а знаеш за која понуда конкретно аплицираш или ќе ти кажат 2 дена пред тргнување како што кажа некој претходно? и која е разликата меѓу премиум и обичното? ако немаш понуда во рака не аплицирај за џабе на крај пак ќе ти биде исто премиум или обично они ќе ти кажат а да ова е премиумза со наром , иста цена е со обичната и премиум значи попуст има 100 $
--- надополнето: Nov 28, 2011 9:17 PM ---
за со наром , иста цена е со обичната и премиум значи попуст има 100 $
а знаеш кај ќе одиш? што ќе работиш? колку ќе те плаќаат? колку ќе ти биде смештај??? или ќе дознаеш 2 дена пред да тргнеш?обичната понува или job placement е одиш директно кај работодавецот , а job placement premium е со ориентација во New York и спиеш 2 ноќи и после од тама одаш кај работодавецот иначе веќе за виза се поднесува откако ке ја имаш работниот договор помеѓу работодавецот и тебе па за тава се мислам дали да одам во new york на ориентација ( оваа е преку Наром Травел ) а преку другите агенции нз
да де али прочитај неколку страни наназад и ќе видиш како можеhaha e тоа не знам има работни понуди треба да изберам не може да дознааш 2 дена пред да одаш бидеќи визата га добиваш врз основа на договорот за работа
Таканаречениот работен договор е ништо друго освен ДС формуларот кој го издава агенцијата партнер на (во случајов) Наромhaha e тоа не знам има работни понуди треба да изберам не може да дознааш 2 дена пред да одаш бидеќи визата га добиваш врз основа на договорот за работа
Е ова е најверојатно најголемата лага која ја кажуваат сите агенции - ако немаш работен договор нема да добиеш виза затоа избирај побрзо бла бла бла.haha e тоа не знам има работни понуди треба да изберам не може да дознааш 2 дена пред да одаш бидеќи визата га добиваш врз основа на договорот за работа
на 57-58 страна има еден посто голем е ајде да не го повторувам ама прочитај и ќе видиш зошто не е добро да немаш договорЕ ова е најверојатно најголемата лага која ја кажуваат сите агенции - ако немаш работен договор нема да добиеш виза затоа избирај побрзо бла бла бла.
Значи не кажувам примери што "му се случиле" на некој другар,или другар на мојот другар итн.
Јас лично на интервјуто за виза отидов без работен договор,немав дури ни работни понуди од кои би избирал - буквално ни р од работа.
Отидов во амбасада,им кажав дека сеуште мислам која понуда да ја одберам и каде(во кој дел од Америка) да одам и толку.
Целото интервју траеше помалку од две минути,а немањето на работен договор немаше никакво влијание на нејзината одлука да ми даде виза.
Затоа ако немате работа а дојде време за интервју,размислете добро и не прифаќајте било каква понуда само зошто "нема да добиете виза ако немате работа".
Ах да,уште ова .. можеби не беа 2 дена пред да заминам,ама работен договор добив 20 дена пред да заминам и на крај се помина ок.
Ок,не се разбравме најдобро. Не ми беше поентата да препорачам да одите без работен договор во амбасада,во право си и сигурен сум дека сите кога би можеле да бираме би сакале да имаме работа уште од сега и да не се грижиме за тие работи повеќе,знаејќи каде ке работиме,каде ке сме сместени итн.на 57-58 страна има еден посто голем е ајде да не го повторувам ама прочитај и ќе видиш зошто не е добро да немаш договор
прво зошто можелани било така годинава може да им текне да не даваат визи на тие без договор
плус сигурно сакаш да знаеш кај ќе работиш и што ќе работиш па не ги даваш парите на жими мајка нели??? ти си знаеш најдобро јас би сакал да имам договор во рака
Wildwood,NJ,за втора работа не е баш лесно ама се наога,велам не е баш лесно од причина што има многу студенти во уса за време налетниот период.втората работа ја најдов на на средината на август дури.поззКако што можам да забележам, никој не оди на печалба, сепак Европа е реално подобра за печалба.
Но, најважно на сите ни е, да успееме да ги вратиме парите кои сме ги земале за да тргнеме, и друго - каде беше сместен (земја,град) и како одеше наоѓањето на втора работа?