„ХРИСТОС СЕ РОДИ!“
1) Доколку би ја прочитнале самата библија, Христос (право име е уствари ИСУС) воопшто се нема родено на 7ми Јануари
2) Доколку си ги рашириме обзорите малку повеќе ќе видиме дека Христос никогаш не ни постоел.. во најмала рака не така како што е сервирано од страна на црквата. Ако ме прашате мене оригиналниот Исус највероватно бил некојси столар што одвреме на време кажал по две три паметни думи.. тхат`с алл
па ај директно да видиме шо има библијата да каже за раѓањето на Исус.
Самата библија ни вели дека 25ти Декември или 7ми Јануари е многу неверојатен датум за раѓањето на личноста Исус. Палестина/Израел е многу ладен во текот на Деќември/Јануари. Би било премногу ладно за да бидат прашани сите да патуваат во градот на нивнит татковци да се регистираат за данок (како што ни проповеда библијата). Исто при раѓањето имало присутно овчари во полињата, но самата библија ни вели: Лука (2:8-12) „Овчарите не беа во полињата за време на зимата. Тие се во полињата рано во Март се дури до Октомври.“ Значи евентуалното раѓање на Исус според самата библија би било некаде на пролет или некаде на есен.
Луѓе зарем не гледате дека религијата во основни црти.. као да ништо лошо не проповеда.. ама кога ќе навлезете малку подлабоко се гледа и со наочари за швајц апарат дека целата таа структура е изградена на СТРАВ СТРАВ СТРАВ дизајниран за контрола на човештвото. ПРАВИ ВАКА! оти ојде у пеколо .. ПРАВИ ОНАКА! оти ојде у пеколо .. НЕМ ДА ПРАВЕШ ОНАКА! оти ојде у пеколо .. дај му на попо некоја пара оти ојде у пеколо .. нем да да ти текне да кажеш нешто лошо за црквата оти ојде у пеколо... еваа...божеее... ојдех у пеколо ... дај да фатам да одам на црква оти ојдех у пеколо

)) ... и како шо викат старите.. ќе си легне човеко на брашното, изолиран од вистината со неколку слоја на дебел страв.. од коишто после тешко се излева.