Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Реков образованието му треба хард ресет. Инаку - ништо, само калемење, сушење гранки и ништо - мртвило.
И дека треба компетентни лица, со интегритет, надпартиски да дискутираат и да се одлучи од која возраст што и како да се учи и тоа да стапи на сила - но не и да се крие од децата дека има геј луѓе кои не се ништо поненормални од нивните родители дома! :)

Ти спинуваш. Ниту една норма твоја нема да биде скршена ако геј луѓето ги опфати твојот закон за брак, семејство и посвојување деца. Едноставно ти се гадиш од геј луѓето и тоа за тебе е глупост, само за разлика од други не го зборуваш отворено сето тоа.

Тешко е да прифатиш дека нема да се скрши ниту една норма што ја наброја?
Тешко е, знам :)

И како ти ќе знаеш дали некој во својот кревет ги крши твоите норми? ;)
Обвинителството постапува и по допрен глас. И не се мои норми, туку наши норми. Така ако силуваш (и тоа се докаже) ќе одиш во затвор, сакал или не сакал.

Спинуваш во секој коментар. Од бесење до палење кон тоа како некој ги перцепира. Дали се гадам? Не. Дали сметам дека ги бркаат од работа (и ред други работи со кои спамавте)? Не. Дали ги тепаат на секој чекор како стока (и со тоа спамавте)? Не. Дали сметам дека треба да имаат рамноправно право да посвојуваат? Не и само тука јас и ти не се согласуваме.

Зборувам отворено против транџите. Зошто не би зборувал така и за хомосите? За разлика од првите, вторите не го ограничуваат моето право на мисла и став околу родот и полот.

Доста беше, полза нема. Ми ги вртиш зборовите со секој пост. Не знам дали модераторски би ми ги уредувал коментарите во Религија. Наскоро пак ќе ти дојдам на гости...чисто да видам. :coffee:

Пак силување и останато во хомосексуалност тема.
Лајк :)

Нема полза, знам :) Никогаш нема да те убедам дека да не сакаш рамноправност за другиот не е во ред, посебно ако не е ништо посебно полош од тебе.

П.С. Да поминеш, ама со локум и кафе - како што е ред :)

Рече членката што со секој пост крши по 2-3 правописни правила.
... членката пишува на форум и пред таста, не е со пенкало на училишна клупа, но знам дека сум во право, затоа што кога не можете во дискусија да се носите со мене, граматиката ви е единствен аргумент толку ограниченост невидено!

Последно уредено:
... членката пишува на форум и пред таста, не е со пенкало на училишна клупа, но знам дека сум во право, затоа што кога не можете во дискусија да се носите со мене, граматиката ви е единствен аргумент толку ограниченост невидено!
Не е срамота да се посети психолог.

Нема полза, знам :) Никогаш нема да те убедам дека да не сакаш рамноправност за другиот не е во ред, посебно ако не е ништо посебно полош од тебе.
... Хепта, не може да се има рамноправност во анатомијата и примена на истата, путка е путка не може да биде пенис, ниту пенис не може да биде путка, матка е матка за иден потомок не може машки стомак да биде матка, ти до утре можеш да оправдуваш да споредуваш нешто што не се споредува,

...не може да научиш некого дека е исто ако има пенис и вагина, нели ти е јасно тоа, што рамноправност што исти права, брак, дефиниции глупости, природата не' направи да бидеме различни, не сме хермафродити, па сите да сме исти, па на пет минути да си го менуваме полот сакаме женско сакаме мушко, сакаме сами со себе да се сексаме и сами да се оплодиме!
хепта, хепта... уфф, искрено, не знам од што е воодушевена топлата? :facepalm:
Не е срамота да се посети психолог.
...ако знаеш што е „психолог“ и која е негова област арно ќе беше, со пишанките твои само паѓаш подоле и подоле од нивото што колку толку го имаш или го немаш!

Последно уредено:
Навистина се мачам да укажам на мажите и жените дека се рамноправни без разлика дали е маж или жена, без разлика на пол - пред се и над се дека секој е човек :)
Не пак да ги убедам оние кои преферираат секс со различен пол дека нема разлика ако некој сака секс со ист пол - дека тоа не го прави помалку врден или помалку луд од нас, другите. :)

„Не сме хермафродити“ е многу општ одговор... можеби ти и јас не сме, но некој може да е, некој е и геј но се крие бидејќи сеуште општеството го учиме дека нема ништо лошо во тоа да си геј и да љубиш по своја волја.

Јас не споредувам полови. Споредувам човек со човек. Што за тебе е нерешлива равенка - геј луѓето не може да бидат рамноправни со големата @bijons - Ох богови богови навистина Земјата ја газат многумина, како ли не додржува во бездната.

Премногу простачки муабет правиш - прекинувам дискусија. Ти се обидуваш геј луѓето да ни докажеш дека не може да бидат рамноправни бидејќи не може да создадат потомство. Тоа е најнепотребниот аргумент кој што не е препрека за геј луѓето да не може да стапат во брак и да посвојат дете.
Затоа ќе имаат право да посвојат дете исто како хетеро кога не може да зачнат.

Таман се поклопуваат во истиот закон за семејство и посвојување, со измена :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
На темата религија/наши норми/јас сум главен, имам само да постирам еден цитат од филмот The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2018).
Џулиет (сликана подолу) ќе пробува да се справи со една премногу религиозна баба Шарлот, во чиј што конак Џулиет престојува на островот Грнзи. Шарлот ќе проба да буричка во љубовниот живот на Џулиет, која ќе се вљуби во типот со кој се сликани долу - дури и ќе го побара за маж. Шарлот нема да го крие својата презир кон општеството, и секогаш ќе цитира библиски стихови верувајќи дека е оправдана за сè што ќе каже, во фазонот на God has my back. Откако Џулиет ќе ја фати Шарлот како буричка низ нејзините работи, таа ја зграпчува Библијата од рацете на Шарлот па и вели: "Тука имаш книга полна со љубов! Но неа ја занемаруваш, во корист на судењето и ситната подлост!"
Комплетно сте ја утнале главната тематика на оваа книга - и Шарлот и многу од членовите овде.

Гледајте го филмот. Убав е. Не е за хомосексуалци. Само пазете да не се препознаете во бабата Шарлот.

guernsey-c2a9-studiocanal-s-a.jpg

Навистина се мачам да укажам на мажите и жените дека се рамноправни без разлика дали е маж или жена, без разлика на пол - пред се и над се дека секој е човек :)
Не пак да ги убедам оние кои преферираат секс со различен пол дека нема разлика ако некој сака секс со ист пол - дека тоа не го прави помалку врден или помалку луд од нас, другите. :)
... па нормално дека по физиономија хомосексуалците се луѓе и како такви ги имаат сите права како сите други, вработување, вакцинирање, теретана, подигање кредит, градење куќа, и нормално дека не се помалку вредни ниту како правници, економисти, лекари, но Хепта ти бараш рамноправност во сексуалните органи, да не се знае кој е женско кој е мушко, а тоа не може природно да се изведе, а со тоа не им следува ниту класичниот брак, ниту класичното семејство, ниту класичното посвојување ниту да биде на исто ниво како хетеро во овој смисол оти не се - самите го прават тоа,
... и затоа никој не е против нив дека се во кревет или љубат истородов партнер, НО нека си направат создадат самите НОВА ИНСТИТУЦИЈА ЗА ИСТОРОДОВО ЗАЕДНО ЖИВЕЕЊЕ и да си најде начин да имаат дете, А НЕ ДА ГИ ИЗМЕНАТ ИСКОНСКИТЕ ЗАКОНИ И ДЕФИНИЦИИ КАКО САКАШ КАЖИ ГИ НА ХЕТЕРО ЛУЃЕ КАДЕ СЕ РАЗЛИКУВА ШТО Е ЖЕНСКО ШТО Е МУШКО И ШТО Е НИВНИОТ ЗАЕДНИЧКИ ОДНОС И СОЗДАВАЊЕ ПОТОМОК, за некој што не знае што е дали машко или женско!

Последно уредено:
Премногу простачки муабет правиш - прекинувам дискусија. :)
... @Хептаграм XI, штом го спушти нивото да ми го наречеш моето мислење ,,простачки муабет,, само затоа што не е идентично како твоето, бегаш од дебата, ти си тој што гази како „Богови Богови што многумина ја газат Земјата“,
јас реков „што најде Топлата во твоите коментари да биде воодушевена“, но не те навредив со ниеден збор, па затоа сум и посупериорна од тебе, токму затоа што држам ниво!
П.С.
не мора да дискутираш, еве го имаш овој со граматикава и со психолог што ми препорачува!

Јас не реков зошто е простачки, ти самата пресуди „бидејќи не е идентично“. Јас сакам различни мислења од моите но не сакам мислења како твоите кога се обидуваш да ми покажеш како човек како тебе не може да има исти права како тебе.
Ми велиш НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИСТИ ПРАВА!

Тука, завршувам со дискусија. Нема што со тебе да расправам за правата на човекот. Се гледа што мислиш за човекот. А не му мислиш добро.
Штета.

Ми велиш НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИСТИ ПРАВА!
... @Хептаграм XI, читај повторно,
НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИСТИ ПРАВА ВО ИСТОРОДНА СЕКСУАЛНА ОПРЕДЕЛЕНОСТ, ЗА ЗАКОНИ ШТО ВАЖАТ ЗА ХЕТЕРО СЕКСУАЛНА ОПРЕДЕЛЕНОСТ А ТОА Е БРАК, СЕМЕЈСТВО И ПОСВОЈУВАЊЕ, хомосексуалците нека си направат НОВИ ПОИМИ, ПРАВИЛА, СО НОВИ ДЕФИНИЦИИ ПОРАДИ ПОИНАКВА НИВНА СЕКСУАЛНА ОПРЕДЕЛЕНОСТ, а не како сакаш да ми инпутираш општа дискриминација као демек „ не може да има права“, како ли само знаете да ги испревртите и преформулирате работите, само да испадне бело дека е црнo, затоа нема да профункционира никогаш поради неискреност, лажно изборување, па макар се добило тоа политички на папиру, џабе!
Се гледа што мислиш за човекот. А не му мислиш добро.
Штета.
... а ти му сакаш добро на човекот да нема потомок, од каде ќе се раѓаат деца? клонови ќе правиш?

Не викај. Законите се изменуваат, надополнуваат... лесно може да се надополни законот без да има никакви последици за хетеро :)
Само да се има волја да се промени и разбирање дека и другиот е човек, ништо помалку вреден од мене и тебе.
Јасно?

Не сите ќе станат геј и човештвото ќе изумре. Напишав наназад за ова „потомство и продолжување на крвта“, но ти си го скокнала!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom