Xplore TV MK (A1) - IPTV - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата MALINOV.A
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да прашам дали само мене ми се случува кога вртам на повици или има и други? на точно 59 минути ми се прекинува повикот ,потоа една минута и да вртам не се воспоставува повик мрежата седи на Е+, па потоа се врака на 4Г и пак можеш да вртиш за 1 минута? И воедно сакав да прашам колкава е просечната брзина зборам за мобилен интернет 4г бидејки јас мерев на донлоад ми вага 5.95 а на уплоат 46.4 , а гледам некој од членовите тука на 4г им вагало брзини и до 150 и нешто?
воедно како се активира 5Г интернет на а1 мобилен интернет бидејки во тарифата имам вклучено

SkyShowtime во Србија е веќе достапен и на А1 а плус имаат и два тв канала нешто како HBO.

Dali xplore tv sto e uklucen preku router na wifi vlexe internet od vklucenuot internet sobrakaj

Дали XploreTV апликацијата работи на Mi stick?

Toa ne e android tv, tamu imas druga verzija na android i ne ti go pronaogja kako sertificiran google android tv
Автоматски споено мислење:

Da, raboti i na mi stick i na fire stick ja imam koristeno na dvata
Преку Play store ја инстслираш?

Некој користи Android box од А1? Ме интересира колку уреди може да гледаат истовремено? Мислам на бокс од оние ZTE што им се со Android TV.

Имам од кај нив таков плус уште еден Kaon приемник и двата се мислам поврзани на исти јузер и пасворд на XplorеTV што ги даваат за да се уклучиш.

На Android боксот ми дава дека се масимален број уреди достигнати за користење на услугата, и никако не може да гледам телевизија на тој Android боксот. Пробав на телефон да се уклучам на XploreTV работи дури и со активен на Kaon приемникот.

Што треба да направам за да може и на Android боксот да гледам телевизија знае некој?

Последно уредено:
Гледам денеска го имаат регистрирано Newsmax Balkans изгледа за брзо ќе го пуштат.

Некој користи Android box од А1? Ме интересира колку уреди може да гледаат истовремено? Мислам на бокс од оние ZTE што им се со Android TV.

Имам од кај нив таков плус уште еден Kaon приемник и двата се мислам поврзани на исти јузер и пасворд на XplorеTV што ги даваат за да се уклучиш.

На Android боксот ми дава дека се масимален број уреди достигнати за користење на услугата, и никако не може да гледам телевизија на тој Android боксот. Пробав на телефон да се уклучам на XploreTV работи дури и со активен на Kaon приемникот.

Што треба да направам за да може и на Android боксот да гледам телевизија знае некој?
Провери апликацијата да не има некој апдејт.Знае некогаш таква порака да вади ако немаш апдејтирано

Последно уредено:
Гледам денеска го имаат регистрирано Newsmax Balkans изгледа за брзо ќе го пуштат.

Провери апликацијата да не има некој апдејт.Знае некогаш таква порака да вади ако немаш апдејтирано
Не е до тоа пријавив и го средија.

Приметив разлика во телевизијата од Kaon ресиверот и Android боксот. На Android боксот ја нема дуплирано Канал 5 и во SD и во HD туку си е само HD. Исто само HD си е и РТС.

На Android боксот исто така сите канали кој се HD при вртење канал им треба некоја минутка да се избистри во HD сликата додека на тој Kaon ресиверот му треба некоја минутка да се појави сликата.

Разликата од Телеком покрај плус минус канали е тоа што пример Cartoon Network и Cartoonito имаат и српски и хрватско аудио сихронизација.

Се надевам Newsmax ќе го стават да не е во пакет со доплата зошто гледам тој основниот пакет јас го немам а е 99 денари. На Телеком тие канали Balkanika, BBC Eaarth, BBC First, .. се вклучени во самата претплата пакет телевизија. Не знам зошто на А1 имаат така направено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom