- Член од
- 9 февруари 2016
- Мислења
- 1.872
- Поени од реакции
- 4.486
Не иде да ставаме се во иста темаШто точно не иде, што е проблемот не разбирам..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не иде да ставаме се во иста темаШто точно не иде, што е проблемот не разбирам..
Партали е ова, нешто што не сум очекувал да видам. А за Шишка и Насте стварно не знам како може да ги хејта некој коа се навистина најквалитетни на сцената во Македонија. Плус и самиот рап многу се менува како и целото секојдневие и начинот на живот но и покрај тоа дечкиве имаат свој стил и квалитет и се природни и се навистина добри во тоа што го прават и плус со дуксер на СТР2 у спотНе сум сигурен дека би имала нови мислења темава во тој случај, освен ако не се објавуваат стари песни. И јас почитувам андерграунд 95 стил, или 2000-2014 за Мк, ама таква музика во денешно време ретко се добива било каде, а во Македонија па ич, па гледам и модификации некој да поддржам, само да не е апла глупа комеријална музика. Еве ова ми е доста поокеј од многу работи што излегле во Македонија во 2021 година (иако е нов стил). А точно 95% од новиве “рап“ песни се криминално лоши.
не знам што е се уште проблемот со трапот на балканов, дали што доста лошо се прикажа и се направи фузија на трап со некои фолк/денс хол/регетон не-хипхоп звуци и мислам дека голем дел од публиката и артистите на балканов го изгуби текот со америчката сцена и балканските мејнстрим т/рап артисти станаа рол модели за развој и ширење на звукот, ќе земам најбанален пример со нас, поледните два албуми пола му се трап битови и сега нас е "продаден"? овде уште владее стереотипот ако некој прави пари од рап дека си фејк, а рапот е број 1 жанр и одлични цифри се вртатНе иде да ставаме се во иста тема
Не бе брат, ме боли кур дали прави пари или не се дури ми се допаѓа музиката. Тоа се детски муабети. Ама трапов едноставно е друг жанр. Ај ако не и рок да ставам? Кога сме кај нашиве, во споредба со американските трапери, пре би нашиве, американските не можам да ги сварам во никој случај.не знам што е се уште проблемот со трапот на балканов, дали што доста лошо се прикажа и се направи фузија на трап со некои фолк/денс хол/регетон не-хипхоп звуци и мислам дека голем дел од публиката и артистите на балканов го изгуби текот со америчката сцена и балканските мејнстрим т/рап артисти станаа рол модели за развој и ширење на звукот, ќе земам најбанален пример со нас, поледните два албуми пола му се трап битови и сега нас е "продаден"? овде уште владее стереотипот ако некој прави пари од рап дека си фејк, а рапот е број 1 жанр и одлични цифри се вртат
Не гледам фрка у трапот на балканов.
Трапот е поспецифичен жанр, имам пишувано што уствари е трап и што претставува уствари трап музиката. Нажалост у регионов се што не чини, се што е некој обид за рап се смета за трап, иако тоа не е така. Моментално имаш јутубери кои што мислат дека нивните обиди за песни се трап.
Прв трап албум на балканот е оној на Џус под името апетити ми расту, а втор е оној на Фокс, trap guru trap boss. Ако сакате да слушнете вистински балкански трап, овие два албуми се вистинските за тоа.
Македонија нема трап ниту дрил артисти, 2бона, Zeebomb и остали не се воопшто трап, туку модерна поп музика.
Жалам што у Македонија чим некој артист се доближи до кеш одма се кења по него дека се има шитнато, луѓето не сфаќаат дека музиката кошта за да се прави и дека не може еден артист да ги врти истите теми у песни со децении.
У Македонија се кења по се и сешто и не е само за ова. Проблемот е што многу луѓе прво и што слушаат наместо да го прават тоа, у коментари пишуваат за два бона и компанија, оди у песните на Страјк на последниот албум или некоја понова трака и гледај ги топ коментарите, уклучил Страјк и земал два бона да ги пцуе, а што е најтрагично таквите се исти тие што слушаат а не разбираат што пее односно не го доживуваат моментот дека они се истите тие кои ги диса Страјк, затоа што тоа е македонскиот менталитет а не шведскиот, сум имал можност да запознаам многу фанови на мак рап и најголем дел се баш оние што ги дисаат раперите, слушаш констатно Страјк а кодошиш колеги(лична дешавка) сеа некој ќе рече тоа е музика ама ако истите тие пцујат по некој шо се продал тогаш што кур слушаш рил рап ако не го доживуваш. А истото е и со овие од оваа страна, еве нека биде исто со два бона, таско, ок е си влегол во тој бизнис, си правиш пари ти текнало на време, си успеал ама што кур си направил за на 25 да си дигнат као да си 50. Не сум ги видел у живо ама познавам деца низ Скопје што ми кажувале дека се накурчени до немај каде, еве на пример Страјк на Д фест, ми кажуваа едни другари што биле и седеле у фук так ама им било незгодно да му бараат слика, овие со Страјк биле поднапиени, јаделе и сеа да го замараш ама онака се шуткале еј да одиме бе или не, овој станал и рекол дечки ае бе станете да се сликаме гледам ви е незгодно. Исто пред некоја година оној братот на Таско напиша нешо у стил кој слуша Страјк у 21 век, колку треба да си дебил за на 20 и некоја да земеш по Страјк да плукаш. Така да немаат врска тие поделби, слушај си рап ако сакаш слушај што сакаш ама биди кул, а многу луѓе не се кул и тоа е маката.Не гледам фрка у трапот на балканов.
Трапот е поспецифичен жанр, имам пишувано што уствари е трап и што претставува уствари трап музиката. Нажалост у регионов се што не чини, се што е некој обид за рап се смета за трап, иако тоа не е така. Моментално имаш јутубери кои што мислат дека нивните обиди за песни се трап.
Прв трап албум на балканот е оној на Џус под името апетити ми расту, а втор е оној на Фокс, trap guru trap boss. Ако сакате да слушнете вистински балкански трап, овие два албуми се вистинските за тоа.
Македонија нема трап ниту дрил артисти, 2бона, Zeebomb и остали не се воопшто трап, туку модерна поп музика.
Жалам што у Македонија чим некој артист се доближи до кеш одма се кења по него дека се има шитнато, луѓето не сфаќаат дека музиката кошта за да се прави и дека не може еден артист да ги врти истите теми у песни со децении.
Нешто што навистина вреди на сценава и голем респект за дечково што прави ваква работа и се труди за емисијава.Сигурно повеќето веќе го знаете Nikleman (оној што имаше и песна "Кај си брат на Фесјбук сум бе брат")
Има своја емисија на Јутјуб за баскет Слободни Фрлања каде познати рапери и општо фаци од Македонија играат слободни фрлања со него и плус он им поставува прашања. Пред некој месеци летово почна втора сезона, јако му е интрово.
музиката т.е инструменталката ја има правено Диџеј Гоце Саф.