Хорор филмови

Дајте предлози за хорор филмови во стилот на Conjuring. За мене е број 1 , барем од 2000та наваму.
Sinister гледај го добар е. Има и втор дел ама тој уште не сум собрал храброст да го гледам :oops:

Иако заситен од found footage поджанрот, сепак The Visit е филм кој ме предомисли. Веројатно затоа што нема нешто слично од тој тип, или барем јас не сум гледал. Класичен психолошки хорор, во очекување на надреални, т. е. натприродни елементи кои сепак изостанаа. Што ме изненади, стварно.
И музичето на крај, баш беше крипи. Ко во некој филм од 50- ите.
Нешто поквалитетно одгледано во последно време.

Hellraiser серијалот, првите 5-6 дела

The box... you opened it, we came.
QiTN5jH.jpg

Абе скроз поразличен му препорача од Sinister. :D[DOUBLEPOST=1453250473][/DOUBLEPOST]
Епа не го гледам. Сеа ти дај предлог да глеам нешто :D

Не знам што имаш гледано, али еве гледај Хоророт на Амитвил.
Емил Роуз.
The Rite

....

Не сум го глеал овој, може да се симне. А ме потсеќа на еден филм нешто како според вистинска приказна е, исто репортери мислам некои, ќе се симнат во стари метро станици кои се затворени со години. Имало некоја приказна дека има нешто долу:eek: и овие да истражат. И темница пуста таму. Ама тој филм беше на англиски јазик, не ми текнува дејството каде се одвива, дали Канада, дали Австралија.
Прво мислев тој филм да не е, ама не е.:D Ако ти текне за кој филм зборам пиши како се вика.:sneaky:[DOUBLEPOST=1453254622][/DOUBLEPOST]
Абе скроз поразличен му препорача од Sinister. :D[DOUBLEPOST=1453250473][/DOUBLEPOST]

Емил Роуз.
The Rite

....
Такви барам нешто. Тој стил, Амитвил, Конјуринг, Синистер. Ич нејќам со сериски убијци и слично у стилот на Пила. Па и со зомби не ми се нешто нај:D А чудно па Емили Роуз го глеав одамна и не ми беше нешто нај нај. Ваљда ми прпаше да го глеам убаво:oops: И уште не сум го глеал ко што треба:D
Иначе Хоророт на Амитвил го иам глеано и доста добар ми беше.

Samo so go izgledav Vacancy (2007)

Odamna neam gledano horor I ne sum mnogu po ovoj zhanr, ali u filmov IMA stvarno nekoi sceni od takt da te izvadat. Preporaka koj go nema poglednato. Nekjam da pisuvam nisto u vrska so sodrzinata oti strav mi e da ne vi go rasipam filmot.

Емил Роуз.
The Rite

....
Абе нека се плаши таму, то е најбитно во хоророт, дали че бил слешер или не, мање битно :D

Страво го чува лозјето хи хи

Hellraiser серијалот, првите 5-6 дела

The box... you opened it, we came.
Now you must come with us, taste our pleasures :)

Мене првите три дела ми се врвни, чист филмски експрезионизам на садизмот.

Пинхед од мал ми е врежан во потсвеста како пратеник од Пеколот и чисто зло.

House of Usher (1960)

(n)

Го склецале цело сценарио. Каков расказ е од Алан По, милина, и филозофски и тмурен, овие додавале на некои мочани романтики и евтини финти.............А одамна го меркав филмов. Слабо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom