ZigZag
Заменик министер
- Член од
- 19 јули 2006
- Мислења
- 347
- Поени од реакции
- 248
Од некој друг бог.Не....кога Каин бил избркан ради убиството на брат му - он нашол други луѓе и се оженил....сеа, кои се тие други луѓе?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од некој друг бог.Не....кога Каин бил избркан ради убиството на брат му - он нашол други луѓе и се оженил....сеа, кои се тие други луѓе?
Море оти не читате то библијата, само да се брмчело.
Ај на поправен по веропоука. У првите 5,6 страници ви е.
3 Адам поживеа двеста и триесет
години, кога му се роди (син) според подобието
негово и според образот негов,
и му даде име Сит.
4 А откако го роди Сит, Адам поживеа
уште седумстотини години, раѓајќи
синови и ќерки.
Битие (5.3-5.4)У то време, општење со сестри било богоугодно, после станало грев (бар додека се намножат доволно)![]()
Еѕе глеаш...измешана крв имаат луѓето...хаххааОд некој друг бог.
Тие од Египетските богови шо биле створени? Па да беееее како не ми текнуело....цццццГо забораваш Каин и жена му...таја била од други луѓе
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 19:50 ---
Еѕе глеаш...измешана крв имаат луѓето...хаххаа![]()
Од некој друг бог.
Да да....ама за наша несреќа, од нив се створени арапските племињаТие од Египетските богови шо биле створени? Па да беееее како не ми текнуело....ццццц
Не....кога Каин бил избркан ради убиството на брат му - он нашол други луѓе и се оженил....сеа, кои се тие други луѓе?
Аха... демек ко го спалуваа Ѓордано Бруно (го обесија наопаку и го спалија) тоа уметничко дело му се бевндиса на црквата но можеби Ѓордано си рече “Еб_те уметноста , еб_ате!“Религијата/Верата тие како уметност за она што мислам јас дека е убаво ти мислиш дека не чини.
Се надевам ме сфати што сакам да кажам и зошто е бесцелно да бараш наука во религијата.
Адам и Ева не се еден човек и една жена.
Тоа се група машки и група жеснки индивидуи со кои започнал експериментот кој трае до ден денес![]()
Сега ако веќе ја тумачиме Библијата на тој начин ...Да.
Што останува со Лилит и Безименката? И тие ли се посебни групи?![]()
Лилит е вампирскиот бог, односно претставник на ентитети кои се наоѓаат саклило погоре во синџирот на исхрана![]()
Значи Лилит (immortal дама), се сексала со демони, и создала вампири. Океј, установено. Со Безименка шо праиме? Т.е. нејзиното племе? Може овие подземниве цивилизации Агарта се од нив, може таму избегале од страв и сите потомци таму останале.
Која безименка? Не ми е позната. Тоа е некоја гнасна инсинуација, или...?
Или не сфати што сакам да кажам или едноставно правиш глупави споредби.Аха... демек ко го спалуваа Ѓордано Бруно (го обесија наопаку и го спалија) тоа уметничко дело му се бевндиса на црквата но можеби Ѓордано си рече “Еб_те уметноста , еб_ате!“
Не бе, во Библијата се спомнува уште една жена која му ја мести Господ на Адам, која е после Лилит, а пред Ева, само не е напишана со име.
Кај се спомнува жити се, де цитат да видиме....Не бе, во Библијата се спомнува уште една жена која му ја мести Господ на Адам, која е после Лилит, а пред Ева, само не е напишана со име.