da mrazis homoseksualec ti e ekvivalentno kako da mrazis nekoj koj sto ima foot fetish.
nikoj, ili barem jas ne poznavam takva licnost, ne go nervira neciva seksualna orientacija ili sto seksualno preferira koga e vo cetiri zida so negoviot partner/ka.
ona sto narodot go mrzi e toa normaliziranjeto i promoviranjeto na devijacija, pogotovo koga LGBT kako grupa imaat najstrasni statistiki koga se raboti za prenoslivi, zloupotreba na droga, psihicki rastrojstva i suicid.
ete, toa go mrazi narodot.
da znaese LGBT zaednicata deka na Pride paradite podobro e da izlezat vo nivnite work clothes i da paradiraat i se ponasaat normalno, namesto da idat vo BDSM outfiti, polugoli i goli pred naselenieto itn, nemase tolkava odbivnost da ima kaj narodot.
jas imam prijateli koi od mali godini imaa simpatii sprema lugje od ist pol i koi denes si imaat partneri, istotaka imam prijateli za koi bazirano na nivnoto detstvo, nikogas ne bi rekol deka imale potencijal da se gej, ama ete se.
site moi prijateli koi se gej odbivaat da se identifikuvaat so LGBT grupata, si imaat normalen zivot i partneri i odnosi, se ponasaat normalno, smetaat deka LGBT propagandata i normaliziranjeto na istoto e pogresno, no i seksualnata orientacija ne ja nabivaat na nos, ne zboruvaat (kako i strejt lugjeto) sto im se slucuva vo spalnite sobi i sto preferiraat, poradi sto nema zasto da se stvori odbivnost od strana na okolinata sprema niv.