Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
koj toa hristijanskata muzika ja povrza so crkovnata ili duhovnata muzika .ili tokmu hristijanska muzika asocira na crkovna sto i nemora da znaci.malku i temata e stavena vo religija sto i toa cudno.ako zboruvame opstoza hristijanska togas e muzika sto ja umotrebuvaa site hristijani , bez razlika dalise toa katolici ili pravoslavni ili protestanti , neli sepak site tie se hristijani na nekoj nacin.nebi sakal crkovnoto religioznoto peenje dase povrze so hristijanskoto .konkretno za nas kako makedonci kako hristijani i naslednici na ORFEJ , JOVAN KUKUZEL I mn drugi dlaboko vo nas e vrezano muziciranjeto.i den dens se peat pesni so razlicna namena.sulusame pesni od najrazlicni zanrovi i stilovi.samata tema vece kako da ja deli muzikata ,tokmu i taka e .hristijanskiot melos e sosem razlicen od muslimanskiot i instrumentite sto se korista se sosem razlicni od muslimanskite.GAJDATA e instrument sto se koristi od anticko vreme koe i do den denesen e zadrzana vo naseto muziciranje.dodeka toa kaj muslimanite neke mozete da go imate.