Златна, јас побарав СЛИЧНИ искуства. Немој да не омаловажуваш овдека, ако не сме биле во УСА не значи дека не сме писмени колку тебе јасно ми е се, денеска зборев со НАРОМ и ми рекоа дека ако јас си најдам работа што бара да се биде присутен во април, тие ке ми закажат интервју порано, работата е најдена, no worries Јасно ми е дека идат во група, зашто така и е полесно на агенцијата, но нели треба да ти е јасно дека секое правило има исклучок.нема официјален месец за закажување, ама македонските агенции закажуваат тогаш
ги праќаат апликантите во група
значи тој ден кога бев јас таа група беше само од зип...и затоа не зборам на памет
мислам дека нема да те пуштат да одиш онака...во март да речеме по виза
и да...W&T за македонските државјани е само за летниот период....а април не спаѓа во лето...ако имаш пасош на австралија и нов зеланд можеш да одиш и цела година на W&T
патем ти пиша ...
што одма ме асоцираше на тоа дека немаш најдено работа
и никој нема да ти каже ДАЛИ ЌЕ ТИ ПРАВАТ ПРОБЛЕМИ .. никој не знае.... може и се да ти е супер во документацијата и никогаш да не си бил/а одбиена за виза ... па да те одбијат за Ј1 следнава година
И ај уште еднаш да бидам поконкретна, сакам да слушнам доколку некој има СЛИЧНИ искуства или познава некој што имал СЛИЧНИ искуства, јасно ми е дека не се обраќам во амбасада за помош и конкретни насоки за дејствување, мада од твојава информираност почнувам да се сомневам дека можда и работиш такво нешто