Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.861
Јас сум за тоа да одат чекор понапред и следниот пат авионот да биде целосно произведен од жени.
Јас сум за тоа да одат уште чекор понапред и следниот пат минералите за аеро-материјалите употребени за производство на авионот да бидат копани од жени.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.815
Поени од реакции
12.213
Јас сум за тоа да одат уште чекор понапред и следниот пат минералите за аеро-материјалите употребени за производство на авионот да бидат копани од жени.
Тоа би било следна фаза. Јас сум за.
Време е за таква кампања.

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
891
Поени од реакции
1.366
Еј извини не можи така, Equal Rights Movement/Feminism се борат само за работи во климатизирани простории o_O

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.464
Поени од реакции
28.806
Морам да те цитирам овде друже затоа што за денес ова ми е воук на денот. Да предпоставам сигурно истиот тој менаџмент сере дека сите имаат право на слобода на говорот и никој не смее никого да го цензурира.
Не, случајно некој од вработените во фирмата видел дека тресам зелени за комунизам и евреите на Twitter (X), па со трчање ме пријавил до top-management, и така. o_O

Big W i big L во исто време

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.815
Поени од реакции
12.213
Нели Илон имаше некоја изјава дека сите што ќе добијат откази и слично поради твитови на Х ќе добијат одбрана на суд на трошок на Х?
Или дека Евреи се во прашање па не важи?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.991
Поени од реакции
51.132
Морам да те цитирам овде друже затоа што за денес ова ми е воук на денот. Да предпоставам сигурно истиот тој менаџмент сере дека сите имаат право на слобода на говорот и никој не смее никого да го цензурира.
Или пак има пљукано во кафиња и го виделе :icon_lol:

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
891
Поени од реакции
1.366
Германска фирма со интернационален сетап, секакви ртки имаше - индијци, италјанци, евреи, американци, руси, белоруси, украинци итн. Во последно пробуваа "DEI" агенда да вметнуваат пасивно и ни праќаја анонимни анкети на Slack, и имаше доста прашања поврзани со тоа "Do you think our company is diverse enough" type of shit.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.464
Поени од реакции
28.806
Германска фирма со интернационален сетап, секакви ртки имаше - индијци, италјанци, евреи, американци, руси, белоруси, украинци итн. Во последно пробуваа "DEI" агенда да вметнуваат пасивно и ни праќаја анонимни анкети на Slack, и имаше доста прашања поврзани со тоа "Do you think our company is diverse enough" type of shit.
Ко да знаев дека само на папир глумеле слобода на говор. Вакви смрадови од авион се приметуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom