Хип хоп културата во Македонија

Каква класика е Страјков човече ...

Мене ми е океј, ама само океј. Споредено со се што има направено зад себе, може поставил некој нереални очекувања во мојата глава, па затоа ми е океј. А може и дека највеќе ми лежет заебани депресија тематики, па кога ќе дојдат вака кул тематики, ми се само океј. Иначе модерно звучи, поблиску е до рајата, би требало и подобро да легне, во споредба со песни како "Потрага по живот" и многу други.

Што мислите за дечките од Урбан рекордс и нивната музика?
Првпат слушам за нив, сега ги побарав и зажалив бидејќи го направив тоа. Се надевам не се декларираат како рапери дечките. Уште едни во редот срамови како дон плеја и останатите рап трап срања. А само гледам Тракер микс и мастер, тој им е во екипа, па во неверување сум дека тој Тракер е истиот со:

Првпат слушам за нив, сега ги побарав и зажалив бидејќи го направив тоа. Се надевам не се декларираат како рапери дечките. Уште едни во редот срамови како дон плеја и останатите рап трап срања. А само гледам Тракер микс и мастер, тој им е во екипа, па во неверување сум дека тој Тракер е истиот со:

Имаат доста гледаност на песните како за наши стандарди.

Сме испуштиле ова, Слаткар vs Стиховен Калибар. Да ве воведам ако не пратите, Стиховен Калибар на својот фб профил јавно искажа револт за таа песната на Слаткарот “Отворено писмо“, односно за нејзината намена да подржи пропаганда за промена на името. Еве одговор од Слаткар на неговите прозивки:

asdasd.png

:ROFLMAO: :tvg:

59279_104977992896012_5845036_n.jpg

Сме испуштиле ова, Слаткар vs Стиховен Калибар. Да ве воведам ако не пратите, Стиховен Калибар на својот фб профил јавно искажа револт за таа песната на Слаткарот “Отворено писмо“, односно за нејзината намена да подржи пропаганда за промена на името. Еве одговор од Слаткар на неговите прозивки:

Прегледај го приврзокот 200012

Ликови за на тетратки :icon_mrgr:

Стиховен е инаку русофил па затоа си маваат хејт.

Марко и тепач не иде у една реченица.

Ликови за на тетратки :icon_mrgr:

Стиховен е инаку русофил па затоа си маваат хејт.

Марко и тепач не иде у една реченица.
како беше, ликови за на тетратки урбани и слатки со фаци како да сте пушеле профи пиратки :D

Прегледај го приврзокот 200012

Исто и Дарко од Пука Козметика изрази револт за таа песната. Па во коментари се јави и брат му на Слаткар.
screenshot_20180920-160623-jpg.197014

Ако ве интересираат коментарите на брат му на Слаткар идете на овој пост кај Дарко Пука Козметика и најдете ги, прочитајте ги.

Некој вишок карта за Страјкот да не му се наоѓа?
П.с. Човекот ќе наполнеше МКЦ х3, се потцениле со капацитетов, одма се продадоа картите...

Не е нешто кој знае што ама и не е лошо. Добар обид на Виктор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom