Хипстери, помодари, Распеани скопјани и слични битија

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не ми сметаат овие хип... Ама ми сметаат оние вмроиди, контрапротестанти кога прават контапротест на правилникот на Топлификација и други контрапротести, со Бванко е крив, е тоа смета.

A овие лигавите не ти сметаат? Што покренуваат петиција за заштита на жутите мравки на Мадагаскар,а кај нас тепаат деца и убиваат невини деца рамковни нема врска. Битно пацифисти се,соживот треба да правиме.Ма све би ја то покољал,трага да не остане..

Не ми сметаат овие хип... Ама ми сметаат оние вмроиди, контрапротестанти кога прават контапротест на правилникот на Топлификација и други контрапротести, со Бванко е крив, е тоа смета.

Типичен пример, фала ти што им разјасни на оние што лутаа низ темава за каков вид на луѓе се работи.

Се додека некој се занимава со нив и ги коментира, дотогаш тие ќе се котат и земаат се поголема сила.
Да ги убиеш нелегално е, да ги запалиш исто, да ги протераш исто........да не ги рецкаш, легално е, па нека млатат напразно.

Евидентно, сосема гнасни се и тие патетични суштества.
Но, овие кои нескриено ги премолчуваат сите зулуми и притисоци врз својот народ, а се први борци за правдата оддалечена 1000км+, се всушност соучесници на Албанците во нескриеното спроведување на нивната агенда за освојување на територија преку систематски закани, насилство, притисоци.

Мене прашањето ми е, дали хипстерите, помодарите, распејаните скопјани и слични битија се лоши луѓе, дали се од најлошиот вид досега виден, дали ни сметаат во секојдневните обврски, дали се извор на канцерогени заболувања, или тамо постојат некои многу полоши битија, а ете вие ги обвинувате за нивниот животен стил?

Мене прашањето ми е, дали хипстерите, помодарите, распејаните скопјани и слични битија се лоши луѓе, дали се од најлошиот вид досега виден, дали ни сметаат во секојдневните обврски, дали се извор на канцерогени заболувања, или тамо постојат некои многу полоши битија, а ете вие ги обвинувате за нивниот животен стил?
Многу прашања имаш.
За среќа, со еден краток одговор прецизно се покриваат.

Ова со Бостон-ов малку поинаку го протумачивте...
Се приближува терминот на Скопскиот маратон и организаторите водат една „кампања“ (може и така да се нарече) и со цел да го популаризираат овој спорт малку се поактивни овој период....сепак е солидарност покажување не треба да го ругате толку....

Дека има лоши примери има....не учествував и не ги бранам овие што трчале....

А да ве прашам колку од вас излегоа на тие протести па си давате право воопшто да зборувате за нив? Колку од вас излегоа да го покажат својот револт ? Не се овие луѓе тие по кој што треба да плукаме, целиот наш народ е оној кој е виновен за се што ни се случува. Додека живееме во ова партиски поделено општество каде излегувањето на протест те обојува партиски, каде што луѓето ќе го продадат својот газ за едно ебано вработување, каде што македонецот го мрзи македонецот, нема да видиме аир, сами сме си виновни за нашата состојба и не треба гневот да го истураме на некои си wannabe "интелектуалци-пацифисти"....

Проблемот ви е ова.....нек си тераат распеани скопјани (или кои и да се таму, нит ги знам, нит ги познавам).....нека протестираат за што сакаат....
Не се собраа луѓе ни за смилковско, за Нешковски една мизерно мала цифра луѓе шеташе по улици и за уште милион други случаи - никој ниту излегува, ниту го заболе....не излегоа ни хипстери - ни нехипстери, ни авангарда - ни дизелаши.......и едните и другите се бетонирани у 12 на кафе, си бркаат обични мизерни работи и оставаат на некој друг да му ја мисли....
Не ви смета мнозинството што е мрзливо, пасивно, апатично него сте се фатиле за пар телци што и без ова не знаат кај тераат....

И уште ова....глеам ги браните оние шупци и гниди од створови што тераат контра-протести, што поддржуваат поскапувања на струи, убивање млади луѓе - не сте ми јасни.....Кај ви е паметот? Совеста? Мислите дека така добро и мислити и и праите на државата?

И уште ова....глеам ги браните оние шупци и гниди од створови што тераат контра-протести, што поддржуваат поскапувања на струи, убивање млади луѓе - не сте ми јасни.....Кај ви е паметот? Совеста? Мислите дека така добро и мислити и и праите на државата?

Кој ги оправдува? јас не ни видов пост во врска со нив, нити некој се стави на нивна страна.

...има погоре муабет на „темава“ - подобро да не праам quote....во секој случај цифрата на такви фаци во земјава е завидно висока...несфатливо висока...

...мене ако ме прашаш повеќе лежи ќутек у овие 2 магариња, редакција на сител - потпалувачи и слични копита, него у „хипстерите“ (во наводници, пошо се фолиранти обични)....

Не ви смета мнозинството што е мрзливо, пасивно, апатично него сте се фатиле за пар телци што и без ова не знаат кај тераат....
Ова значи никогаш нема да го сфатам, не ми е јасно.
Остај тоа што најголем дел од популацијава наша си се вбројуваат во интелектуалци, (а ги има и на темава) а константно се занимаваат исклучиво со оговарање други луѓе.

...има погоре муабет на „темава“ - подобро да не праам quote....во секој случај цифрата на такви фаци во земјава е завидно висока...несфатливо висока...

...мене ако ме прашаш повеќе лежи ќутек у овие 2 магариња, редакција на сител - потпалувачи и слични копита, него у „хипстерите“ (во наводници, пошо се фолиранти обични)....
Јас подеднакво би ги тепал.

Едит: У право си у овие лежи повеќе ќотек коа ќе размислам :D

Ова значи никогаш нема да го сфатам, не ми е јасно.
Остај тоа што најголем дел од популацијава наша си се вбројуваат во интелектуалци, (а ги има и на темава) а константно се занимаваат исклучиво со оговарање други луѓе.

Многу лесно треба да ти биде јасно, тие што се мрзливи - апатични, или како сакате наречете ги, не искачаат во јавност со осуда и навреди на акции кои се спроведуваат за доброто на народот, не за партии, не за личен интерес. Затоа многу помалце сметаат таквите појави, него оние што се арогантни, зајадливи и пред се контраши на све што постои.

Многу лесно треба да ти биде јасно, тие што се мрзливи - апатични, или како сакате наречете ги, не искачаат во јавност со осуда и навреди на акции кои се спроведуваат за доброто на народот, не за партии, не за личен интерес. Затоа многу помалце сметаат таквите појави, него оние што се арогантни, зајадливи и пред се контраши на све што постои.
Брат, немам јас проблем со никој, кој што сака нека си прави, ама крајно лицемерни ми се луѓе што цело време с*рат за други луѓе што и како прават, а забораваат дека во бројноста на народот е силата, па место да ги мрзи и да бидат апатични, нека направат нешто со дела (нели) и овие телциве (што би рекол gahan) одма во заборав ќе отидат. Да не ти давам и примери сега, ќе отидеме во неповрат со темава..
Ама сериозно, не знаеш ли кои луѓе се занимаваат константно со животите на други луѓе?

И мене ми сметаат фациве, можеби повеќе од овие плукачиве. Абе гз нема мрднато од дома, ни за протест на Мартин, ни за името, ни за струјата, ни за ограда од милион евра, абе мува не го лази. Али затоа се му смета, тие што испаднале биле вакви, тие од ваму биле, тие од таму. Е оваа врста треба здраво да се претепа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom