Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е,уше полошо.Крушево, Хрватска '903. Мислев дека со Бритни Спирс ќе се разреши дилмата, ама не било така.
Никој не рекол дека подобро ќе ги воспитуваат.Едноставно,место да гладува детето во дом и да не му се знае идннината.зашо да не го земат двајца татковци или две мајки...има деца шо живеат со една мајка или еден татко ....па може да живее и со двајца.Има гејови секако наркомани и пијаници и секако општествени аномалиии но се е тоа поради хомофобичниот поредок во оваа држава т.е на овој Балкан се знае малце заостанати во овој поглед мислам не малце едно 70-80 год.Нивната ситуација не е правилна,но ќе направат нешто правилно ако направат некоја ситуација што е неправилна(како сироче дете) го посвојат.Цел ден ме нема и еден куп постови а ниту еден одговор недобив на моите прашања. Ај ќе ги поставам пак:
Што ќе добиат со бракот освен поделба на имот после развод, само немој да ми кажете некои си човекови права затоа што тоа е најглуп изговор.
И за децата зошто толку мислите дека гејовите ќе пружат поголема љубов и подобро ќе ги воспитуваат? Зарем нема гејови наркомани или пијаници или со други општествени аномалии. Како и со што ќе пружат подобро и правилно воспитување кога и нивната ситуација не е правилна? Бараш право од криво стапче.

Цел ден ме нема и еден куп постови а ниту еден одговор недобив на моите прашања. Ај ќе ги поставам пак:
Што ќе добиат со бракот освен поделба на имот после развод, само немој да ми кажете некои си човекови права затоа што тоа е најглуп изговор.
И за децата зошто толку мислите дека гејовите ќе пружат поголема љубов и подобро ќе ги воспитуваат? Зарем нема гејови наркомани или пијаници или со други општествени аномалии. Како и со што ќе пружат подобро и правилно воспитување кога и нивната ситуација не е правилна? Бараш право од криво стапче.
Никој не рекол дека подобро ќе ги воспитуваат.Едноставно,место да гладува детето во дом и да не му се знае идннината.зашо да не го земат двајца татковци или две мајки...има деца шо живеат со една мајка или еден татко ....па може да живее и со двајца.Има гејови секако наркомани и пијаници и секако општествени аномалиии но се е тоа поради хомофобичниот поредок во оваа држава т.е на овој Балкан се знае малце заостанати во овој поглед мислам не малце едно 70-80 год.Нивната ситуација не е правилна,но ќе направат нешто правилно ако направат некоја ситуација што е неправилна(како сироче дете) го посвојат.
Хомосексуалците потекнуваат од хетеросексуални фамилии.Им било пружено љубов и грижа и нега како и на сите а и тие тоа сакаат да го пружат на свое дете.Зашто да застане лозата на тој човек на тоа место,кога има милион начини да се продолжи.Мислам,толку ли е тешко да се свати тоа :/ Секој вели WOW на Германија WOW на Америка,а всушност на прво место за нивниот напредок заслужен е токму овој дел за признавање на човекови права.Секако,сега се препираме,ама за некое време ќе се смени.Треба само малце Македонија да види бело светло подлабоко во Европа.И јас бев хомофоб,ама ете,престојот од некое време во Шпанија ми го измени мислењето,плус и други причини.
Сепак,тоа си е твое мислење и нема право никој да го измени,туку само самиот ти![]()
-Здравствено осигурување ако некој од партнерите не е осигуран
-Право на пензија
-Право на одлука во случај некој од партнерите не е психофизички способен да одлучи нешто, како на пример дали да се прави операција или не.
-Подобри услови за земање некаков кредит во банка
-Потранспаретни услови за купување на станови за млади брачни двојки по привилегирана цена
-Право на наследен имот после смртта на еден од партнерите
Ниту на стрејт парови кои се дрогираат или пијат не им даваат да посвојуваат деца.
Работата е што кога социјалниот работник ќе заклучи дека парот е способен да посвои дете и ги исполнува условите, да не биде причина одбивањето само тоа дека се геј.
Лично мислам дека во Македнија не смее да се дозволи посвојување на дева од страна на геј парови од причина што пола од децата ќе се искомплексираат од средината во која што живеат.

смешен изговор најискрено.
Значи, најверојатно, ти нема да стапиш у брак, туку овие работи ќе ги регулираш со жената ти преку тестаменти, животни осигурања и плави картони од завод.Секое невработено лице кај нас зема плави картони
Пензија и сега можат да земаат ќе си работаат или пак ако мислиш пензија поселе смрт може да си платат животно осигорување така тој прболем е решен. За психовфизички не ми изгледа како добар изговор, колку такви случаеви има?
Подобри услови за кредитсмешен изговор најискрено.
За наследен имот постојат и тастаменти![]()
Како прво има еден куп стрејт што чекаат и што имаат повеќе од добри услови не добиваат така да тој проблем може да се реши да нема деца во домови. Или пка најдобро да сме малку здраво општество нема ни да дојде до оставање на деца. Како да нема кандидати сега па дај да помогнат. А и педерите може да придонесат да има деца во домови затоа што можеби и да му се згреши ида експериментира секс со женско па после пу пу неважи итн да не должам понатака. И По кој пат да пишам гладните деца сираци итн нема да исчезнат со правото да посвојат дете гејовите. И социалнито работник уште на старт ќе треба по правило да ги одбие затоа што дете сака мајчинска љубов и татковска. Некој маж и најмногу пениси да прими во животот неможе да биде мајка (не биолошки мајка туку мајка во прав збор) ФАКТ кој го пишувам по незнам кој пат. Значи на старт не ги исполнуваат најважните и најглавните услови. крај. И пак за крај децата не се домашни миленичиња....
--- надополнето: Apr 7, 2013 6:53 PM ---
Секое невработено лице кај нас зема плави картони
Пензија и сега можат да земаат ќе си работаат или пак ако мислиш пензија поселе смрт може да си платат животно осигорување така тој прболем е решен. За психовфизички не ми изгледа како добар изговор, колку такви случаеви има?
Значи, најверојатно, ти нема да стапиш у брак, туку овие работи ќе ги регулираш со жената ти преку тестаменти, животни осигурања и плави картони од завод.
Great.
warmaster, подобро е да има татко шо прима,одошто воопшто да нема мајка.
http://www.youtube.com/watch?v=yMLZO-sObzQ погледни
Ти праша кој се бенефициите - дел ти ги напишаа.
Како можи како човек да негираш човекови права?
Ако се вратиме историски наназад жените од никогаш не биле ТРЕТ вид па и тие се избориле за своите права, бидејќи нели нивниот труд бил помалку вреднуван од оној на мажите итн итн...
Ти користиш многу од тие човекови права.
Едно од прават гласи дека јас како човек имам право да бидам со кој сакам и да можам да си остварам право да основам заедница.
Дека еден куп стрејт парови чекале деца на посвојување не треба тука да пишуваш туку пиши некаде за процесот за посвојување на деца и како истиот да биде убрзан.
Кој колку кура примил и како се станува мајка не е дел од дискусија тука, ама сигурно со твојот биоинжинеринг и хакинг и што ли не ќе биде можно.
Тотално се согласувам со тоа дека со примање на полови органи не се станува мајка исто како што и со тупење не се станува филозоф.
 За бенефициите кажав дека секако ги има секој човек тие права без разлика дали е геј или не и дека го користите тоа само за некоја си “популарност“ и слично.Да, мнозинството од нас влегуваме у брак ради тоа што она останала трудна...ХЕХЕ поентата ми беше дека секако секој човек ги има овие права без разлика дали е во брак или не. Инаку никој од стрејтовите верувај не влага во брак само заради тоа.
Инаку има и нормални парови што не се регистрирани и имам случај од прва рака, мој дедо од дедо ми брат живееше со женаму (инаку сега има околу 85) цел живот без законски да се регистрира и жена му почина и пак заедничното што беше му остана на него.
Секое невработено лице кај нас зема плави картони
Ако зборниме во реалниот живот не ме тангираат геј браковите воопшто, ниту сум геј, ниту пак комуницирам моментално некои геј парови, и кога познавав геј луѓе порано, ако тие луѓе стапеа во брак мене апосолутно немаше да ми се промени ништо во животот.
Верувам дека и на голем дел од луѓето ако се дозволени геј бракови нема ништо да им се промени во животот.
Ниту педерите повеќе ќе се дупат кога ќе се регулира тоа, ниту пак граѓаните што се против ќе се попедерчат од тоа.
Овде зборуваме од некоја правна призма и право да имаат бракови.
Геј луѓето плаќаат исти давачки кон државата како и стрејт луѓето, па затоа не гледам никаков аргумент против тоа да имаат исти права како и останатите граѓани на државата.
И не се исти никако со педофили, зоофили, бугарофили и останати фили за да се даде контра-аргумент дека од тие причини им се скратува тоа право.
Не те следам преку целата тема и можеби имап пишано, но еве ако не те мрзи повтори ги твоите аргументи против геј бракови.
Содома и Гомора си биле многу кул места нешто како Лас Вегас моментално и Велгошти пред 2001 кога главен беше Дилавер Бојку-Леку.Windfucker - Во Содома и Гомора биле дозволени геј бракови, и види што им се случило. Не се играчка истите, кај што се појавуваат, уништуваат цивилизации. Подобар аргумент против, амин.