Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Затоа што тоа е општо познато, затоа што не се конкретни примери. Овие "напредни" земји имаат водечка улога во педофилијата и други незаконски активности во воглавно сиромашни земји. Хипокризија, морален пад, декаденција, како сакаш наречи го, на вакви т.н. квалитетни држави во контекст на сексуалност.
http://www.asianews.it/news-en/Eigh...n-Europeans-are-the-new-pedophiles-11515.html
The pedophilia cases that appear from time to time in Western newspapers do not show how widespread the phenomenon is. According to the victims themselves, boys as young as 10 to 12 years of age, pedophilia is growing by leaps and bounds. The leading role is now played by young, “18- to 20-year-old northern Europeans”, especially Swedes, who come to Thailand seeking sex with young males but who also sell themselves to adult males and even Thai women. “How did Europe fall so low?” asks Fr Adriano Pelosin. For the past 27 years the PIME missionary has worked in a Bangkok suburb with orphans and abandoned boys and girls. His home is Nothambury (Pak Kret district), located some 25 kilometres from the centre of the capital. In addition to rescuing young people from the streets he is involved in programmes to prevent prostitution and provide help to children traumatised by such an experience.
Пак нема поента ова. Јас зборувам за тоа што е генерално прифатено од општеството. Не мора да ми кажуваш конкретни случаи на криминал - во секоја држава ќе си најдеш криминал.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Леле мајко, цепки :pos:
Овој па шо се запнал дека сме имале проблем со христијанството, цел месец истото го врти.
На темава тоа се потенцира. Никој геј на темава не пцуе по муслиманите, туку по црквата и христијанството.
На ЛГБТ перформансите во Скопје нема заебанции со Мухамед, туку со христијански светци.

Еве свежо од вчера:

https://grid.mk/c/bqCfp2sBmGY-kCSojtc9/2019-06-30/vo-saraj-napadnati-lgbti-aktivisti-–-edno-lice-e-privedeno
Вистинска драма се случувала вчера по завршувањето на „Парадата на гордоста“. Неколку ЛГБТИ активисти од Албанија, БиХ и еден од Тетово заминале на прошетка во кањонот Матка. Но, таму биле пресретнати од група од 6-7 лица и притоа биле навредувани. Исплашени, групата активисти се качиле во такси и се упатиле кон Сарај, но таму доживеале уште една незгода.

30-годишниот Ј.А. бил приведен по вчерашниот напад врз ЛГБТИ активисти во Сарај, соопшти Министерството за внатрешни работи. Од таму информираат дека приведениот Ј.А. физички го нападнал активистот од Тетово, Беким Асани.

„Околу 16:00 часот на Кањон Матка, Б.И. (32), З.Л. (31) и К.Џ.(31) сите од Тирана-Албанија, И.А. (21)и Х.Л.(32) двете од Босна и Херцеговина и А.Б. (36) од Тетово биле пресретнати од група од околу 6-7 лица и навредувани зашто биле припадници на ЛГБТИ заедницата. За да избегнат проблем, се качиле во такси возило и се упатило кон Сарај. По нив тргнало Ауди со кое кога пристигнале во близина на плоштад Иса Булетини во Сарај им бил попречен патот и такси возилото принудно запрело. Тогаш од аудито излегол возачот и започнал да го навредува и да упатува пцовки и закани насочени конкретно кон А.Б. и во еден момент физички го нападнал. Во меѓувреме на местото на настанот пристигнале УПС и од нивна страна напаѓачот е лишен од слобода. Подоцна е утврдено дека се работи за А.Ј. (30) од Скопје“, се вели во соопштението на МВР.
Вистинска драма се случувала вчера по завршувањето на „Парадата на гордоста“. Неколку ЛГБТИ активисти од Албанија, БиХ и еден од Тетово заминале на прошетка во кањонот Матка. Но, таму биле пресретнати од група од 6-7 лица и притоа биле навредувани. Исплашени, групата активисти се качиле во такси и се упатиле кон Сарај, но таму доживеале уште една незгода.

30-годишниот Ј.А. бил приведен по вчерашниот напад врз ЛГБТИ активисти во Сарај, соопшти Министерството за внатрешни работи. Од таму информираат дека приведениот Ј.А. физички го нападнал активистот од Тетово, Беким Асани.

„Околу 16:00 часот на Кањон Матка, Б.И. (32), З.Л. (31) и К.Џ.(31) сите од Тирана-Албанија, И.А. (21)и Х.Л.(32) двете од Босна и Херцеговина и А.Б. (36) од Тетово биле пресретнати од група од околу 6-7 лица и навредувани зашто биле припадници на ЛГБТИ заедницата. За да избегнат проблем, се качиле во такси возило и се упатило кон Сарај. По нив тргнало Ауди со кое кога пристигнале во близина на плоштад Иса Булетини во Сарај им бил попречен патот и такси возилото принудно запрело. Тогаш од аудито излегол возачот и започнал да го навредува и да упатува пцовки и закани насочени конкретно кон А.Б. и во еден момент физички го нападнал. Во меѓувреме на местото на настанот пристигнале УПС и од нивна страна напаѓачот е лишен од слобода. Подоцна е утврдено дека се работи за А.Ј. (30) од Скопје“, се вели во соопштението на МВР.

Колку имаше вакви напади во христијанските средини?
(чекам некој да дојде и да ми каже дека од кај знам јас дека тие у Сарај што ги тепале хомосексуалците се муслимани)

Ќе има ли некое ругање на исламот како реакција на овој напад?

На темава тоа се потенцира. Никој геј на темава не пцуе по муслиманите, туку по црквата и христијанството.
На ЛГБТ перформансите во Скопје нема заебанции со Мухамед, туку со христијански светци.

Еве свежо од вчера:

https://grid.mk/c/bqCfp2sBmGY-kCSojtc9/2019-06-30/vo-saraj-napadnati-lgbti-aktivisti-–-edno-lice-e-privedeno

Колку имаше вакви напади во христијанските средини?
(чекам некој да дојде и да ми каже дека од кај знам јас дека тие у Сарај што ги тепале хомосексуалците се муслимани)

Ќеима ли некое ругање на исламот како реакција на овој напад?
Пред некое време напишав текст за религиите, не само за христијанството туку за сите, најверојатно она што не ти одговара го скокаш, запрашај се сам зошто. Ако си го прочитал, не знам зошто пак ми бараш објаснувања за религии и христијанство и не знам шо. И не само што сега ме прашуваш за работи што ги имам одговорено, цело време истата касета ја вртиш, уште малце copy paste ќе почнеш да праиш на мислењата да не ги пишуваш пак. :D Имаш гејови шо немаат проблем со христијанството а имаат со исламот, ваљда дека се христијани па ај ќе си ќутат, и обратно. Ја на пример иам проблем со сите, и?

Инаку, напаѓачите не знам кои се, најверојатно се тие шо ти збориш, не пишуваше кај нападнатиот што се и како се, зошто би била подобра ситуацијата ако не биле муслимани? Напад е напад, и од атеисти нека е ако сака, пак нема да е океј.

Тезава дека христијаните сте пресрцки, душа народ шо не би згазнале на мравка, муслиманите се единствените лоши некако не држи вода кај мене, особено ако отвориш фејсбук инстаграм или било која друга социјална мрежа и читаш коментари на постови за прајд, ќе видиш дека кога станува збор за омраза, повици за линч, се здружуваат сите националности и религии ;) Почнувајки од комитите, шо како шо знам јас не се предоминантни муслимани во таа навивачка група, рандом христијани и завршувајки до рандом турци, албанци и уште кои таму националности не.

Последно уредено од модератор:
Крута и бабачко како Цацко дури и брада има, ама кутрата не ти дава си сака друго, тебе не ти останува ништо освен да ја прифатиш реалноста и да не одбегнуваш повеќе дека си хомосексуалец.

Вистинските мажи кои не се чуствуваат загрозено и ги подржуваат сите нормални луѓе без разлика на сексуалната определба немаат потреба јавно да ја изразуваат својата сексуална ориентација или па на некој нешто да му докажуваат.
Pa jas i gi poddrzuvam site normalni ljuge. Kade vide ti deka ne gi poddrzuvam. Uste pomalce ja istaknuvam mojata seksualna orientacija megju normalna populacija. Ednostavno toa se podrzabira.
Tuku ostaj me mene, ete jas sum pritaen peder, homofob za pred drugite, imam grda zena koja ja kupiv od Albanija koja isto taka e pritaena lezbejka ili taka nesto. Mislam deka skoro se opfativme.
Ti od druga strana nisto ne kaza za tebe osven deka si peder. Ni dali imas partner, ni dali ste vo seriozna vrska, ni dali se zedovte, ni dali si napravivte detence. Nisto. Ne e ubo taka, malce e pederski.

Pa jas i gi poddrzuvam site normalni ljuge. Kade vide ti deka ne gi poddrzuvam. Uste pomalce ja istaknuvam mojata seksualna orientacija megju normalna populacija. Ednostavno toa se podrzabira.
Tuku ostaj me mene, ete jas sum pritaen peder, homofob za pred drugite, imam grda zena koja ja kupiv od Albanija koja isto taka e pritaena lezbejka ili taka nesto. Mislam deka skoro se opfativme.
Ti od druga strana nisto ne kaza za tebe osven deka si peder. Ni dali imas partner, ni dali ste vo seriozna vrska, ni dali se zedovte, ni dali si napravivte detence. Nisto. Ne e ubo taka, malce e pederski.
Ете ти се си призна за твојата сексуална ориентација, ајде сега пробај најди и покажи ми каде јас сум се изјаснил за својата. :icon_lol:

Пред некое време напишав текст за религиите, не само за христијанството туку за сите, најверојатно она што не ти одговара го скокаш, запрашај се сам зошто. Ако си го прочитал, не знам зошто пак ми бараш објаснувања за религии и христијанство и не знам шо. И не само што сега ме прашуваш за работи што ги имам одговорено, цело време истата касета ја вртиш, уште малце copy paste ќе почнеш да праиш на мислењата да не ги пишуваш пак. :D Имаш гејови шо немаат проблем со христијанството а имаат со исламот, ваљда дека се христијани па ај ќе си ќутат, и обратно. Ја на пример иам проблем со сите, и?

Инаку, напаѓачите не знам кои се, најверојатно се тие шо ти збориш, не пишуваше кај нападнатиот што се и како се, зошто би била подобра ситуацијата ако не биле муслимани? Напад е напад, и од атеисти нека е ако сака, пак нема да е океј.

Ништо. поентата е во тоа, што здраворазумскиот објективен набљудувач од страна не би ги прифатил како искрени и валидни тие буни за правата бидејќи не ви е до тоа. Ако ви беше кој знае колку ќе се буневте против тие кои највеќе ги ускратуваат. Евреите сигурно не се бунеа повеќе против политиките кон Евреите кои ги имаше Стаљин, отколку против истите кои ги имаше Хитлер.

И кога некој бигот (или како и да ги викате) ќе дојде и каже дека не ви е до права него други политики се во прашање, а барањата за правата се само параван, колку и да е утепан, ќе му речат дека е во право, затоа што навистина е така.

Па можат да докажат дека не е така. Нека организираат парада во Врапчиште или Чаир
Пак нема поента ова. Јас зборувам за тоа што е генерално прифатено од општеството. Не мора да ми кажуваш конкретни случаи на криминал - во секоја држава ќе си најдеш криминал.
пак не читаш ништо и од досега што приметувам, релативизираш. Главните конзументи на детска и хомопроституција во прекуокеанските земји се овие т.н. квалитетни држави. Не е ниту "конкретен" случај ниту изолиран. За кратко време реплицираш така да се сомневам дека воопшто читаш нешто повеќе од воведниот наслов.
Еве ти уште за тие квалитетни земји

Sweden, embarrassment of the Nordic region, does not protect children against child marriage in its bid to maintain its position as the universe's über-Meister of militant political correctness.
Oddly, Sweden chooses to permit these marriages in order to appear holier-than-thou on the international stage, instead of annulling them, to appear holier-than-thou on the international stage.
But then again, Swedes are known for their bizarre relationship with reality, and their inability to solve any problem, no matter how big or small, all the while constantly creating endless flows of new dysfunction.

Well, Sweden is one of the very few countries in the world where half-siblings are allowed to legally marry. And that has nothing to do with immigrants

Добар дел од трилогијата на Ларсон е базирана на реални инциденти
The dark side of Swedish society
As the film version of 'The Girl with the Dragon Tattoo' opens, Stephen Armstrong reports on some shocking truths about Sweden.

Ако и ова се "само конкретни случаи" :unsure:

Последно уредено:
Ништо. поентата е во тоа, што здраворазумскиот објективен набљудувач од страна не би ги прифатил како искрени и валидни тие буни за правата бидејќи не ви е до тоа. Ако ви беше кој знае колку ќе се буневте против тие кои највеќе ги ускратуваат.
Чеај а до шо е уствари ако не до права? Иаме за цел да го истребиме христијанството или шо?

Ти не сфаќаш изгледа дека ние живееме у христијанска земја а не у муслиманска? Прашај било кој, истото ќе ти го каже. Се знае мнозинството тука кое е и што е. Почнувајќи од обичниот граѓанин па завршувајќи до власта.

Во муслиманска држава нормално е лгбт луѓето да се гласни против исламот бидејќи доминира таа религија, а не христијанството.

Престани да алудираш ко христијаните да се жртвите, кога сами знаеме дека никогаш не сте биле а и нема да бидете жртвите, напротив, христијанството (и сите други религии) биле опресорите, скратувачите на права и барателите за сегрегација. Ова е вака во историјата, вака е и сега.

И пак ќе ти повторам, сите религии се срање, некоја повеќе а некоја помалце, ама сите се срање.

Чеај а до шо е уствари како не до права? Иаме за цел да го истребиме христијанството или шо?

Ти не сфаќаш изгледа дека ние живееме у христијанска земја а не у муслиманска? Прашај било кој, истото ќе ти го каже. Се знае мнозинството тука кое е и што е. Почнувајќи од обичниот граѓанин па завршувајќи до власта.

Во муслиманска држава нормално е лгбт луѓето да се гласни против исламот бидејќи доминира таа религија, а не христијанството.

Пак ќе ти повторам, сите религии се срање, некоја повеќе а некоја помалце, ама сите се срање.
Добро, во предимно христијанска земја.

И во таа земја проблемите за ЛГБТ повеќе доаѓаат од христијанството или од исламот повеќе?

Еве ти наведи со линкови и факти кои првото го покажуваат, а јас со линкови и факти кои второто го покажуваат. Може?

Ете ти се си призна за твојата сексуална ориентација, ајде сега пробај најди и покажи ми каде јас сум се изјаснил за својата. :icon_lol:
Pa izjasni se de. Normalen si ili peder. Samo pazi i staycalm edno vreme tuka bese ploden hetero mazjak koj samo bese zagrizen za pederite i nivnite navodni pederski prava pa po edna godina evoluira vo kapitalen primerok na lokalno forumsko pederce. I ne samo toj, bezmalku site taka pocnavte. Razlikata e samo do kade stignavte so evolucijata. Do kaj staycalm koj si ostana lokalno forumsko pederce ili vo peder na globalno nivo.

Pa izjasni se de. Normalen si ili peder. Samo pazi i staycalm edno vreme tuka bese ploden hetero mazjak koj samo bese zagrizen za pederite i nivnite navodni pederski prava pa po edna godina evoluira vo kapitalen primerok na lokalno forumsko pederce. I ne samo toj, bezmalku site taka pocnavte. Razlikata e samo do kade stignavte so evolucijata. Do kaj staycalm koj si ostana lokalno forumsko pederce ili vo peder na globalno nivo.
Чекам цитат кај сум се изјаснил, ти имаш повеќе кај што призна дека си притаен педер со купена жена бик од Албанија.:icon_lol:

Добро, во предимно христијанска земја.

И во таа земја проблемите за ЛГБТ повеќе доаѓаат од христијанството или од исламот повеќе?

Еве ти наведи со линкови и факти кои првото го покажуваат, а јас со линкови и факти кои второто го покажуваат. Може?
Проблемите доаѓаат од двете страни, не можам да гарантирам од која страна повеќе оти не ги знам проблемите што сите луѓе ги искусиле. Муслиманите имаат проблеми најчесто од други муслимани, христијаните од други христијани, неверниците па од сите по нешто. И христијаните напаѓаат лгбт лица и муслиманите. Еве последно овие велиш биле муслимани, кај ги бранев ја нив? Зошто би ми било важно уствари што се? Да не треба и пред суд да гледаат, еј христијанин си, генерално „твоите“ не напаѓале педери, можеш да си одиш.

Која е поентата што сакаш да ја направиш? Да го оставиме христијанството „на раат“, да се фатиме само за исламот, бидејќи вие сте тие „безгрешните“ или?[DOUBLEPOST=1561915268][/DOUBLEPOST]
Цела тема сум ти у уста, да не сакаш и нешто друго од мене у уста, онака локално педерски, или па no homo? Ако е ова работата пиши, ќе средиме. Не се секирај од еднаш не се станува локален педер.

Чекам цитат кај сум се изјаснил, ти имаш повеќе кај што призна дека си притаен педер со купена жена бик од Албанија.:icon_lol:
E dobro de sto e problemot tuka. Ete ti sansa da si se izjasnis. Koja e pricinata sto ja kries tvojata seksualna orientacija? Da ne se sramis slucajno :cautious:.

Ништо. поентата е во тоа, што здраворазумскиот објективен набљудувач од страна не би ги прифатил како искрени и валидни тие буни за правата бидејќи не ви е до тоа. Ако ви беше кој знае колку ќе се буневте против тие кои највеќе ги ускратуваат. Евреите сигурно не се бунеа повеќе против политиките кон Евреите кои ги имаше Стаљин, отколку против истите кои ги имаше Хитлер.

И кога некој бигот (или како и да ги викате) ќе дојде и каже дека не ви е до права него други политики се во прашање, а барањата за правата се само параван, колку и да е утепан, ќе му речат дека е во право, затоа што навистина е така.
Реалноста е измеѓу. Тренд е да се плука христијанството и сите го следат истиот без многу размишљање. На повеќето им е битно да не бидат дискриминирани од Алаху Акбр и длабоко у себе се надеваат дека нема да ги бесат у Мавританија. Само фалат муда зашто серење за ислам повлекува сериозни последици. Па мавај по самарот...

Тоа не го исклучува фактот дека овие работи се мотивирани од политички, економски и други прагматски пориви. Поповите се ВМРО, лесно е да ги плукаш. :D
Многу не се ни информирани за исламот, во нивната глава постојат само христијанските анти абортус биготи што им ги пласира поп културата и не ги боли кур за ислам пошто не го осетиле на своја кожа. Секој си го гледа својот гз, борбата за големи каузи трга од себе и сопствените комплекси.

E dobro de sto e problemot tuka. Ete ti sansa da si se izjasnis. Koja e pricinata sto ja kries tvojata seksualna orientacija? Da ne se sramis slucajno :cautious:.
КАко што реков нормален маж нема потреба да ја декларира својата сексуална ориентација поготово на загрозен случај како тебе. Толку си сексуално загрозен и исплашен што чуствуваш потреба сегде да ја истакнуваше својата сексуална ориентација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom