Храна за кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Lu
  • Време на започнување Време на започнување
Мислење за овие храни за куче дали ги има некој користено како се имаат покажано ? фала
Еве ти мислење за Амиго :D

2) А другиот вид е Amigo вреќа од 10 кила, е оваа Amigo храна кошта околу 650 денари за 10 кила ... тоа значи дека е околу 65 денари за 1 килограм и тоа е убедливо најевтината храна во цела МК али немој да си се излажал поради ниската цена да го купиш тоа ѓубре, си има причина зошто е толку многу евтина (65 денари за 1 кило) само можеш да си го упропастиш кучето со таа Amigo храна.

Да бее ѓубре била затоа што не е 1000 и кусур денари.
Не мора да значи дека се што е скапо е и квалитетно,

Да разчистиме некои работи.
1. конзервите кои ги имате постирано и таквите слични на нив не се користат како примарна храна, за тоа с екористи дехидратот а овие се како за дохранување или за да му дадат вкус на дехидратот.

2. Скапа вс ефтина храна. Не значи дека ако не е скапа (читај 4-5000 денари а не 1000 како што напиша) дека твоето куче ќе остане гладно и нема да е најадено, ама да бидеме реални квалитетна не е. Чиста споредба ти е пичешка свинска паштета и чаден свински врат. Си има зашто некои храни се поскапи од другите ама факт е дека цените на храните кај нас се ПРЕНАПУМПАНИ, а некои брендови имаат страшни цени само поради добриот маркетинг. Ама реално секогаш има оние што се средна класа храни кои одлично си ја вршат работата. Имаат и хранлива вредност а и витамини/минерали и останати додатоци потребни за правилен развој на миленикот

Давајте како база такви ефтини храни после немој да се чудите што му е на кучето.Подобро вари му малку месо со ориз ,макарони,палента.http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-ingredient-glossary.phтp прочитај малку па после носи одлуки

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Да бее ѓубре била затоа што не е 1000 и кусур денари.
Не мора да значи дека се што е скапо е и квалитетно,
Да, точно, немора да значи дека се' што е скапо е квалитетно, тоа е точно.
Но тука зборевме погоре, конкретно за Амиго, која што е ѓубре во секоја смисла на зборот, безразлика дали станува збор за конзервираната или дехидрираната форма на Амиго ;)
На моето куче му давам од тие конзервите од дивеч.
Штом ги јаде значи се добри
:facepalm:
Мислење за овие храни за куче дали ги има некој користено како се имаат покажано ? фала
Прегледај го приврзокот 131694
Прегледај го приврзокот 131693
И конзервите и сувата храна се катастрофа.
Секако подобар избор ти е да му готвиш, пилешко со ориз + зеленчук ... отколку да го храниш со отровиве.

ПС. Ај ако не ти е тешко на вреќава од сувата храна од позади, е напишан составот.
Жити се препиши го тука на форумов, да се посмеам малце, да ми се разубави денот ... хранава е тежок фејл :)

Ќе го напишам не е проблем, само ке биде утре тоа. Предложете која сува храна да му ја купам додека не е почната оваа вреќа?

Ќе го напишам не е проблем, само ке биде утре тоа. Предложете која сува храна да му ја купам додека не е почната оваа вреќа?
Има неколку дехидрати што би ги предложила, но прво ми е потребно основно инфо за да знам што поконкретно да ти предложам.

1) Колку пари би платил максимум за 1 вреќа од 15 кг.?
2) Колку време би ти траела таа 1 вреќа?
3) Што раса чуваш и колку е старо? (за да знам што конкретно да ти препорачам според големината и возраста на расата).

Расата е Пинч старо е кучето 1 година и 7 месеци. Вреќата не ми е за примарно хранење ке ми служи како додаток у исхраната не ми е битно колку ке трае. Можна е опција и вреќата да ја купим од Бугарија цена 2 - 2,5 евра на кило можем да си дозволим.

Јас на моево му земам храна кило-200 денари од Бошот. Црвена паковка е, имаше најмногу протини во тоа составот од назад колку што читав споредено со другите и плус имам сетено добра разлика откако го хранам со истата во крзното. Ептен помеко му е станато и подолго. Ми ја пофали таму продавачката покрај останатите храни кои се движеа од 120 до кај 160-тина кило, Ројалот малку поскап т.е најскап од останатите, оваа чинам втора беше по скапост според изборот. Плус ми рече братучедот како се проверува квалитетна храна :D Че ја фатиш рече в рака и че ја пуштиш назад, колку е помрсна и појак мирис има, толку е поуба.

Е сега не сум дотолку упатен ко вас, ама засега ми брка добра работа :)

Продавам храна за кучиња Премил, премиум и супер премиум линија од сите видови http://www.premil.rs/
Праќам по карго. За повеќе инфо пишете порака

https://www.facebook.com/HusseMakedonija

Овие ок се?

офф топик неможам а најдам тема за златен ретривер има на форумов? Сакам да се пофалам :)))
Јас сум задоволна, го подигнав леглото,а мажјакот уште јаде, @AleksandarC. сподели искуство.

Нема, тема,али почекај некој ден, ќе направам,секако бев во план, и честитки за приновата. Во меѓувреме можеш да се пофалиш овде

https://www.facebook.com/HusseMakedonija

Овие ок се?

офф топик неможам а најдам тема за златен ретривер има на форумов? Сакам да се пофалам :)))
Оли си е цел живот на Хусе и супер му одговара, супер цена за екстра квалитет :D 2 златни ретривери од кај мене од населба веќе некое време даваат Хусе и супер им е. Едната јадеше Ројал и беше здебелена ко прасе... плус почнала да ја одбива... и се префрлија на Хусе по моја препорака :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom