Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Како нема, велиш дека да можеш би се иселил. Во меѓувреме десетици илјади "неедуцирани", козервативци и немиени отидоа без проблем да работат и тоа добар дел ко инжинери и доктори, а ти едуциран, либерал, избањат немаш услови и не те примаат? Што мислиш зашто е тоа така ? Доколку имаш желба и ти се работи не е проблем да се иселиш и без ЕУ.

Јас добро ја сфаќам поентата за влез во ЕУ, правна држава, добро образование и квалитет е кај нив. Тоа не ти треба ЕУ за да го направиш, Швајцарија, Норвешка, Исланд не се во ЕУ, а овие три земји се далеку пред 95% од земјите од ЕУ и ми се топ 3 земји за иселување заедно со Шпанија кога би сакал да се иселам. Еве неедуцираните и немиени швајцарци ќе одат на референдум за истополови бракови и други лгбт работи додека ти либерал и демократ си против ова. Ќе одиш да протестираш против вакви немеини работи што ги прават Швајцарците?
Не знам кај сакаш да одиш со оваа тема. Пак ти кажувам, јас немам желба да се иселам моментално. Би се иселил ако условите ми се погодат - ако имам зачувано пари за старт, ако сум го научил јазикот малце, ако имам најдено сигурна работа во странство итн. Ова нема врска со дали сме во ЕУ или не - за други услови зборувам. Јас сакам да влеземе во ЕУ за да стане подобра државата за сите луѓе тука.

И толку имам да кажам за иселување. Нема да ти респондирам веќе на оваа тема зашто воопшто гледам дека не разбираш зошто сакам да влеземе во ЕУ. И успешно да се иселам, пак ќе сакам Македонија да влезе во ЕУ за да биде подобра ситуацијата за сите што ги знам тука.

Не знам кај сакаш да одиш со оваа тема. Пак ти кажувам, јас немам желба да се иселам моментално. Би се иселил ако условите ми се погодат - ако имам зачувано пари за старт, ако сум го научил јазикот малце, ако имам најдено сигурна работа во странство итн. Ова нема врска со дали сме во ЕУ или не - за други услови зборувам. Јас сакам да влеземе во ЕУ за да стане подобра државата за сите луѓе тука.

И толку имам да кажам за иселување. Нема да ти респондирам веќе на оваа тема зашто воопшто гледам дека не разбираш зошто сакам да влеземе во ЕУ. И успешно да се иселам, пак ќе сакам Македонија да влезе во ЕУ за да биде подобра ситуацијата за сите што ги знам тука.
Ne si ti budala da se seles koga mozes da se vleces na grbot na nekoja nevladinaa za dremenje na forum cel eban den. Super ti e vaka , demek borec za prava na pederite i platata tece. Da trebase da rabotis za nekoja potprosecna plata drug muabet ke pravese.

За хомосексуалците ќче кажам само дека се болни луѓе,имаат хормонален дисбаланс и тоа ги тера да прават сексуално девијантни работи! Овие подолу на сликата ако ви изгледаат нормални тогаш сте навистина ненормални,хехе
Прегледај го приврзокот 299981
Ne bidi prost i zaostanat. Pa gledas deka ocigledno se raboti za ljubov i ima povekjestrana soglasnost. Baska se polnoletni. Toa ti e definicija za normalnost vo slucaj da ne znaese :toe:.

Praviot nacionalist onoj patriot koj si ja saka nacijata odnosno onoj koj ima nacionalna svest ne pravi plasila i ne se plasi od taka narecenite pederi i lezbejki bidejki tie se del od demosot i normalno e patriot da ne se placi od svojot demos no od druga strana ima takanareceni pozer patrioti ideoloski slicni nalik stalinisti koi se protiv silna nacija vo koja site se na primer makedonci i imaat ednakvi prava bez razlika na nekakva si licna seksualnost.
Tuka mora da se napravi jasna distinkcija vo odnos na temata sto e patriotizam a sto predavstvo koga na del od svojot narod mu se odzemeni prava samo poradi toa sto ima odredeni seksualni preferencii.
А кои тоа права ги немаат хомосексуалците освен да наследуваат пензија и да посвојуваат деца? Јас не гледам дека некои права им се ускратени. Ете нека се воведи некоја категорија ,,партнерство,, (без да се чепка во дефиницијата за бракот) и нека ,,партнерите,, наследуваат пензија еден од друг. За деца посвојување не иде у предвид.
Во се останато хомосексуалците се потполно рамноправни со останатите. Можат да живеат, работат, се образуваат, тераат бизнис, се лечат, да гласаат и да бидат гласани на избори......

А кои тоа права ги немаат хомосексуалците освен да наследуваат пензија и да посвојуваат деца? Јас не гледам дека некои права им се ускратени. Ете нека се воведи некоја категорија ,,партнерство,, (без да се чепка во дефиницијата за бракот) и нека ,,партнерите,, наследуваат пензија еден од друг. За деца посвојување не иде у предвид.
Во се останато хомосексуалците се потполно рамноправни со останатите. Можат да живеат, работат, се образуваат, тераат бизнис, се лечат, да гласаат и да бидат гласани на избори......

Прв болд
На балканов го немаат правото јавно да бидат она што се, и како растат тие фрустрации така го креираат тој
латентен хомосексуалец којшто има жена на која и направил две деца(најверојатно додека мислел на неговиот дечко), којшто гордо и дрско се негира себеси и со брзината на светлината ги исполнува страните на темава.

Втор болд

Значи подобро е за сираците да бидам одгледувани во сиропиталишта наместо во дом со двајца родители?!?
Ако застанете и ги погледнете работите и од други перспективи(К-15, финансиска, перспектива на дете сирак,итн) може ќе сфатите ама може и нема, колку само се лицемерни ставовите што ги браните.

Ne si ti budala da se seles koga mozes da se vleces na grbot na nekoja nevladinaa za dremenje na forum cel eban den. Super ti e vaka , demek borec za prava na pederite i platata tece. Da trebase da rabotis za nekoja potprosecna plata drug muabet ke pravese.
Не знам ти од кај ги извади овие глупости. Дали стварно е толку тешко да веруваш дека постои некој кој ги поддржува еднаквите права на луѓето и не е платен за тоа? Не поготово ќе испрателе таен агент на Кајгана да дејствува... :)
Автоматски споено мислење:

За хомосексуалците ќче кажам само дека се болни луѓе,имаат хормонален дисбаланс и тоа ги тера да прават сексуално девијантни работи! Овие подолу на сликата ако ви изгледаат нормални тогаш сте навистина ненормални,хехе
Каков е тој хормонален дисбаланс што трае низ целиот живот? Најдобрите биолози од светот не знаат што точно ги предизвикува различните сексуалности, ама ти, Turrican од македонската вукојебина, си ја открил вистината.

А кои тоа права ги немаат хомосексуалците освен да наследуваат пензија и да посвојуваат деца?
Ова прашање секој ден некој ќе го постави? Види неколку страници наназад и ќе си го најдеш одговорот.

Последно уредено:
Не лажи бе хетерофоб, ниту еднашка никој не одговори кои тоа права им се ускратени на гејовите, истите имаат права како и сите останати, она што бараат се дополнителни права специјално за нив.

Прв болд
На балканов го немаат правото јавно да бидат она што се, и како растат тие фрустрации така го креираат тој
латентен хомосексуалец којшто има жена на која и направил две деца(најверојатно додека мислел на неговиот дечко), којшто гордо и дрско се негира себеси и со брзината на светлината ги исполнува страните на темава.
Никој не го/ја тера да се жени/мажи. Нигде не постои закон во државава дека мора некој да се ожени и да направи дете. Уствари од таа искомплексираност на луѓето страдаат и хетеросексуалци кои ги замараат да се женат имаат деца. Хомосексуалците не се тука единствена жртва.

Значи подобро е за сираците да бидам одгледувани во сиропиталишта наместо во дом со двајца родители?!?
Ако застанете и ги погледнете работите и од други перспективи(К-15, финансиска, перспектива на дете сирак,итн) може ќе сфатите ама може и нема, колку само се лицемерни ставовите што ги браните.
Може на некое дете му е убаво во сиропиталиште. Може не сака да биде посвоено само поради што некој го сожалува. Може не сака да биде сожалуван од никого. Го вреднуваш мислењеето и на тоа дете или само туку така да си биде посвоено оти било во сиропиталиште?

Прв болд

Втор болд

Како тоа го немаат правото јавно да бидат тоа што се?! Кажи ми еве во кој наш закон (или закон на било која балканска држава) стои дека е забрането да си хомосексуалец? Кој е тој закон што треба да се смени и што треба да пишува во тој некој нов закон? Ајде незнам за другите балкански држави ама со правото во мк се бавам цел живот и од него леб јадам ама во ниеден закон не сум сретнал одредба со која се ограничува правото некој јавно да се декларира што е по сексуална ориентација, никаде. Напротив, во уставот и многу закони стои дека се забранува дискриминација по основ на пол или сексуална ориентација. Дури еве на балканов во Србија имаме лезбејка на премиерската фуккција. Не постои закон со кој се ограничува било какво право на хомосексуалци. Кажи ми единствен случај некој да бил казнет за тоа што се изјаснил како хомосексуалец па наебал затвор или друга казна.Тоа што некому фуфка да истапи пред родителите и каже дека е педер и дека наместо снаа ке им донесе зет или да ги запознае другарите со ,,партнерот,,... тоа не е проблем да државата и законодавството туку личен проблем што секој треба да си го реши а секако тој проблем нема да се реши со шетање на голи мажи у подвезици по улиците. Проблем од страна на државата постои само ако во некој закон стои на пример: се забранува на педери да полагаат за возачки испит, строго забранет упис на педери на факултет, педер не смее да гласа на избори ниту да биде гласан, забрането лекување на педери на терет на фондот, забрана за педери во јавен превоз, педер нема право да стекнува сопственост врз недвижности, педер не смее да биде сопстевик или управител на фирма...... Незнам што ти е тоа со К-15, никаде нема ограничување на правото на К-15 по основ на сексуална ориентација.... ако ги исполнуваш законските услови земаш к-15 а ако не ги исполнуваш не земаш, без разлика дали си педер или не.
Тоа за деца одгеледување не оди никако. Многу подобро е децата да се одгледуваат во сироптилиште каде треба државата повеке да вложува заради подобри услови. Посвојувањето е стара и блгородна работа и посвојувачите се супститут на вистинските родители а вистинските родители се мајка и татко.

Не знам ти од кај ги извади овие глупости. Дали стварно е толку тешко да веруваш дека постои некој кој ги поддржува еднаквите права на луѓето и не е платен за тоа? Не поготово ќе испрателе таен агент на Кајгана да дејствува... :)

Каков е тој хормонален дисбаланс што трае низ целиот живот? Најдобрите биолози од светот не знаат што точно ги предизвикува различните сексуалности, ама ти, Turrican од македонската вукојебина, си ја открил вистината.

Ова прашање секој ден некој ќе го постави? Види неколку страници наназад и ќе си го најдеш одговорот.
Незнам зошто постојано се обидувате да провлечете будалаштина дека ако нешто е неизлечиво или е вродено дека истото не е болест, не е фалина.... И за сидата нема лек, за ракот нема лек, нема ниту за дијабетот како што нема уште и за многу други заболувања... дали тоа што нема лек ги прави дека не се болести? Дали тоа што некој се родил со аутизам или шизофренија го прави здрав човек? Дали некој на кого му се дига на мртовци, животни или мали деца е здрав човек бидејќи за тоа нема лек, родени се со таков сексуален нагон? Дали некој што е роден слеп или ослепел е здрав човек оти така е роден или нема лек за неговото слепило па ако е здрав аналогно на тоа не му следува инвалидска пензија или друга помош од државата? Дали врвните биолози знаат што ја предизвикува хомосексуалноста или не знаат тоа не ја прави помалку болест или фалина...

Последно уредено:
Незнам зошто постојано се обидувате да провлечете будалаштина дека ако нешто е неизлечиво или е вродено дека истото не е болест, не е фалина.... И за сидата нема лек, за ракот нема лек, нема ниту за дијабетот како што нема уште и за многу други заболувања... дали тоа што нема лек ги прави дека не се болести? Дали тоа што некој се родил со аутизам или шизофренија го прави здрав човек? Дали некој на кого му се дига на мртовци, животни или мали деца е здрав човек бидејќи за тоа нема лек, родени се со таков сексуален нагон? Дали некој што е роден слеп или ослепел е здрав човек оти така е роден или нема лек за неговото слепило па ако е здрав аналогно на тоа не му следува инвалидска пензија или друга помош од државата? Дали врвните биолози знаат што ја предизвикува хомосексуалноста или не знаат тоа не ја прави помалку болест или фалина...
Тие ствари се болести бидејќи се штетни кон здравјето, а не бидејќи нема лек. Ти си ја користиш сопствената грешна логика за да извлечеш некои контрадикции со прави болести. Ама вистинската ситуација е многу проста: хомосексуалноста не претставува никаква штета кон здравјето, и затоа сите медицински експерти се согласуваат дека не е болест

Може на некое дете му е убаво во сиропиталиште. Може не сака да биде посвоено само поради што некој го сожалува. Може не сака да биде сожалуван од никого. Го вреднуваш мислењеето и на тоа дете или само туку така да си биде посвоено оти било во сиропиталиште?
Аха, теши се со ова. Задоволни биле во сиропиталиштата. Да сигурно. Гледај, и јас се согласувам дека ако детето е доволно возрасно, треба да се праша дали сака да оди со родителите кои сакаат да го посвојат, стрејт или геј небитно. Ама ти потценуваш колку многу сираци воопшто нема да ги ферма ова. Тоа што сакаат е да имаат некој што ги одгледува во подобри услови од сиропиталиштето.

Не лажи бе хетерофоб, ниту еднашка никој не одговори кои тоа права им се ускратени на гејовите, истите имаат права како и сите останати, она што бараат се дополнителни права специјално за нив.
Ти беше објаснето пред некој ден како оваа логика не ти штима. Им фалат права кои хетеросексуалците ги имаат а тие ги немаат. Не бараат права кои хетеросексуалците моментално ги немаат. Не се преправај дека никој не ти го одговори прашањето.

Последно уредено:
Аха, теши се со ова. Задоволни биле во сиропиталиштата. Да сигурно. Гледај, и јас се согласувам дека ако детето е доволно возрасно, треба да се праша дали сака да оди со родителите кои сакаат да го посвојат, стрејт или геј небитно. Ама ти потценуваш колку многу сираци воопшто нема да ги ферма ова. Тоа што сакаат е да имаат некој што ги одгледува во подобри услови од сиропиталиштето.
Ај врати се уште еднаш прочитај, ама овој пат поубаво, што сум напишал и како сум напишал за следен пат да не ме цитираш напразно и безвезе да ми го губиш времето.

Ај врати се уште еднаш прочитај, ама овој пат поубаво, што сум напишал и како сум напишал за следен пат да не ме цитираш напразно и безвезе да ми го губиш времето.
Убаво прочитав што си напишал и ти одговорив на прашањето.

Убаво прочитав што си напишал и ти одговорив на прашањето.
Ниту си прочитал ниту си одговорил нешто. Само ми го изгуби времето да ти го прочитам безвезниот пост. Друго не ни очекувам од некој што не му се сите на број.

Како тоа зоофилијата е штетна по здравјето? Си клеца магарици, крави, камили... и му е убаво а ич не му штети на здравјето.
Повеќето психијатри ја класификуваат како парафилија, а не болест. Битното за неа е дека бестијалитетот е кривично дело.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom