Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
735478_700b.jpg

Можеби е до репутацијата, но секогаш и даваат комплексни и луди ликови. Big Fish, Fight Club, Sweeney Todd...

Плус, I'd tap that.
helena-bonham-064-01.jpg

helena-bonham-carter-083.jpg

'nough said?

Дискусија? ...anyone? ....Bueller?

Версатилна актерка. Се заљубив во нејзе кога ми беше гледан Lady Jane. Не сум видел посладок пар од нејзе и Кери Елвс на филм. Ми пречи единствено што Бартон ја ангажира да глуми само луди тетки. А може сум само љубоморен на тој мадафака.

220px-Lady_jane_poster.jpg

Инаку филмов......:love::love::love::love::love::love::love::love:

Предлог
http://www.imdb.com/name/nm0001570/
Талентиран глумец

Предлогот се прифаќа.

Едвард Нортон, важи за еден од најталентираните актери на денешницата, меѓутоа според многумина неговиот талент може да се спореди и со оној на старите мајстори од Холивуд. Познат по тоа што никогаш не бил таблоидна личност, за него важи дека се пробил во актерскиот свет без контроверзи и скандали туку строго на сработеното. Неговата кариера започнува со Primal Fear, улога која се погоди како по онаа старана, прво па машко. После таа улога, Нортон бил буквално опсипан со понуди, а сценаријата му биле туркани под врата.

edward_norton_fight_club-4302.jpg

Тој неколку години мудро си ја трасираше кариерата, во кое време успеа да го сними култниот Fight Club, на Дејвид Финчер во кој глуми рамо до рамо со Бред Пит и American History X. Неговата кариера е преполна со одлични филмови, меѓутоа во сето тоа мноштво ќе најдете и некои со сериозно лош квалитет, посебно меѓу поновите, како на пример Стоун.

Па ајде да видиме. Може ли Нортон повеќе или веќе го помина зенитот на својата кариера? Може ли да се очекува од него уште некоја култна улога или тие веќе се минато? Патем, кој филм со него ви е најомилен, а кој мислите дека му е комплетно промашување?

Нема што да се става на тапет, Едвард Нортон е актериште невидено! Дај ново дете :)

Куче што јаде маст јаде и стап. :) Сценариото е една работа, ама додека не излезе филмот не можеш да знаеш...

Мислам дека многу сме зборувале за него во некоја од темите, лично мене најдобра улога ми е онаа во Primal Fear, потоа следат American History X, Фајкла, Rounders, 25th hour и Red Dragon. Појавувањето во Kingdom of Heaven е легендарно, кога почна да зборува Кралот го видов ликот на Нортон пред мене. По што се познава врвен актер? Меѓу другите работи, веројатно и по тоа што може да направи просечен филм да изгледа одлично, ако приказната е централизирана околу него, како во случајот со Leaves of Grass.

Му лежат сериозни улоги, мислам дека ќе гледаме уште многу од него.

Куче што јаде маст јаде и стап. :) Сценариото е една работа, ама додека не излезе филмот не можеш да знаеш...

Мислам дека многу сме зборувале за него во некоја од темите, лично мене најдобра улога ми е онаа во Primal Fear, потоа следат American History X, Фајкла, Rounders, 25th hour и Red Dragon. Појавувањето во Kingdom of Heaven е легендарно, кога почна да зборува Кралот го видов ликот на Нортон пред мене. По што се познава врвен актер? Меѓу другите работи, веројатно и по тоа што може да направи просечен филм да изгледа одлично, ако приказната е централизирана околу него, како во случајот со Leaves of Grass.

Му лежат сериозни улоги, мислам дека ќе гледаме уште многу од него.

Не зборев заради филмот дека е погрешно одбрана улога, туку за фактот дека буквално го натераа да глуми во филмот. Имаше договор со некој од студијава за 3 филмови, имаше снимено веќе 2 и не сакал да глуми во овој, ама го натерале.

Затоа и е таков никаков во филмот, преку кур му било. :D

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:- Мислам дека со ова кажав се што можев да кажам.
Само се чека моментот кога ќе го добие Оскарот.

The Score ми е негов најдобар фолм.. лошо не можам да кажам за него дека ми е омилен глумец (y)(y)

Одличен актер кој знае да направи метаморфоза во еден филм и да го замразиш и да ти стане фаворит. Primal Fear, Fight Club, American History X му се супер изиграни улоги. Катастрофална му беше улогата во Stone и слабо одглуми. http://www.imdb.com/title/tt1423995/

Мислам дека за Нортон се разбравме, мој предлог за следна ѕвезда е Том Харди, типот растури во Warrior, а кога го гледав This Means War, го спаси ебениот филм и кругови вртеше околу оној другиот лепотан од Star Trek.

Дефинитивно следна ѕвезда со голем успех, некако мерак ми прави кога е на екран. :)

За Едвард нема што лошо да се каже, феноменален актер. Од филмовите што сум му ги гледал Stone е најголема грешка,едноставно лошо одглуми,добро еден филм ништо не е ,за разлика од многу други актери што грешките ги повторуваат. За разлика од Fight Club,The Rounders,Primal Fear,American X History,25th hour .....

А го гледал некој воопшто Хулк со него?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom