Хип хоп културата во Македонија

Од толку многу песни да се фатиш за најглупата, треба да си "талент"!
И ај кажи ја филозофијата на МЕТАЛ, ТЕ МОЛАМ! или е толку многу комплицирана за обичните смртници што само мртвите (металците) ја разбираат?

не се фатив ја за таа него горе некој на имаше ставено .. гледај малце !

и не ти кажувам филозофија за метал .. и онака нема да ја разбереш .. веруј ми !

Шо се фурате безвеза.. и пишете офтопик. Добар македонски рап нема!!! Слушам и метал и рап си слушам ...и? мак рап е булшит а еминем е цар.. . има и сериозни лирики кои стварно вредат а има и некој од шала, кејф, досадност or whatever.. .

искрено не сум многу по рапот: али сум ги слушал: saf,нулта позитив,чиста околина.the m.w, другиве не се баш нешто за слушање.

Едноставно нели некои луѓе се премногу глупави и не мора да се екпонираат во јавноста за да го докажат спротивното.

Темата е за македонскиот рап, не е за македонски џез и турбофолк или шо ти знам јас. Ако имате некакви познавања и искуства споделете ги, ако немате попаметна занимација излезете надвор дискутирајте со други луѓе, научете повеќе. Тоа ви се вика социјализација, но некој не го знае тоа.

И то.

искрено не сум многу по рапот: али сум ги слушал: saf,нулта позитив,чиста околина.the m.w, другиве не се баш нешто за слушање.

bravoo so si slusal......inace legijata ne se za slusanje dzaka,rns,str2,istok-zapad....cccccccc

Јас многу го сакам струмицкиот рап и песната Ne Vazno од Gele-k тој е од мојата мала... кој сака нека ми каже ке му пратам песни на msn мојата адд е filip_ficakovski@hotmail.com кој сака одма му пракам на мсн

ti decko mi go razveseli denot so ovaa izjava...:pos2:

i edinstvenata stvar zaso lugjeto go serat rapot e toa sto nemozat da go razberat.......

Сите рап песни не се разбираат баш.. . некои имаат прости и лирики без логика... затоа 80 % од рапот е булшит.

....затоа ќе си ги слушаш другите 20%

Јас многу го сакам струмицкиот рап и песната Ne Vazno од Gele-k тој е од мојата мала... кој сака нека ми каже ке му пратам песни на msn мојата адд е filip_ficakovski@hotmail.com кој сака одма му пракам на мсн
ej super ama seoak ne mi trebaat hah

зар у рапот има нешто за разбирање ?

Да има многу работи за разбирање, но добро е познато дека за да разбереш треба да имаш мозок нели:wink: епа тоа ти е:toe:

Да има многу работи за разбирање, но добро е познато дека за да разбереш треба да имаш мозок нели:wink: епа тоа ти е:toe:

тачно дека треба да имаш мозок .. али за да разбереш рап треба да си екстремно глуп .. епа тоа ти е :toe:

Ne slusam makedonski rap ustvari ne slusam nikakov rap taka da nemam pojma za niso okolu toa

Ангелу.

Сериозно размислувам дали да ти овозможам тепање време и флодирање на друго место. Бар на некое време.

Знам дека ќе ми помогнеш во одлуката :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom