Христијанството и човечките раси

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Море оти не читате то библијата, само да се брмчело. :D

Ај на поправен по веропоука. У првите 5,6 страници ви е.

3 Адам поживеа двеста и триесет
години, кога му се роди (син) според подобието
негово и според образот негов,
и му даде име Сит.
4 А откако го роди Сит, Адам поживеа
уште седумстотини години, раѓајќи
синови и ќерки.
Битие (5.3-5.4)
У то време, општење со сестри било богоугодно, после станало грев (бар додека се намножат доволно) :D

Го забораваш Каин и жена му...таја била од други луѓе ;)
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 19:50 ---
Од некој друг бог.
Еѕе глеаш...измешана крв имаат луѓето...хаххаа :D

Го забораваш Каин и жена му...таја била од други луѓе ;)
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 19:50 ---

Еѕе глеаш...измешана крв имаат луѓето...хаххаа :D
Тие од Египетските богови шо биле створени? Па да беееее како не ми текнуело....ццццц
Ето видиш на младиве поише им текнуело

Од некој друг бог.

Тие од Египетските богови шо биле створени? Па да беееее како не ми текнуело....ццццц
Да да....ама за наша несреќа, од нив се створени арапските племиња :unsure:

Не....кога Каин бил избркан ради убиството на брат му - он нашол други луѓе и се оженил....сеа, кои се тие други луѓе?

Вонземјани ваљда :D.

Инаку да ги потсетиме побожниве дека Адам бил со три жени. Но дека прво бил хермафродит, едната му киднала (Лилит мислам беше, очигледно и изгледал многу гадно Адам во таа фаза, па зела се фукала со демони, посекси и биле), другата жена е безимена, па ќе ја викаме Безименка, таа исто бега во хорор од тоа што го гледапа, па решава да Бог му прави reconstruction surgery на Адам и од негово ребро и вишокот гениталии гради жена која ќе го мерачи, за разлика од другиве две, и тука ја имаме Ева. Вака, као само машко изглеа и се допаднал нејзе.

Религијата/Верата тие како уметност за она што мислам јас дека е убаво ти мислиш дека не чини.

Се надевам ме сфати што сакам да кажам и зошто е бесцелно да бараш наука во религијата.
Аха... демек ко го спалуваа Ѓордано Бруно (го обесија наопаку и го спалија) тоа уметничко дело му се бевндиса на црквата но можеби Ѓордано си рече “Еб_те уметноста , еб_ате!“

Адам и Ева не се еден човек и една жена.

Тоа се група машки и група жеснки индивидуи со кои започнал експериментот кој трае до ден денес:D

Сега ако веќе ја тумачиме Библијата на тој начин ...Да. :D

Што останува со Лилит и Безименката? И тие ли се посебни групи? :D

Сега ако веќе ја тумачиме Библијата на тој начин ...Да. :D

Што останува со Лилит и Безименката? И тие ли се посебни групи? :D

Лилит е вампирскиот бог, односно претставник на ентитети кои се наоѓаат саклило погоре во синџирот на исхрана;)

Лилит е вампирскиот бог, односно претставник на ентитети кои се наоѓаат саклило погоре во синџирот на исхрана;)

Значи Лилит (immortal дама), се сексала со демони, и создала вампири. Океј, установено. Со Безименка шо праиме? Т.е. нејзиното племе? Може овие подземниве цивилизации Агарта се од нив, може таму избегале од страв и сите потомци таму останале :D.

Значи Лилит (immortal дама), се сексала со демони, и создала вампири. Океј, установено. Со Безименка шо праиме? Т.е. нејзиното племе? Може овие подземниве цивилизации Агарта се од нив, може таму избегале од страв и сите потомци таму останале :D.

Која безименка? Не ми е позната. Тоа е некоја гнасна инсинуација, или...?

Која безименка? Не ми е позната. Тоа е некоја гнасна инсинуација, или...?

Не бе, во Библијата се спомнува уште една жена која му ја мести Господ на Адам, која е после Лилит, а пред Ева, само не е напишана со име.

Аха... демек ко го спалуваа Ѓордано Бруно (го обесија наопаку и го спалија) тоа уметничко дело му се бевндиса на црквата но можеби Ѓордано си рече “Еб_те уметноста , еб_ате!“
Или не сфати што сакам да кажам или едноставно правиш глупави споредби.

Во врска со Џордано Бруно и црквата.
Во тоа време црквата имала голема моќ.
Стара мудрост вели(или кој и да е што рекол)
Моќта корумпира, апсолутната моќ апсолутно корумпира.

Во случајот на дотичната особа станува збор на злоупотребување на власта за искоренување на неистомиленици.

Во христијанството барем убиството е еден од 10 заповеди за кои може да се каже се врвни правила(се надевам искористив правилен израз).

Тоа што црквата и еден куп кралеви убивале во името на Исус и на религијата не значи не се грешници.

П.С Еве уште еднаш ќе пробам да објаснам науката е мерлива, јасна, прецизна, еднаква...
Религијата не е ништо од горе наведеново.
Споредбата со уметноста ми беше што кога гледаш некоја слика ти на пример и се воодушевуваш, а на мене ми се сере(извини на речников)
Или кога критичари кажуваат за убавината и што мислел уметникот додека цртал, а он само си начкртал нешто од досада.
Поедноставно не знам како да ти објаснам

Не бе, во Библијата се спомнува уште една жена која му ја мести Господ на Адам, која е после Лилит, а пред Ева, само не е напишана со име.

Остај ти Библија, таму можда промакнало нешто.

Таа е гарант неуспешен прв експеримент за создавање женски индивидуи.

Од тогаш датира гарант и она - првите мачиња се фрлаат у вода.

Кај се спомнува жити се, де цитат да видиме....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom