Wolt Македонија

Член од
15 јануари 2020
Мислења
981
Поени од реакции
3.233
Wolt очигледно оделе на квантитет не на квалитет кога примале доставувачи.

Имено, денес имав исклучително непријатно искуство со доставувачка.

Морав најкасно до 17.55 да излезам од дома.
Нарачка направена 16.40 за да јадам пред да излезам. Нарачка од 2.5км.
Очекувано време за достава 17.13. Океј

Во 17.10 беше пролонгирано за 17.32. Океј викам шпиц период има гужва во сообраќај.

Во 17.25 пролонгирано за 17.45. Мех ама океј.

17.40 ми се јавува доставувачката и ми вика јас сум тука (тука значи 5 мин пеш во ситуацијава од мојот стан) Ве молам слезете не сум добро паркирана морам да пазам на колата (а во Карпош сум каде нема зонско/пајаци) за да ја преземете нарачката.

Од моја страна доби сочен одговор и беше сепак приморана да дојде до врата.

Кога дојде како маче предеше и се извинуваше за паркингот, се извинуваше за 30-минутното каснење (све од нарачката ми беше камен ладно) со образложение дека во меѓувреме морала да ја преземе ќерката од градинка. И да ми се појави пред врата со 5 годишно дете заедно.

Очигледно некои доставувачи мешшат пословно со приватно и во време додека јас чекам достава естимирана со време за достава и 3 пати пролонгирана нарачка (+ 45 мин) она си бркала приватни ствари па уште ми вика слези да ја земеш нарачката (+- 500м од моја врата) бидејќи била несолидно паркирана.

На крај јас закаснив да ги испочитувам моите обврски, јадејќи камен ладна нарачка бидејќи госпожата 3 пати ми пролонгираше време за достава со изговор дека морала (додека јас чекам базираноно на естимирано време за достава директно од систем) да си ја земе ќерката од градинка и закаснувајќи ме мене за моите обврски.

СЕ НАДЕВАМ со тек на време ваквиот шлајм од доставувачи кои ја сфаќаат доставата како спрдачина па кад стигнат тад, ќе биде исчистен.
7 нарачки, 6 преодлично искуство, 1 мега лоша.

Последно уредено:
Член од
28 ноември 2022
Мислења
585
Поени од реакции
1.098
Mislam deka iskustvoto koe go procitav, ne odgovara na moeto.
Jas redovno koristam Wolt vo rabotni denovi i dosega ne sum imal nikakvi problemi so docnenje.
Ako imalo nekoe malo prolongiranje, toa bilo maksimum 10 minuti. Jasno e deka sekoj moze da ima razlicno iskustvo, no licno, za mene, dosega bilo mnogu korektno. Vsusnost isto kako i so klikni jadi i korpa, nema razlika vo odnos na dostavuvacite.
So eden zbor, korektno od site servisi za dostava.

П² dali stanuvase zbor za zena vo svoi 40ti godini, taka ,,po polna,,? So citroen c3 svetlo siva boja. Eden kolega imal slicno iskustvo na tvoeto so toj dostavuvac.

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2025
Мислења
54
Поени од реакции
184
Wolt очигледно оделе на квантитет не на квалитет кога примале доставувачи.

Имено, денес имав исклучително непријатно искуство со доставувачка.

Морав најкасно до 17.55 да излезам од дома.
Нарачка направена 16.40 за да јадам пред да излезам. Нарачка од 2.5км.
Очекувано време за достава 17.13. Океј

Во 17.10 беше пролонгирано за 17.32. Океј викам шпиц период има гужва во сообраќај.

Во 17.25 пролонгирано за 17.45. Мех ама океј.

17.40 ми се јавува доставувачката и ми вика јас сум тука (тука значи 5 мин пеш во ситуацијава од мојот стан) Ве молам слезете не сум добро паркирана морам да пазам на колата (а во Карпош сум каде нема зонско/пајаци) за да ја преземете нарачката.

Од моја страна доби сочен одговор и беше сепак приморана да дојде до врата.

Кога дојде како маче предеше и се извинуваше за паркингот, се извинуваше за 30-минутното каснење (све од нарачката ми беше камен ладно) со образложение дека во меѓувреме морала да ја преземе ќерката од градинка. И да ми се појави пред врата со 5 годишно дете заедно.

Очигледно некои доставувачи мешшат пословно со приватно и во време додека јас чекам достава естимирана со време за достава и 3 пати пролонгирана нарачка (+ 45 мин) она си бркала приватни ствари па уште ми вика слези да ја земеш нарачката (+- 500м од моја врата) бидејќи била несолидно паркирана.

На крај јас закаснив да ги испочитувам моите обврски, јадејќи камен ладна нарачка бидејќи госпожата 3 пати ми пролонгираше време за достава со изговор дека морала (додека јас чекам базираноно на естимирано време за достава директно од систем) да си ја земе ќерката од градинка и закаснувајќи ме мене за моите обврски.

СЕ НАДЕВАМ со тек на време ваквиот шлајм од доставувачи кои ја сфаќаат доставата како спрдачина па кад стигнат тад, ќе биде исчистен.
7 нарачки, 6 преодлично искуство, 1 мега лоша.
Можела да ти каже , каснеше нарачката од ресторан вака била искрена ти кажала поише тоа треба да го цениш. Што очекуеш да ти се клањаат за една нарачка?

Тури ја у микро згреј јади и цепај со животот.

Член од
24 септември 2023
Мислења
14
Поени од реакции
166
Дали Волт, како Корпа има услов за изработени 25 часа неделно или можам тотално кога сакам да се пуштам на работа?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.182
Поени од реакции
52.396
Еве ви од пријатели што возат.

Ваљда нема да имаат вакви заработки цел живот ама реално имаат доста големи, сеа за сеа.
Прегледај го приврзокот 448792 Прегледај го приврзокот 448793

пс: овој првиот со црна позадина е помалце од 5 саати активност. Вториов е работно време 8 саати.

Не ми е да се убедувам, не ни работам таму ниту имам нешто од нив. А глеам и на некои не им е верно. Ни ја не верував, ми изглеаше како пување само ама очигледно е дека имаат премногу нарачки Волт, посебно месецов поради тие промоциите и бесплатна достава.
(Ги затемнив нарачките, да не испадне да имаат проблем операторите што споделуваат заработка)
Брејнстер курс ќе понудат ако ова вака продужи

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.876
Поени од реакции
12.120
И мене денес еден ми се пофали дека доста пари правел и као се зборело дека моментално се во голема загуба, во првите денови ги немаше ама сеа како ѓравки насекаде волт гледам

Член од
15 јануари 2020
Мислења
981
Поени од реакции
3.233
Mislam deka iskustvoto koe go procitav, ne odgovara na moeto.
Jas redovno koristam Wolt vo rabotni denovi i dosega ne sum imal nikakvi problemi so docnenje.
Ako imalo nekoe malo prolongiranje, toa bilo maksimum 10 minuti. Jasno e deka sekoj moze da ima razlicno iskustvo, no licno, za mene, dosega bilo mnogu korektno. Vsusnost isto kako i so klikni jadi i korpa, nema razlika vo odnos na dostavuvacite.
So eden zbor, korektno od site servisi za dostava.

П² dali stanuvase zbor za zena vo svoi 40ti godini, taka ,,po polna,,? So citroen c3 svetlo siva boja. Eden kolega imal slicno iskustvo na tvoeto so toj dostavuvac.
Да, таа жена со истата кола.

Член од
6 јануари 2011
Мислења
11
Поени од реакции
10
И мене денес еден ми се пофали дека доста пари правел и као се зборело дека моментално се во голема загуба, во првите денови ги немаше ама сеа како ѓравки насекаде волт гледам
За брзо ќе си ја надоместат големата загуба со кревање на цени по 50-60 денари од пица... (сепак се палиме дека доставата е бесплатна)

Attachments

Член од
28 ноември 2022
Мислења
585
Поени од реакции
1.098
Да, таа жена со истата кола.
Treba ,,da leta,, od firma. Ne smee taka da se odnesuva, stom kaj tebe i kaj kolegata ona ,,dokazano raboti na toj nacin,, , siguren sum deka sekade kade dostavuva e ista prikazna.
Prijavuvajte ja, i brzo ,,ke dobie metla,,.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.508
Поени од реакции
4.775
Предлагам да порачате нешто преку Волт и во забелешка да ставите дека сакате таа истата жена да ви ја достави нарачката. Е кога ќе ви ја потврдат нарачката, соберете се 5-6 гневни јадачи на Волт, направете и сачекуша во влез, врзете ја во подрум и чекајте да дојде полиција да ја уапси ебаве тоа дегените.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
981
Поени од реакции
3.233
Предлагам да порачате нешто преку Волт и во забелешка да ставите дека сакате таа истата жена да ви ја достави нарачката. Е кога ќе ви ја потврдат нарачката, соберете се 5-6 гневни јадачи на Волт, направете и сачекуша во влез, врзете ја во подрум и чекајте да дојде полиција да ја уапси ебаве тоа дегените.
Пријателе кочи малце.
Не е поентата таа што ја промаши.
Темата е за Волт и споделуваме позитивни/негативни искуства.
Како што кажав претходните нарачки ми стасаа исклучително брзо и професионално, жешки беа артиклите.
Непрофесионалноста на одредени кадри ја руши репутацијата на цела фирма.
Ете и друг го имал истиот проблем.
Или работиш и работиш како што треба или не работи.
Сигурно и тебе би ти сметала иста ситуација. Не се прави енглез.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.508
Поени од реакции
4.775
Пријателе кочи малце.
Не е поентата таа што ја промаши.
Темата е за Волт и споделуваме позитивни/негативни искуства.
Како што кажав претходните нарачки ми стасаа исклучително брзо и професионално, жешки беа артиклите.
Непрофесионалноста на одредени кадри ја руши репутацијата на цела фирма.
Ете и друг го имал истиот проблем.
Или работиш и работиш како што треба или не работи.
Сигурно и тебе би ти сметала иста ситуација. Не се прави енглез.
Точно дека би ми сметала, ама ако ми смета, нема да нарачувам и тоа е тоа. И сами знаете дека се оди на квантитет и на правење профит, рушење рекорди за измината и тековна година. Го боли таквото него за клиентите, ниту па некој нешто направил по тоа прашање. Ти што се пожали дека некоја си го носела детето со неа од градинка, не значи дека утре ќе одговара кривично. Напротив Волт Македонија ќе се бори за увоз на филипинци, индијци и пакистанци кои ќе ви мочаат по влезови и ќе ви гризат од нарачките, па такви како оваа погоре со детето има да ги барате да се вратат.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.432
Поени од реакции
5.677
Па нормално кога даваат 40% и бесплатна достава. Пробуваат да ги утепаат другиве и да дадат до знаење на луѓето дека има нова достава.
Следниот месец ќе се види реалната слика, нема да такви попусти, ќе се намали побарувачката, а многу шофери. После пак ќе се враќаат во корпа кога ќе видат дека нема да има леб за сите.

Кликни јади се готови веќе, може слободно катанец да стават.
Корпа ќе издржи, само мора да качат на тоа колку зима доставувачот. Реално мизерни се а ја покачија доставата.
Плус има неколку места што ги има само во Корпа и обратно. Затоа ќе има колач и за двата играчи.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.876
Поени од реакции
12.120
Па нормално кога даваат 40% и бесплатна достава. Пробуваат да ги утепаат другиве и да дадат до знаење на луѓето дека има нова достава.
Следниот месец ќе се види реалната слика, нема да такви попусти, ќе се намали побарувачката, а многу шофери. После пак ќе се враќаат во корпа кога ќе видат дека нема да има леб за сите.

Кликни јади се готови веќе, може слободно катанец да стават.
Корпа ќе издржи, само мора да качат на тоа колку зима доставувачот. Реално мизерни се а ја покачија доставата.
Плус има неколку места што ги има само во Корпа и обратно. Затоа ќе има колач и за двата играчи.
Епа тоа е кога имаш здрава конкуренција на нас ни одговара да опстане корпа плус они носат и надвор од градско подрачје

Kajgana Shop

На врв Bottom