vazno da imash svoi mislenja koi si gi sozdal bez vlijanie na lugeto okolu tebe?
не ги гледаат работите од сите страни ( туку само од оние на кои нив им одговара ) , и не гледаат повеќе работи заедно...си живеат во некој свој замислен свет, ги интересира само она што нив ги прави среќни, не мислат за никого и ништо освен за нив самите, не ги интересира универзумот во кој живеат, се трудат само да го „изживеат“ својот живот, не ги интересира вистинската реалност, туку само онаа што нив им одговара,никој не сака вистински да сфати што е се она околу нас, како настанало, несакааат да дознаат се`, ги делат луѓето ан граѓански класи, според религија, според нација, според раса, а уствари сите сме исти, потекнуваме од иста универзум,од иста планета, сите што се родени некогаш ќе умрат, сите се луѓе... и така натаму, ме мрзи да пишувам,зошто можам да пишувам без некогаш да престанам....
И бунтовниците не размислуваат со сопствен мозок,:helou: ме потсетуваш на бунтовникот од Ошо тој вели :"Правиот бунтовник има разбирање за моменталноста на животот и неизбежноста на смртта .Него ништо не може да го заплаши,нити да го наведе на компромис.Во таков момент на живототти си во прилика да живееш некомпромисно,а бидејки и смртта е неизбежна нема потреба од нагодби ,прилагодувања , бидејки животот е краток, бунтовникот прави се што е во склад со неговите можности и потребите на неговото битие .Ужива да создава и исто го уништува тоа што треба да се уништи како би се овозможило неговата креација да излезе на видело Тој не е деструктивен тој е во служба на создавач и понатаму опстојува бидејки не е реакционерен нема ништо против било кого или нешто,останува разигран бидејки целата негова креативност е игра тој не е ни озбилен бидејки и озбилноста е дел на стариот бивш човек."Ваков бунтовник ми се допага:smir: :smir: :smir:
тие „размислуваат“ контра на останатите, без да се прашаат зошто е така...
ги мразам бунтовниците, посебно оние кои мислат дека со физичка сила можат да постигнат нешто...
Ниту едно мислење не го оформувам со влијание на луѓето ( правите разлика, луѓето, а не материјата околу мене )...Добро е што не ти е важно, затоа се вклопуваш во интересната замисла за себе на Анкица, но, ниедно мислење и став не го оформуваш без ничие влијание. Или се согласуваш со некого, или си против туѓиот став со што наметнуваш “свој“. Но по ниедно прашање не си се изјаснил исклучиво на својот разум. За такво нешто, ти беше спомнато, треба живееш во пештера, и да изградиш став за “штетноста на гасовите од моторните возила“ исклучиво по свое видување. Што не е возможно.
Докажи дека луѓето околу тебе мораат да влијаат нма твоите мислења...