Хорор филмови

Си доби 4-5 црвени картони и си отиде автоматски на бан од една недела.
Сите ти беа од мене, за да ти текнит да не се куропецаш кајшо не требит.

Што не кажа, ќе помогнев :)

Од Кендимен ко помал ептен се плашев додека го гледав филмот,сеа ми е ко лоша комедија :toe:
Ептен тапа филм...

Инаку Хелрејзер дефинитивно најментален филм од сите што сум ги гледал,ептен језив е...се иам препотувано на тој филм,бљак.

Да ве прашам само поупатените околу хорориве,имаше еден филм сличен на Хелрејзер или тој е не знам,се работи за татко,керка и син мислам,влагаат у кука и нешто куката е како механизација и полна со вампири,треба да ослободат некој дрн дрн јариња...знае некој како се вика филмот ???

Од Кендимен ко помал ептен се плашев додека го гледав филмот,сеа ми е ко лоша комедија :toe:
Ептен тапа филм...

Хехе, Кендимен заедно со Пинхед едни од поинтересните (и добро одглумени) ликови у хорор филмовиве... Првиот дел има добра атмосфера ама и ја коа го гледав пред некое време не ми беше толку добар како порано..:toe:
Вториот дел мене ми беше тапа, не го ни догледав, а третиот дел не ни мислам да го гледам кога видов дека плавуша со големи цицки е у главна улога (Donna D'Errico):pos2:.

Да ве прашам само поупатените околу хорориве,имаше еден филм сличен на Хелрејзер или тој е не знам,се работи за татко,керка и син мислам,влагаат у кука и нешто куката е како механизација и полна со вампири,треба да ослободат некој дрн дрн јариња...знае некој како се вика филмот ???

Сигурно е со вампири а не со духови? Да не е Thir13en Ghosts (2001), римејк на истоимениот филм од "60 - 13 Ghosts (1960)??

Го гледав Fourth Kind,

1. Добра сценографија.
2.Добра/одлична Фотографија.
3.Ужасна глума, со исклучок на шерифот.
4.Солидна приказна.
5.Се на се солиден мал хорор, но со доста пропусти, од мене 6,5/10.

Хехе, Кендимен заедно со Пинхед едни од поинтересните (и добро одглумени) ликови у хорор филмовиве... Првиот дел има добра атмосфера ама и ја коа го гледав пред некое време не ми беше толку добар како порано..:toe:

И Кендимен и Пинхед се создадени од Клајв Баркер, писател, своевремено достоен ривал на Стивен Кинг. Тој е и режисер на првиот Hellraiser, како и на уште неколку, не толку квалитетни и популарни филмови - Nightbreed (1990), Lord of illusions (1995) и други.
Штета што неговите книги не добија некој подостоен третман во филмската индустрија.

Вториот дел мене ми беше тапа, не го ни догледав, а третиот дел не ни мислам да го гледам кога видов дека плавуша со големи цицки е у главна улога (Donna D'Errico):pos2:.

Сигурно е со вампири а не со духови? Да не е Thir13en Ghosts (2001), римејк на истоимениот филм од "60 - 13 Ghosts (1960)??

Тој е тој е,знам дека имаше познати глумци во филмот,но не ми текнуваше на имињата,сега коа ги видов ми стана јасно.Интересен не толку страшен хорор филм,ми се допага,интересна приказна има.
Е сеа и не бев сигурен со што беше точно,дали со вампири или духови,важно хорор беше :pos2:

Да одличен писател,дали бил достоен ривал на Стивен Кинг нема а коментирам но секако се работи за човек со голема имагинација, достоен за почитување.

И Кендимен и Пинхед се создадени од Клајв Баркер, писател, своевремено достоен ривал на Стивен Кинг. Тој е и режисер на првиот Hellraiser, како и на уште неколку, не толку квалитетни и популарни филмови - Nightbreed (1990), Lord of illusions (1995) и други.
Штета што неговите книги не добија некој подостоен третман во филмската индустрија.

Најдобар хорор кој ке ве одлепи е дефинитивно Paranoral activity.....:music5:

Богами. Ги имам гледано повеќето филмови, екранизации на негови дела, и освен Хелрејзер 1 и 2 и Кендимен, според мене, другите се лошо направени. Овие два што он ги режираше - Nightbreed (1990), Lord of illusions (1995), одамна сум ги гледал, не се сеќавам баш, ама мислам дека им фалеше боље сценарио.
А за него како писател, не би можел да зборам, ги имам скоро сите негови книги на некое CD; ја имам прочитано само The Hellbound Heart (од кoја настана Хелрејзер 1) и не ми остави некој впечаток... :toe:

Катастрофа филм...

Немојте со вакви коментари од два збора. Ако имате нешто да искоментирате за филмот, во ред.

Прифатете дека има филмови од типот „ги-сакаш - ги-мразиш“. Филмови кои еден дел од публиката многу ќе ги засака, а другиот дел не може да ги поднесе.

Paranormal е еден од тие.

Па глумата е тиње, една од двете глави улоги во филмот машкото, е класичен аматер кога се работи за глума. Не дека женската е подобра ама овој е ептен утепан. Друго, сценариото е ужас!! Не гледам никаква логика ни во приказната!
Гледаат дека им станува све полошо и наместо да се откаже дечкото се инати и го предизвикува "демонот" абе мали деца :pos2:

Аматерски филм у секој поглед,единствена добра страна која вреди да се спомне е маркетингот и рекламата за филмот :pos2:

Final destination има многу добри сцени баш онака запрепастувачки и неочекувани :icon_eek:

the unborn 2009:vozbud::vozbud: гледајте го ви го препорачувам а paranormal activity е најголемото срање со иам гледано:uvo:

the unborn 2009:vozbud::vozbud: гледајте го ви го препорачувам а paranormal activity е најголемото срање со иам гледано:uvo:

Не си го гледал како што треба, во таква атмосфера, (без) со правите луѓе, а и други си барал од филмот.... тоа е :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom