Хорор филмови

Вака цела вечер изгубив гледајќи на темава да симнам некој филм ама со зомби и слични работи како крвишта воопшто не ми се допаѓаат.
Ако има некој би сакал во смисла како нешто опседната куќа,духови ама да има содржина и претерано да не забегува со веќе видени ствари од претходните филмови.
Ако има некој предлог ќе му бидам благодарен.

Ти го препорачувам од СРЦЕ филмов El Orphanato(The Orphanage)

Вака цела вечер изгубив гледајќи на темава да симнам некој филм ама со зомби и слични работи како крвишта воопшто не ми се допаѓаат.
Ако има некој би сакал во смисла како нешто опседната куќа,духови ама да има содржина и претерано да не забегува со веќе видени ствари од претходните филмови.
И ја би ти го препорачал El Orphanato и би ги додал The Others, Devil's Backbone, Lake Mungo и секако The Shining.

Колку е добар овој, знам го симнував кога излезе на тој хорор фестивалот, ама не дојде на ред да го погледнам. Како документарец е праен нели, blair witch project и остали или не?

Колку е добар овој, знам го симнував кога излезе на тој хорор фестивалот, ама не дојде на ред да го погледнам. Како документарец е праен нели, blair witch project и остали или не?
Да во стилот на Blair Witch и остали е правен. Го гледав ради After Dark и ми се допадна. Од оние горе кои ги набројав е послаб, ама стопати е подобар од Paranormal Activity. Барем според мене.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Жанрот хорор комедија е како меч со две острици. Или пријатно ќе се изненадиш (Zombieland, Shaun of the Dead) или ќе зажалиш што си потрошил мегабајти за симнување. Под последново мислам на Fright Night. Не дека очекував нешто од филмов, го пуштив така да ми мине време, ама не се издржуваше. Катастрофа. Го прекинав после пола саат. Тоа.

Gledaj go originalot
Fright Night (1985)
interesni likovi, duri i negativecot izgleda kul, dobri efekti, humor i onaa 80ti atmosfera. Vtoriot del ne cini. Rimejkov ne sum go gledal so Colin Failure ni mislam.

(se izvinjavam uste ednas za latinicava, kompjuterov se ispozaeba, edvaj se podigna, ke ide na format posle.)

Gledaj go originalot
Fright Night (1985)
interesni likovi, duri i negativecot izgleda kul, dobri efekti, humor i onaa 80ti atmosfera. Vtoriot del ne cini. Rimejkov ne sum go gledal so Colin Failure ni mislam.

(se izvinjavam uste ednas za latinicava, kompjuterov se ispozaeba, edvaj se podigna, ke ide na format posle.)
Фала, ќе го гледам. Во принцип римејковите се секогаш полоши од оригиналот, ама ова беше навистина претеризам. Дури и Колин Фарел, за кој имам многу добро мислење како глумец, изгледаше како некој да го присилил да глуми во филмот.

Гледај го The Messengers... не е лош филм.

Final Destination 5 (2011)
Како голем хорор фан, понекогаш ми доаѓа некој мазохистички нагон да погледнам некој хорор за кој знам дека е лош (од истата причина ги гледав и претходните продолженија, Пирана римејкон и продолжението што треба да искочи сега ќе го гледам, итн. :D ).
После 4 минутната шпица во која едно 10-15 пати глеав како се крши стакло (пошто филмов е нели у 3Д :rolleyes:), се запознаваш со главните протагонисти - дебилни тинејџери од кои едниот изгледа како Том Круз wannabe, и за 1-2 минути се уверуваш во нивните актерски "способности", плус предвидливата преџвакана приказна по 5ти пат, прстот одма ти иде накај Стоп после некои 10-15 минути...ама баш тогаш наиде онаа голема несреќа на почетокот и таа сцена е така добро направена, онака тензично, и само ме излажа да го догледам до крај (пошто е едниственото добро нешто во филмот) и да потрошам саат и пол на глупости (не дека тоа време попаметно ќе го искористев :D ).
Она оценана на ИМДБ за филмов треба да се преполови.

Па ми текна на типов од кецот - Devon Sawa, ја сними хорор комедијана Idle Hands со Сет Грин, Џесика Алба (ех каква е во филмов :love:, денеска ја изгуби сексапилноста), Фајнал Дестинејшн кецот, спотот на Еминем за Стен (мај ти'с гон колд ај вондер вааааааај.....:D) баш она се стекна со популарност...и се изгуби. Глеам на ИМДБ снима некои шкљ филмови, а да се појавеше денеска, едно 10 години покасно, најверојатно ќе се опареше како Шаја ЛеБУвон или оние од Твајлајт ѓубрено и ќе се пикаше во секој втор/трет филм.

FD се знае зошто се гледаат, да видиш какви нови несреќи им дотекнале :) Освен кецот па ај и двојката се другото натаму има огромни примеси на комедија. На 5кава на некои моменти на глас се смеев :)

Најдов некои листи на хорори на овој блог па ме интересира дали некој ги гледал оние што ги одбрав Colour from the Dark, Dagon ( и двата според делата на Lovecraft), The Sylvian Experiments и Ouja Board. Дали сте гледале некој од овие и дали се за гледање или не ги бива
FD се знае зошто се гледаат, да видиш какви нови несреќи им дотекнале :) Освен кецот па ај и двојката се другото натаму има огромни примеси на комедија. На 5кава на некои моменти на глас се смеев :)
Првите два три дела беа некако интересни, сега веќе е истата приказна. Се зезнав што го гледав пред да прочитам рецензии на форумов...ако не сменат нешто во приказната, ФД не мислам повеќе да го следам.... јас подобро ќе ја направев куклата на вратило :)

http://www.imdb.com/title/tt0118604/

Да ви препорачам едно хорорче.Римејкот на American Werewolf in London од 1981, и тапа ми испадна ( Филмов се гледа колку да утепате време ), повеќе ме насмеа од што ме исплаши, има смешни сцени на почетакот, приказната ја знаеме, тинејџери од Америка доаѓаат во Парис ( Не во Лондон :) ) и стануваат врколаци. За тепање време добар е.

Да не знае некој што се случува со After Dark Horrorfest? На официјалната страна нема ставено нов филм веќе две години, а на торент го има филмот Rogue River од 2012 и пишува дека е дел од фестивалот.

Да не знае некој што се случува со After Dark Horrorfest? На официјалната страна нема ставено нов филм веќе две години, а на торент го има филмот Rogue River од 2012 и пишува дека е дел од фестивалот.
Најдов вакво нешто
In 2011, Horrorfest was replaced with After Dark Originals, composed of original films from After Dark and not previously acquired ones. It remains to be seen whether or not there will be future Horrorfests.
Според ова што го пишува на A.D. Originals мислам дека наместо овој Хорорфест, After Dark Films, Lionsgate и NBC Universal’s Syfy ќе го прават новиот After Dark Originals серијал.
А каде се новите листи на филмови од текстот не сфатив...ако ја најдете и мене ми треба :D

Најдов вакво нешто
In 2011, Horrorfest was replaced with After Dark Originals, composed of original films from After Dark and not previously acquired ones. It remains to be seen whether or not there will be future Horrorfests.
Според ова што го пишува на A.D. Originals мислам дека наместо овој Хорорфест, After Dark Films, Lionsgate и NBC Universal’s Syfy ќе го прават новиот After Dark Originals серијал.
А каде се новите листи на филмови од текстот не сфатив...ако ја најдете и мене ми треба :D
Сега прочитав дека After Dark Originals всушност се филмови од сопствена продукција. Новото студио на ДВД издава и филмови од други продукции кои некогаш биле дел од фестивалот, или нови филмови кои според нив вреди да се промовираат. Таков филм е овој Rogue River, ама слаба оцена има на IMDb. Во секој случај ќе им ја следам страната на Facebook па ќе видам што ќе понудат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom