Хилта

• Креатор на темата Креатор на темата горан 222
  • Време на започнување Време на започнување
а зошто не си земиш Бош бормашина, има начин да работи како хилта, мислам дека подобро ти е вака :)
Никогаш, неможиш да ја замениш хилтата со бормашина. Бормашината можи да дупи дупки, мада ефектот на чекан (hammer) го нема.

Сте ги заборавиле Hitachi, кога веќе одиме во профи делот. Имам клипна, ни самата незнај колку е изработена. Makita можи вода да и носи.
DeWalt се ултра квалитетни и ултра скапи. Не би ги препорачал за кај нас, сервисот им е огин.

Милвоки де, па јас Минесота:pos:

Момци, уживајте ...
30687023.jpg

Најефтини хилти сум гледал во Еуротулс дуќани има на Ул. Теодосије Гологанов ( карши Беверли Хилс ) и на Бит пазар.
Еве ти идеја па погледај и таму

Ако е за аматери поарно е од оние ефтините до 10.000 денари само најбитно да е квалитетна изработка за секој случај ако има ефект постојат друга алтернатива како на клипот. :)
ама со Макита е поквалитетно сепак цената е пресолено .:icon_mrgr:

prijatele sto mislis za einhell ,? jas imam nekoi nivni proizvodi i sum relativno zadovolen , ...
raider e nula . .

za ingco ne znam ? imam samo 1 , racen abrikter ..sega za sega e dobar ...
i za skill imam dobro mislenje . . .
dodeka za ovie poskapi marki-, ne mi pravat kef , em se skapi a pri nekoj defekt skapa e popravka ili pak neisplatlivo e da se pravi . . .

prijatele sto mislis za einhell ,? jas imam nekoi nivni proizvodi i sum relativno zadovolen , ...
raider e nula . .

za ingco ne znam ? imam samo 1 , racen abrikter ..sega za sega e dobar ...
i za skill imam dobro mislenje . . .
dodeka za ovie poskapi marki-, ne mi pravat kef , em se skapi a pri nekoj defekt skapa e popravka ili pak neisplatlivo e da se pravi . . .

Не сум имал искуство со марките што ги спомна, инко имам индустриски фен и користев еден ден компресор и супер се.Пиштолов скил во споредба со макитата ми е 100 пати подобар за работа и полесен, макитата е троа груба.Убодната скил е исто добра али спрема блекендекеров е слаба.
Горе долу некогаш и не вреди многу пари фрлање на скап алат.

Јас за домашна употреба имам земено Сома од пазарче, пред некои добри 7-8 години и ја убивме од користење. Мислам дека 2000денари беше или така нешто за по дома да брка работа одлична е

А да ми дадеш линк или слика ако најдеш од таа Сома да видам што карактеристики има или пак некоја слична хилта...

....DeWalt i Makita се индустриски (професионални) машини...Bosh i Hitachi имаат индустриски и хоби програми....самата цена кажува се....Black&Decker, Skill, Maktec се за хоби и домашна употреба....производите на Raider, Einhell, Extool и слични се ефтини играчки....добри се за еднократна употреба или повремени поправки по дома

за алат не треба да се штедат пари....лош алат троши време, а понекогаш е и опасен по корисникот

хилтата е алат со специфична намена....и доколку ви треба за еднаш или двапати...не се исплати да купувате...подобро викнете човек со профи машина....од друга страна ако планирате почесто да ја употребувате не штедете пари и купете вистинска алатка, а не играчки
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 23:25 ---
Мирјам од Магдала ....темата не е само за мажи....никогаш не знаеш што ти носи животот и која инфопрмација ќе ти затреба....можеби еден ден ќе решиш да го изненадиш својот животен сопатник и да го срушиш ѕидот меѓу дневната и спалната :) ....a за тоа ќе ти треба некоја од хилтите погоре

arakenx,
Еднаш си подаривем обострано: јас нему некои мали штрафцигерчиња, а тој мене брусалица со комплет хартија за брусење :rolleyes: , амо ќе ја испробам напролет- сакам да се извежбам на една комода :).
Мојот сопруг купува повеќе такви тракатаниции отколку што му требаат. Не се исплаќа да дадеш пари за бор-машина, што ќе ти треба тирпати. И затоа избгнувам места каде што може да падне у искушение:sneaky:
А јас знам повеќе отколку што сакам.
После купени 5-6 ваљака за белење, конечно видов кој најмногу ми одговара, стругав боја со шпакла, глетував, фарбав прозору, па ќе се онесвестев од бојата, па после сфатив дека има боја за дрво и метал на база на вода, т.е. што ен смрди и многу полесно се чисти ако ти капне, па правев шик шеби столче, па декупаж...
Сори што сум офтопик :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom