Shakespear
Need moar drugs
- Член од
- 25 јули 2015
- Мислења
- 2.418
- Поени од реакции
- 2.043
Не знам кај сакаш да одиш со оваа тема. Пак ти кажувам, јас немам желба да се иселам моментално. Би се иселил ако условите ми се погодат - ако имам зачувано пари за старт, ако сум го научил јазикот малце, ако имам најдено сигурна работа во странство итн. Ова нема врска со дали сме во ЕУ или не - за други услови зборувам. Јас сакам да влеземе во ЕУ за да стане подобра државата за сите луѓе тука.Како нема, велиш дека да можеш би се иселил. Во меѓувреме десетици илјади "неедуцирани", козервативци и немиени отидоа без проблем да работат и тоа добар дел ко инжинери и доктори, а ти едуциран, либерал, избањат немаш услови и не те примаат? Што мислиш зашто е тоа така ? Доколку имаш желба и ти се работи не е проблем да се иселиш и без ЕУ.
Јас добро ја сфаќам поентата за влез во ЕУ, правна држава, добро образование и квалитет е кај нив. Тоа не ти треба ЕУ за да го направиш, Швајцарија, Норвешка, Исланд не се во ЕУ, а овие три земји се далеку пред 95% од земјите од ЕУ и ми се топ 3 земји за иселување заедно со Шпанија кога би сакал да се иселам. Еве неедуцираните и немиени швајцарци ќе одат на референдум за истополови бракови и други лгбт работи додека ти либерал и демократ си против ова. Ќе одиш да протестираш против вакви немеини работи што ги прават Швајцарците?
И толку имам да кажам за иселување. Нема да ти респондирам веќе на оваа тема зашто воопшто гледам дека не разбираш зошто сакам да влеземе во ЕУ. И успешно да се иселам, пак ќе сакам Македонија да влезе во ЕУ за да биде подобра ситуацијата за сите што ги знам тука.