Дефинитивно во Северна Дакота, тие што беа последново лето таму се вратија многу задоволни. Местото е мало но има многу работа.Dali moze da mi kaze nekoj sto znae dali e podobro da se odi so ameriques ili so viking? ..i dali e podobro ( i za zarabotuvacka i za prestoj) vo severna dakota ili merilend??
[
Па зависи што ќе најдеш и колку ќе платиш. Цените се движат од $70/неделно па нагоре. Јас стигнав таму негде на 9ти јуни и беше многу тешко да се најде сместување. Живеевме во мотел на Pacific Avenue, тоа е втората улица од океанот. Не беше ништо посебно, постар ентериер нешто на граница со пристојно. Бевме 6 души сместени во 2 соби (2+4) и плаќавме по 70, имавме и интернет али беше доста слаб. Во секој случај има доста голем избор за сместување ама треба навремено да се обезбеди.a dali smestuvanjeto e ubavo i so kolku cimeri ste vo soba?
Јас ќе одам во Северна Дакота во Вилистон преку АмериквестИде некој преку Америкуест за North Dakota?
pa i jas slusnav deka mnogu luge se zadovolni od severna dakota ..samo problemot mi e sto tamu e mnogu ladno, a leten period e ..pa zatoa sakam nekoe mesto kade sto ke e po toplo ..a kade sto ke ima zarabotuvacka ..nekoj predlog?Дефинитивно во Северна Дакота, тие што беа последново лето таму се вратија многу задоволни. Местото е мало но има многу работа.
Па зависи што ќе најдеш и колку ќе платиш. Цените се движат од $70/неделно па нагоре. Јас стигнав таму негде на 9ти јуни и беше многу тешко да се најде сместување. Живеевме во мотел на Pacific Avenue, тоа е втората улица од океанот. Не беше ништо посебно, постар ентериер нешто на граница со пристојно. Бевме 6 души сместени во 2 соби (2+4) и плаќавме по 70, имавме и интернет али беше доста слаб. Во секој случај има доста голем избор за сместување ама треба навремено да се обезбеди.
Епа тоа е потешко бидејќи на атрактивните места одат многу студенти и поради тоа нема многу работа. Во Јужна Дакота е исто така многу добро за работа а и не е ладно преку лето.pa i jas slusnav deka mnogu luge se zadovolni od severna dakota ..samo problemot mi e sto tamu e mnogu ladno, a leten period e ..pa zatoa sakam nekoe mesto kade sto ke e po toplo ..a kade sto ke ima zarabotuvacka ..nekoj predlog?
da znam.. ama i severna dakota bila hit epten ovaa godina ..ke imalo mnogu studenti i od srbija i bugarija tamu. .pa zatoa i si mislam da ne e prenatrupano ovaa godina tamu, pa da bide posle potesko za vtora rabota.. a inace so koja agencija odese?Епа тоа е потешко бидејќи на атрактивните места одат многу студенти и поради тоа нема многу работа. Во Јужна Дакота е исто така многу добро за работа а и не е ладно преку лето.
Јас имам искуство само со Virginia Beach и можам да кажам дека таму одат еден куп студенти и нема многу екстра работа, најчесто никој не работи повеќе од 40 часа неделно кај својот работодавец. Мене ми се погоди и не можам да се пожалам, местото е убаво со многу туристи као што и се очекува за град покрај океан.
Со Kouzon бев, инаку најубаво е една работа да си имаш ама да правиш overtime, така најмногу можеш да заработиш бидејќи нели overtime-от се плаќа 1,5 пати повеќе па добиваш повеќе отколку да работиш на две места.da znam.. ama i severna dakota bila hit epten ovaa godina ..ke imalo mnogu studenti i od srbija i bugarija tamu. .pa zatoa i si mislam da ne e prenatrupano ovaa godina tamu, pa da bide posle potesko za vtora rabota.. a inace so koja agencija odese?
нели е до 26?ако планираш за Биг Кахуна, Дестин, утре ти е последен рок за аплицирање, побрзај
znam ali overtimeot kako sto mi kazaa ne bil tolku redoven ..obicno izbegnuvaat rabotodavcite zatoa sto ne im se isplatiСо Kouzon бев, инаку најубаво е една работа да си имаш ама да правиш overtime, така најмногу можеш да заработиш бидејќи нели overtime-от се плаќа 1,5 пати повеќе па добиваш повеќе отколку да работиш на две места.