Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
Што мајка го стави Кери со другите?
Што е поразличен Кери од другите кои ги набројав?
Не паѓам на таков ‘физички хумор‘ каде главниот лик прави будала од себе.
Плејада на актери кои не ги бива за подобри улоги.
Будала секој може да биде.

Одиме оф топик овде, пошто темава е за Сендлер, ама баш ме интересира што имаш изгледано со Кери? Знаеш дека човекот не глуми само во комедии така?

Doesn't know about Jim Carrey's acting talent

Girls.png

Доста го дупите детето
http://www.imdb.com/title/tt0338013/
П.С.
а. Не гледам зошто би пишувал за Сендлер, затоа се придружувам на оф топикот
б. Џим својот белег го остави со комедиите, не дека не докажа дека може да биде дел од серизни филмови, ама Ејс Вентура и Маска му се далеку попознати филмови.
П.П.С
I AM BATMANNNNNNN

Не знам, како помал многу го сакав, дури го сврстував во листа „омилени глумци“. Сега ми е досаден некако, чак и... флегматиченo_O

Ајде чим тргнавме со Кери ќе го ставам него на тапет и онака ликот и делото на Сендлер веќе го исцрпивме ( не дека беше претешко).

Jim-Carrey-Hot-Wallpapers-4.jpg

Џим Кери, актер, комедијант. Својата кариера ја има започнато како стенд ап комичар, за потоа да почне да работи на ТВ како дел од екипата на In Living Color. Штета што повеќето го перцепираат како комичар зашто на неколку наврати докажа дека знае да глуми и тоа доста импресивно. Како деца го знаевме како Ејс Вентура и едниот од глупаците од "Глуп и поглуп", но Џим прерасна во навистина зрел актер одигрувајќи улоги во филмови како "Шоуто на Труман", "23", "Вечниот сјај на беспрекорниот ум" итн итн.

Како вие гледате на Кери и дали ви се допаѓа неговата работа? Судено ли му е да биде познат како комичар?

Незнам зошто глумењето во комедии е потценето.. the facial expressions on this guy..:cuc:

Незнам зошто глумењето во комедии е потценето.. the facial expressions on this guy..:cuc:
Воопшто не целев да се потцени неговата глума во комедиите. Мене ептен ме забавува човеков, макар што како старее се полоши комедии снима. Имитацијата на познатите актери му е перфектна. Мислата ми беше дека е штета Џим Кери да се набљудува само како комичар. Човекот е многу повеќе од тоа.

Му ги сакам комедиите, ама посебно му ги сакам драма/комедија филмовите. Man on the Moon, The Truman Show, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, и филмовите и глумата одлични, кога се спомнува Џим Кери на овие филмови прво ми текнува, а после идат Глуп и Поглуп, Ејс, Маската и Кејбл Гај.

Плус има ептен јако појавување во финалето на една од моите омилени серии "The Larry Sanders Show"

:cuc:

Воопшто не целев да се потцени неговата глума во комедиите. Мене ептен ме забавува човеков, макар што како старее се полоши комедии снима. Имитацијата на познатите актери му е перфектна. Мислата ми беше дека е штета Џим Кери да се набљудува само како комичар. Човекот е многу повеќе од тоа.

Да де, знам. Не зборев директно за тебе, општо добив впечаток дека се потценува глумата само затоа што е моронска комедија. :)

Повеќе онтопик: не ми е битно дали му е судено вечно како комичар, битно ми е како глуми, а во кој жанр моментално ич не е релевантно. Тој својот дел си го обработува беспрекорно. Така да, бел бумбар во гласовите од мене. :)

Јас лично многу го сакам. Ок се снаоѓа и во посериозни филмови, но сметам дека вистинскиот талент му се наоѓа во комедиите. Ретко се случувало да се смеам на комедии, ама Џим Кери секогаш го вади најсмешното и ме полни со позитивна енергија. Liar, Liar за мене секогаш ќе биде една од најдобрите, ако не и најдобра комедија што сум ја гледала. Плени човекот со харизма, не е само фацијалните изрази, едноставно има нешто во него. Секој може да прави гримаси, ама начинот на кој Џим Кери глуми е уникатен. Ѕверка е дефинитивно!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Џим е еден од најпосакуваните гости во емисии. Нема утка со него, ептен лежерен и забавен.:)

Физичкиот хумор е важна особина на добар комичар. Што ако му текнуваат добри шеги кога не знае како да ги каже !? Ако не знае како да го одглуми тоа за да го долови моментот !?

Ако некој е шеговит но не знае да го „наслика“ тоа со себе, нека се посвети на пишување вицови или сценарија.

Џим си е перфектен за својата работа.

еден ден ко ќе го видите Џим во рацете со оскар, ќе се чудите зошто толку е добар во глумата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom