Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.758
- Поени од реакции
- 52.727
На едно цеде е лоадерот, и пред да ја играш играта треба да го ставиш само да го прочита. Не треба ништо друго да му правиш. dragan@idc.com.mk прашајте го него што ве интересира.
Оди пророшкај малце во темава, имам објаснато.Дали некој ќе може да ми ги објасни стапките за режење на игри за Xbox360 ! Значи се по ред како оди работата! Фала ви многу!
Абе цела ја прошетав ама неможам никако дали имаш линк нешто кај што е објаснато.10 ДВД-а потрошив.Мака ми е на секое да купвам ново.АЈ те молам за помош.Фала:smir:Оди пророшкај малце во темава, имам објаснато.
Иначе Joey, тоа лоадерот можеш да го спуштиш онлајн, и треба да го изрежеш на Дуал Лејер диск иако е ептен мал, ќе те праша дали да го изрежиш на првиот лејер, стисни Yes! .
Абе цела ја прошетав ама неможам никако дали имаш линк нешто кај што е објаснато.10 ДВД-а потрошив.Мака ми е на секое да купвам ново.АЈ те молам за помош.Фала:smir:
Еве тиЈас ги режам игрите со ImgBurn. Меѓутоа треба да наместиш Layerbreak за да ги чита игрите. Ако .исо фајлот има и .dvd фајл, отвори ги двд фајлот преку Imgburn или CloneCD и почни да режиш, Layerbreake-oт веќе ќе ти биде наместен.
Ако немаш .dvd фајл. Спушти го Imgburn (бесплатна е) и оди :
Tools->Settings->Write
Тука има Layer Break (For DL Media) селектриај го User Specified, и под тоа, каде што пишува Sectors in L0: напиши : 1913760 . Ако Layer Brake-от не е точен, играта нема да ти ја чита.
(Ова горе што го напишав важи за ImgBurn, не знам дали CloneCD го препознава исо фајлот без .dvd фајл дека е игра за 360ка и дека Layer Brake-от го мести автоматски)
Веќе му имав пишано ПП али нема везеЕве ти
Разликата помеѓу аркејд и елит е Хард Дискот и изгледотНекој да ми објасни што е разликата во XboX 360 Arcade и Elite, освен хард дискот нели дека има 120ГБ елит. Дали нешто разлика во плочите има, дали нешто во НТСЦ ПАЛ има разлика едното да пушта се другото пример само НТСЦ,после дали аркадето има можност за докупување на хард диск и шо хард диск е шо треба да се купи тој дали екстерен надворешен обичен со усб ко на пц или посебен за иксбокс. Сакам да земам иксбокс деновиве и пошо не ми се даваат 19000 за елит прашувам за аркадево ако не е нешо разлика да го земам тоа.
Оу да и кај се наоѓа ова http://idc.com.mk/ или се нарачува преку интернет?
Јас имам купено од идц а мислам и Донев има од таму. Сите игри искачаат ПАЛ нормално. Има и игри кои се Region Free (работаат и на пал и на НТСЦ конзоли) така да немај гајле.Аха и шо прајте сите чекате да искочат на ПАЛ игриве? Сите искачаат на пал? А и од местово има некој купено, квалитетно е??? Фала многу.
Сите игри излагаат на ПАЛ, а од ИДЦ има тука повеќе членови кои имаме купено. Кај мене е се ОК еве веќе 11 месеци турбо го користам. И игри си зимам од кај него.Аха и шо прајте сите чекате да искочат на ПАЛ игриве? Сите искачаат на пал? А и од местово има некој купено, квалитетно е??? Фала многу.
Па штп знам, јас иако сега ретко играм, немам време, секогаш ги снимам игрите на хард (само 1 можам да снимам бидејќи имам 20гига) да не го замарам двд читачот. Ако можеш да си дозволиш, земај со хард. Идц мислам дека даваат гаранција, али не знам колку.Хехехехе да да зошо ептен е легалгноОкеј фала многу. Е а даваат гарацнија ИДЦ?
Едит: И конечно. Се исплати ли да земам аркејд? Да не ми цркне ласерот од многу читање нели пошо вие што имате со хард диск и игрите ги снимате на него. Извинете вака што се утепав од замарање али ептен ми е страв да не зеам и да не испадне нешо ко шо не треба. Ептен ми се праи мерак![]()