Хорор филмови

Dead Silence е можеби најдобриот хорор кој го имам гледано последниве 10 години, мора да го погледнете:helou:

2007_dead_silence_001.jpg

Уф, немој такви кукли и кловнови. Фобија имам од нив уште од мал. :kesa:

:vozbud::vozbud::vozbud: каков Grudge, :vozbud: од самата пародија ( во смешна верзија) во Scary movie 4 ме фати страв ко го видов тоа девојчето по скалите кај што лази , а камоли да го гледам , не се осмелувам:vozbud::vozbud:

Гледај го, пред пола саат јас ги гледав и двата... Супер е за ваков период од денот. :vozbud: You don't know what are you missing. :)

Не баш тоа што сакав, ама ќе ги гледам. Фала. :smir:

Dead Silence е можеби најдобриот хорор кој го имам гледано последниве 10 години, мора да го погледнете:helou:

2007_dead_silence_001.jpg
:nenene:

Еден од подосадните филмови кои сум ги гледал, му давам оценка 1/10 !
Можеби дека јас несакам такви хорор филмови, важно разочаран сум од филмот.

:nenene:

Еден од подосадните филмови кои сум ги гледал, му давам оценка 1/10 !
Можеби дека јас несакам такви хорор филмови, важно разочаран сум од филмот.
A kakви хорори сакаш, однапред се да се знае, и заплет и расплет?
Ова ти е ем хорор ем трилер, подобро и да сакаш нема.
Не сакам да седнам и да знам(претпоставувам) пред време каков ќе биде крајот:toe:

Не сакам баш такви хорори, како Дед Сајлнс, и други филмови според некои легенди. Баш таквите ми се најмизерни за гледање.
А сакам хорори во кои има еден или повеќе убијци, и кои ги масакрираат луѓето, како што се: "Тексашки масакр со моторна пила", "Погрешно свртување", "Ридовите имаат очи", "Волчји залив" и други.
Друг ги сака психолошките хорор филмови, трет сака зомби хорори, четврт сака со духови, вампири итн.

Немора одма да се лутиш. :smir:

Не сакам баш такви хорори, како Дед Сајлнс, и други филмови според некои легенди. Баш таквите ми се најмизерни за гледање.
А сакам хорори во кои има еден или повеќе убијци, и кои ги масакрираат луѓето, како што се: "Тексашки масакр со моторна пила", "Погрешно свртување", "Ридовите имаат очи", "Волчји залив" и други.
Друг ги сака психолошките хорор филмови, трет сака зомби хорори, четврт сака со духови, вампири итн.

Немора одма да се лутиш. :smir:
Не е за лутење ама даваш оценка 1/10. Сепак филмот според стручњаците има една од највисоките оцени за хорор филм снимен во последниве години:toe:
А ако сакаш масакри, оди на страните на ал каеда, има како сечат глави, органи и слично.
Јас сакам да гледам хорор ФИЛМ:smir:

Dead silence e еден од најлошите филмови што сум ги гледал и тоа не само во конкуренција на хорор.
А за оцени, хмм..., па 18% на rottentomatoes ако е добра оцена ...

Dead silence e еден од најлошите филмови што сум ги гледал и тоа не само во конкуренција на хорор.
А за оцени, хмм..., па 18% на rottentomatoes ако е добра оцена ...
Изгледа не си го разбрал:toe:

Не е работата за разбирање, иако нема никаква потешка мистерија што треба да се разбере. Нема ништо од тоа што хорор треба да има, напнатост, возбуденост, вистинска мистерија, страв.
Ама верувам некој со фобија од кукли ќе има поинакво мислење. :)

Да препорачам уште еден филм, не е баш класичен хорор, повеќе тера накај трилер, филм со навистина неочекуван крај.
Тhe Mist

Hide and Seek

B00092ZLSK.01.LZZZZZZZ.jpg

Оценка: 7/10

Некој да не го гледал филмот "Trauma", да каже какви впечатоци му оставил.
Јас почнав да го гледам, но многу е досаден, and I turned it off :)

Некој нешто слично да препораче? Освен The Ring.
The Eye, ама јапонскиот зошо американскиот не чини, ич не е страшен, ја сама го глеав дома, додека јапонскиот другар ми мораше до врата да ме испраќа:pos2:

Го има некој од вас гледано (The Six Sense)
Гледав нешто слики од него па ме интересира дали е добар да го спуштам или џабе ке биди.

Го има некој од вас гледано (The Six Sense)
Гледав нешто слики од него па ме интересира дали е добар да го спуштам или џабе ке биди.

Нема да биде џабе филмот е закон, чисти 10/10. Требаше да добие оскар за најдобар филм ама академијата направи тешка глупост. Се работи за трилер/хорор, не се распрашувај за содржината ако не ја знаеш и следи го внимателно, секоја сцена е важна.

Поздрав!

Сега излезе The Shutter американска верзија, претходната јапонската мислам дека е оригинална знам дека бил забранет во пола држави по светов како филм со кадри кои наводно никако не припаѓале на филм, биле престрашни незнам што предизвикувале и така натака. Ако успеете да го најдете гледајте го па ке правиме муабет, би го препорачал и Madhouse како добар хорор/трилер (не го гледајте сами :vozbud:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom