Христос Воскресна!

• Креатор на темата Креатор на темата stojance andov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 јуни 2008
Мислења
108
Поени од реакции
3
Hristos voskresna volzjubeni braka i sestri! Ajde site da mi se pridruzite na ova tema i da napiseme po nekoi ubavi recenici na ovaa tema. Samo ve molam ne pisuvajte gluposti, a osobeno ateistite i nevernicite.

Den na voskresenie da se prosvetlime so torzestvo, i eden so drug da se pregrmene. Da im kazeme na onie koi me mrazat deka HRISTOS VOSKRESNA OD MRTVITE, SO SMRTTA, SMRTTA JA POBEDI I NA ONIE VO GROBOVITE ZIVOT IM DADE!

Dojdete site da se nasladime od nebesnata radost, prijdete site i videte kolku e blag Gospod. Site narodi razberete ja tajnata na Otecot nebesen, Koj ja ispolni Sinot so Negovoto slavno voskresenie!

ДОБРО БЕ колку дена васкресава воа Џиз"з оф Крајст

па нели до сега требаше у рајот да биде

хммммм

бе да не забораил да извади повратен билет па сеа мора да остане со нас на земјата

Неможам да разберам што ли бара АТЕИСТ да коментира на оваа тема . Значи му смета вистината ,а тоа што неговиот саат е застанат тоа незначи дека не постои времето . Сам си работиш против себе "несопирлив" штом се сопираш себеси да погледнеш кон вистината кон Оној кој ти дал очи да го читаш овие редови . Но не вреди да се коментираат овие работи баш како што невреди да избереш да си МУВА и да застануваш само на ИЗМЕТОТ ,да невреди кога имаш избор да собираш мед како добро познатиот инсект. Стојанче жалосни се ваквите коментари но радувајсе на Божјите зборови: "Блажени сте вие, кога ќе ве срамат и прогонуваат и кога лажно ке говорат против вас секакви лоши зборови - заради Мене ! Радувајтесе и веселете се, зашто голема е вашата награда на небесата ! Така ги гонеа и пророците што беа пред вас ." Брату има многу бесконечно да се пишува на оваа радосна тема .... Христос Воскресе !

ДОБРО БЕ колку дена васкресава воа Џиз"з оф Крајст

па нели до сега требаше у рајот да биде

хммммм

бе да не забораил да извади повратен билет па сеа мора да остане со нас на земјата

Христијаните со поздравот “Христос Воскресна“ и одговорот на истиот “Навистина воскресна“ се поздравуваат се до денот кој го викаме Спасовден, а тоа е мислам денот на Вознесението.
Со овој поздрав ние меѓу другото и го најавуваме Неговото повторно враќање, и не гледам ништо лошо во тоа. Дури и цела година дфа го повторувам како поздрав-кажувам факт, соопштувам една радосна за мене вест.

А ти што си имаш некаква мака со тоа-тоа е друга работа.

А ти што си имаш некаква мака со тоа-тоа е друга работа

нема везе немам никаква мака со тоа

ако нека шета чоекот таман работа

него мислев три дена па васкерасва

па зема џакови , картонски кутии , збира гревојте на луџето и му ја спраштува

у непознат правец

И како што секоја слика има свој творец - сликарот така и ти како создание имаш свој Создател (Кој е несоздаден)! Засрами се од ваквите гнасни зборови за својот Бог кој те создал!!!! Да имааше 2 грама општа култута (немора некое екстра знаење) немаше да зборуваш вакви глупости и гадотии - СТРАШНИ !
А сега ми е јасно што бара атеист на форум религија: ДА МУ ТРЕБАШЕ И ДА ГО ИНТЕРЕСИРАШЕ ФОТО АПАРАТ КЕ ОДЕШЕ НА ФОРУМОТ ФОТОГРАФИЈА , НО ПОШТО ГО ИНТЕРЕСИРА И МУ ФАЛИ БОГ ЕТЕ ГО ТУКА НА ФОРУМОТ РЕЛИГИЈА !

Христос Воскресе !!!

Навистина воскресна!

За тоj што се именува како атеист :

"И така, првиот проблем: „Религија и атеизам". Се случува, на мошне важни конференции и слични манифестации, да се среќаваш со луѓе коишто се навистина образовани, навистина учени, коишто не се површни, и се случува постојано да се судираш со едно и исто прашање. Кој е Бог? Постои ли? Дури и прашањето: Зошто е потребен? Или: Ако постои Бог, зошто не настапи од говорницата на Обединетите Нации и не се објави? Ете, дури и такви прашања можат да се слушнат. Што може да се каже на ова?
Ова прашање, како што ми изгледа, се решава од позиција на централната современа философска мисла, којашто најлесно може да се искаже преку поимот егсистенцијалност. Во што се состои основната содржина на постоењето на човекот, на смислата на човековиот живот? Да, се разбира, пред сè во – животот. А и како би било поинаку? Каква смисла јас доживувам кога спијам? Смислата на животот може да биде исклучиво во спознанието, во „вкусувањето“ на плодовите на својот живот и на својата активност. И досега никој не можел да смета, и во вечни векови нема да може да смета и да тврди дека смислата на човековиот живот е во – смртта. Тука лежи непремостивиот јаз меѓу религијата и атеизмот. Христијанството тврди: човеку, овој земен живот е само почеток, услов и средство за подготовка за вечноста; подготвувај се, тебе те очекува вечноста. Христијанството вели: еве што е потребно да сториш, еве каков треба да бидеш за да влезеш во вечноста. А што тврди атеизмот? Нема Бог, нема души, нема вечност, и затоа верувај, човеку, дека те очекува вечна смрт! Каков ужас, каков песимиза, каков очај – морници низ грбот минуваат од овие страшни зборови: човеку, тебе те очекува вечна смрт... Не, избавете ме од таквата вера!
Кога човек ќе се изгуби во шума, го бара патот да излезе од неа, бара начин да се врати дома, и штом ќе сретне некого, го прашува: „Има ли излез оттука?“ Ако тој му одговори: „Не, и не барај, подготви се да останеш тука.“ – дали ќе му поверува? Се сомневам. Нема ли да продолжи да бара понатаму? И ќе сретне друг човек кој ќе му каже: „Да, има излез, и ќе ти ги кажам знаците по кои ќе можеш да излезеш оттука.“ Нема ли да му поверува на овој човек? Истото се случува и во сферата на изборот на светогледот, кога човекот ќе се најде пред лицето на религијата и на атеизмот. Сè додека во човекот има искра на барањето вистина, искра на барањето смисла на животот, тој не може, психолошки не може да прифати концепции коишто тврдат дека него, како лчичност, и – следствено – сите други луѓе ги очекува вечна смрт, за чие достигнување е потребно создавање што е можно подоби економски, социјални, политички и културни услови за живот. А понатаму сè ќе биде О.К., утре вие ќе умрете и ќе ве однесеме на гробиште. Колку „восхитувачки“!
Ви укажав само на едната страна, психолошки мошне суштинска, којашто, според мене, му е доволна на секој човек со жива душа за да разбере дека само религиозниот светоглед, кој за своја основа го прифаќа Оној Кого ние го нарекуваме Бог, дозволува да се зборува за смислата на животот."
ако сакаш повеке да прочиташ оди на http://preminportal.com.mk/content/view/613/54/

Неможам да разберам што ли бара АТЕИСТ да коментира на оваа тема . Значи му смета вистината ,а тоа што неговиот саат е застанат тоа незначи дека не постои времето . Сам си работиш против себе "несопирлив" штом се сопираш себеси да погледнеш кон вистината кон Оној кој ти дал очи да го читаш овие редови . Но не вреди да се коментираат овие работи баш како што невреди да избереш да си МУВА и да застануваш само на ИЗМЕТОТ ,да невреди кога имаш избор да собираш мед како добро познатиот инсект. Стојанче жалосни се ваквите коментари но радувајсе на Божјите зборови: "Блажени сте вие, кога ќе ве срамат и прогонуваат и кога лажно ке говорат против вас секакви лоши зборови - заради Мене ! Радувајтесе и веселете се, зашто голема е вашата награда на небесата ! Така ги гонеа и пророците што беа пред вас ." Брату има многу бесконечно да се пишува на оваа радосна тема .... Христос Воскресе !
NAVISTINA VOSKRESNA! Da, ne mozeme nevernicite da gi sopreme da hulat protiv Boga i Hristovoto voskresenie. No da se raduvame na Hrista i na Negovoto slavno voskresenie. AKO BOG E SO NAS, KOJ KE E PROTIV NAS!:)POZZ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom