Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Не е до тоа колку играат спорт (не ни верувам дека оваа бројка е зголемена) - и да играат, се помалку се обрнува внимание на спортот како дел од забавната индустрија. Си имаат децата други аутлети за забава сега. Тоа што во минатото немало шо да се прави тука па сите зјапале во топчиња на екранот е друга ствар.
Decata i vaka i taka zjapaat u ekranchinja.
Sto, TikTok i instagram da ne se pokvalitetno potroseno vreme od gledanne sport?

Антиквичарската свињетина ни го попречува патот до прогрес на државата.
Ima progres i progres. Pravenje lice na nekoj tesejki go deka negovata seksualna orientacija e normalna namesto da mu se pomozi da si ja prifati sostojbata i ne e bas nekoj progres tuku licemerie. Progres vo slucajot bi bil da mu se obezbedi soodvetna pomos od strucni lica, pregledi i lekarstva pokrieni od fond ili taka nesto i toa ako sam projavi zelba za toa. Za da gi stekni tie prava treba da odi na strucna komisija za da se utvrdi dali stvarno mu fali nesto ili glumi. Ako mu fali nesto bi dobil soodveten dokument ili ete licna karta so boja na vinozito kako dokaz deka bil na komisija koja utvrdila deka ima problem so seksualnata orientacija i deka e nadvor od ona sto se smeta za normalna seksualna orientacija i so toj dokument ili nova licna karta bi dobil nekoi beneficii so koi bi mu se olesnile makite, kako sto rekov psihijatar, nekoi lekovi za depresija ili tamu sto mislat deka mu treba, osloboduvanje od obvrski vo civilna zastita, 02.02 neraboten den ili ako raboti dupla dnevnica itn itn. Sekako pokraj takvite beneficii bi izgubil i nekoi prava kako da daruva krv, organi, da donira sperma ili jajce kletki, da stapi vo brak, da posvojuva deca, da se oploduva invitro, da sluzi vo armijata, policijata, pozarna, brza pomos itn itn. I toa se ova sekako ako saka, ako ne nikomu nisto. Togas za nego bi vazele istite prava i obvrski kako i za sekoj normalen polnoleten gragjanin na drzavata.

Praviot nacionalist onoj patriot koj si ja saka nacijata odnosno onoj koj ima nacionalna svest ne pravi plasila i ne se plasi od taka narecenite pederi i lezbejki bidejki tie se del od demosot i normalno e patriot da ne se placi od svojot demos no od druga strana ima takanareceni pozer patrioti ideoloski slicni nalik stalinisti koi se protiv silna nacija vo koja site se na primer makedonci i imaat ednakvi prava bez razlika na nekakva si licna seksualnost.
Tuka mora da se napravi jasna distinkcija vo odnos na temata sto e patriotizam a sto predavstvo koga na del od svojot narod mu se odzemeni prava samo poradi toa sto ima odredeni seksualni preferencii.

Ако ме навредуваш, ќе те навредувам.
Тоа не е добро.
Замисли целиот свет да функционираше на овој одмазднички начин?
Каде ќе бевме сега?
Образот Дамбс, врти го образот.

Јас сум повторно просветлен. Вчера прошетав до Ниш, мое прво влегување во Србија.

Иначе @Audiofil официјално на игнор. Можеби не успеавте да забележите па погледнете во која тема успеа да протне каков коментар.
1624888115720.png
Во цитатот на швепс се збори за Заев дека ги гледал Холандија и затоа изгубиле.
И ова му е единствен пост у темата...

Последно уредено:
Може некој да објасни(некои кои беа на протестот)кои се тие права кои го немаат кај нас овие лица?
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_North_Macedonia#Summary_table - Ги имаш излистано овде, тие што се со црвен икс.
Meѓу другото, парадата служи и да биде симбол против хомофобијата и трансфобијата.
Автоматски споено мислење:

Која е целта на наркодилерот?Преку наркомани да наоѓаат здрави млади лица со цел да ги навлечат на наркотици и да ги претворат во идни наркомани.Така е и со ЛГБТ преку пропаганда во градинките и училиштата да навлечат и претворат што повеќе малолетни деца во идни хомосексуалци и лезбејки и тоа на најрана возраст.
Ти лично дали мислиш дека дури и како дете некој би можел да те научи да бидеш геј? Ако сакаш да бидеш толкав конспираси теорист, зошто барем не смислиш некој ефективен начин да го постигнат ова? На пример некакви кемтрејлови што ќе не претворат геј. :tapp:

Последно уредено:
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_North_Macedonia#Summary_table - Ги имаш излистано овде, тие што се со црвен икс.
Meѓу другото, парадата служи и да биде симбол против хомофобијата и трансфобијата.

Ти лично дали мислиш дека дури и како дете некој би можел да те научи да бидеш геј? Ако сакаш да бидеш толкав конспираси теорист, зошто барем не смислиш некој ефективен начин да го постигнат ова? На пример некакви кемтрејлови што ќе не претворат геј. :tapp:

Во која од европските држави овие права им се највеќе 'удоволени' ?

Не верувам во целосна демократија - мнозинство на гласови од целото население треба да има само за одредување кој стапува на власт. За поединечни закони неизмиените толпи не се доволно едуцирани за да донесуваат одлуки.
Изгледа некој ми го избриша претходното мислење еве ќе напишам повторно.
Пошто си ти едуциран, интелектуалец и припаќаш на измиената толпа како кукаш дека не си имал можност и услови да се иселиш? Немиената толпа без проблем се сели по Холандија и Шведска без бугарски пасош, а ти либерал, демократ, интелектуалец, едуциран немаш услови да отидеш во широградите Холандија и Шведска?

Изгледа некој ми го избриша претходното мислење еве ќе напишам повторно.
Пошто си ти едуциран, интелектуалец и припаќаш на измиената толпа како кукаш дека не си имал можност и услови да се иселиш? Немиената толпа без проблем се сели по Холандија и Шведска без бугарски пасош, а ти либерал, демократ, интелектуалец, едуциран немаш услови да отидеш во широградите Холандија и Шведска?
Главно немам ни толку желба да се иселам сега за сега - целиот живот досега ми е тука. Не знам за како би било во иднина.

Praviot nacionalist onoj patriot koj si ja saka nacijata odnosno onoj koj ima nacionalna svest ne pravi plasila i ne se plasi od taka narecenite pederi i lezbejki bidejki tie se del od demosot i normalno e patriot da ne se placi od svojot demos no od druga strana ima takanareceni pozer patrioti ideoloski slicni nalik stalinisti koi se protiv silna nacija vo koja site se na primer makedonci i imaat ednakvi prava bez razlika na nekakva si licna seksualnost.
Tuka mora da se napravi jasna distinkcija vo odnos na temata sto e patriotizam a sto predavstvo koga na del od svojot narod mu se odzemeni prava samo poradi toa sto ima odredeni seksualni preferencii.
Ова ти е све на место, но овој што овде што мисли дека е уникатна либерална снегулка вели дека националните интереси се небитни, активно учествувал во погазување на националните итнереси и понижување на Македонците пошто таков интелектуалец како него тоа го спречувало да стане европски граѓанин. Сега вели дека е угнетуван затоа што бил лгбт, а не сфаќа дека ама баш никој не го боли .!. со кој тој дели кревет.

Спомнува Холандија и Шведска и еве јас отворено се залагам да има субвенции за карта за Холандија и Шведска и да комуницира со етнички Холанѓани и Швеѓани. Да види дали тие воопшто се замараат со него и дека дали би сакале да имаат било каков контакт со него.

Главно немам ни толку желба да се иселам сега за сега - целиот живот досега ми е тука. Не знам за како би било во иднина.

Да имав услови и можност да се преселам би одел.
:kafence:

Ова ти е све на место, но овој што овде што мисли дека е уникатна либерална снегулка вели дека националните интереси се небитни, активно учествувал во погазување на националните итнереси и понижување на Македонците пошто таков интелектуалец како него тоа го спречувало да стане европски граѓанин. Сега вели дека е угнетуван затоа што бил лгбт, а не сфаќа дека ама баш никој не го боли .!. со кој тој дели кревет.

Спомнува Холандија и Шведска и еве јас отворено се залагам да има субвенции за карта за Холандија и Шведска и да комуницира со етнички Холанѓани и Швеѓани. Да види дали тие воопшто се замараат со него и дека дали би сакале да имаат било каков контакт со него.
Не е поентава да влеземе во ЕУ за полесно да се иселам. Ништо не си разбрал од тоа што сум пишал. Јас викам дека Македонија треба комплетно да се ориентира кон тие држави и нивните вредности ако сака барем нешто да испадне од неа. Ова нема врска со мене.

Не е поентава да влеземе во ЕУ за полесно да се иселам. Ништо не си разбрал од тоа што сум пишал. Јас викам дека Македонија треба комплетно да се ориентира кон тие држави и нивните вредности ако сака барем нешто да испадне од неа. Ова нема врска со мене.
Ova tvoeto idi nekako kako koga zabata videla deka konjot go potkovuvaat pa i taa gi krenala nozete.

Како нема, велиш дека да можеш би се иселил. Во меѓувреме десетици илјади "неедуцирани", козервативци и немиени отидоа без проблем да работат и тоа добар дел ко инжинери и доктори, а ти едуциран, либерал, избањат немаш услови и не те примаат? Што мислиш зашто е тоа така ? Доколку имаш желба и ти се работи не е проблем да се иселиш и без ЕУ.

Јас добро ја сфаќам поентата за влез во ЕУ, правна држава, добро образование и квалитет е кај нив. Тоа не ти треба ЕУ за да го направиш, Швајцарија, Норвешка, Исланд не се во ЕУ, а овие три земји се далеку пред 95% од земјите од ЕУ и ми се топ 3 земји за иселување заедно со Шпанија кога би сакал да се иселам. Еве неедуцираните и немиени швајцарци ќе одат на референдум за истополови бракови и други лгбт работи додека ти либерал и демократ си против ова. Ќе одиш да протестираш против вакви немеини работи што ги прават Швајцарците?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom