Хепи фуцкинг Њу Јиер!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
Збирно место...плоштадите...Да испукате 150 петарди во нозете на луѓето!

Среќна нова и божиќни празници, не заборавајте да се убиете од јадење, пиење и трошење (како вистински рисјани)!

hungry-children.jpg

^
Ако одиме аналогно на сликава и на фактот дека според сите нас нова година е една само обична вечер, дали тоа ние треба секој ден од нашиот ни живот да ја гледаме сликава и да пробуваме да го разбудиме разумот во другите?
И што оти еве ја стави сликава? Дали тоа те прави посовесна? Или just selfcentered?
Демек ти како морална мома помалце ќе јадеш за нг, атер за децава. Гив ми а брејк.
Ми паѓа и мене жал, огромна и тоа. Ама уште повеќе ме нервира што сум немоќен да им помогнам на такви деца, ама па затоа колку можам им давам на циганчињата што питаат. Дали ти или било кој го прави тоа или понизно ги гледате we'll never know!

^
Ако одиме аналогно на сликава и на фактот дека според сите нас нова година е една само обична вечер, дали тоа ние треба секој ден од нашиот ни живот да ја гледаме сликава и да пробуваме да го разбудиме разумот во другите?
И што оти еве ја стави сликава? Дали тоа те прави посовесна? Или just selfcentered?
Демек ти како морална мома помалце ќе јадеш за нг, атер за децава. Гив ми а брејк.
Ми паѓа и мене жал, огромна и тоа. Ама уште повеќе ме нервира што сум немоќен да им помогнам на такви деца, ама па затоа колку можам им давам на циганчињата што питаат. Дали ти или било кој го прави тоа или понизно ги гледате we'll never know!

Ме претрка со постот.

Чисто лицемерие...

^

Ете го и гладниот Марвин бара помош :pos:
Не бе златен, ниту ме прави посовесна, ниту selfcentered, а уште помалку ќе ме направи морална тоа што ќе ставам една слика на форум. Јас слики од оваков тип гледам секој ден и колку и да ти звучи лудо, секој ден пробувам да најдам решение за проблемите од оваков тип. Не ми е целта да се правам светица, затоа што не сум, само ме гибаш кај што ме боли најмногу, па приморана сум да ти реплицирам. Верувал или не, јас сум опседната со ова секој ден и за разлика од таквите какачи по форуми, како тебе, јас не седам дома да се нервирам затоа што не можам да помогнам, јас знам дека постои начин да променам нешто и секој ден си ја чукам главата во ѕид за да ми текне кој е тој начин.

Поентата со сликава ми беше дека конзумеризмот е зголемен и непотребен за овакви празници, наместо тоа лудо плискање пари, може да се помогне барем на некои овакви случаеви. Познавам луѓе што се задожуваат, само за да имаат пари да се испијанат и да се наждерат како свињи за нова година и празниците, истите тие луѓе се задолжуваат и за да имаат нешто да однесат во црква и да му остават пари на попот.

Јас веќе неколку години по ред бојкотирам Нови години и остали срања. Ајде сега направи ми услуга и прибери си го јазикот!

Ме претрка со постот.

Чисто лицемерие...

Извини, се знаеме?

Ја као занатлија едвај чекам нова година. Да одморам од `рмбање и пентерење по скали. Идам сеа да купам пијачка и зајре и да глеам еден нов риалити шоу. Се вика “Очајни филантропџики“

А не сфаќате дека уствари две работи од контекст беа извадени?

Сликата на AnFem ја сфаќам како револт против конзумеризмот во кој сите ние кој помалку кој повеќе сме, а намрено се правиме „на будали“ и не сакаме да се соочиме дека во светот има многу бедни луѓе и парите во светот не се соодветно распределени.

Па, јас ќе додам, дека кога за НГ и било кој друг празник или роденден, некој не ви купи iPhone 4S или не знам каков Android телефон, сетете се дека некаде во светот има деца,мажи, жени кои немаат ни леб да јадат за празниците. Нормално дека вие ништо неможете да смените за тоа, но она што е човечност и скромност ќе дојде повеќе до израз. Индиректно или директно влијаете на вашата средина, со таа ваша реална скромност.

Незнам нив што ги учеле дома ама судејќи по напишаново тебе изгледа ништо не те научиле дома.

И новата година не е тоа што беше,порано беше обичен ден како и секој друг,а денеска е празник на кичерајците...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom