Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.345
anal sex and gambling!

и коцка има покрај виножито

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Ваљда така плаќаат кога ќе отидат во долг кој не можат да го исплатат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.345
Приметив и дека боите на олимпијадава беа во контекст на поставките на нивната идеологија, кои велат нема машко-женско, нема добро-лошо и тн. Боите беа сите неодрдедени. Немаше никаде чиста боја - сина, црвена, зелена... Сите бои беа некои измеѓу.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.345
абре не ме заебавај, имаат денови на работа и у школо коа не идат белци, за црнците да се осеќале. пази молимте, посигурно

за белци, секако, немаат такви денови, тоа би било расизам

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.075
Имав Disney+ дури излегуваше Mandalorian, од кога ја избркаа Gina Carano фино лепо го затворив профилот и им реков да се носат у три лепе пизде материне, каде што припаѓаат.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
Имав Disney+ дури излегуваше Mandalorian, од кога ја избркаа Gina Carano фино лепо го затворив профилот и им реков да се носат у три лепе пизде материне, каде што припаѓаат.
Луѓе се чуствуваат нечисто дури кога ги пиратираат. :unsure:

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.960
Поени од реакции
6.441
што ќе се обедини, све е тоа купено во Ватикан. Штом шарени цркви ти искачаат знаеш колку е саат. А христијаните кои индивидуално се бунат се опишани од сите како нацисти и хитлери.
Што е тоа купено во Ватикан?
Ех голема работа ќе не нарекувале нацисти, расисти, хомофоби или трансфоби, во минатото мачениците за Верата издржале тешки страданија и не ја напуштиле Верата, ние можеме барем да бидеме заедно во одбрана од сатанизмот и педофилијата кои одредени кругови на запад сакаат да ги прошират на глобален план!
Ете да земеме една ствар, во Македонија некако тивко и подмолно, законот за возраст за сексуална согласност е намален од 17 на 14 години, ниту еден медиум, портал, интелектуалец, јавен работник не најде за сходно барем да известат околу тој педофилски закон. 14 годишни лица правно се сеуште деца а ваму закон кој овозможува да деца се сексаат со 59 годишни ликови.
Како поединци не можеме многу да сториме, но обединети би можеле. Па каде е барем црквата да проговори против овој или слични закони? Не е само форум, тука се социјални мрежи и секако ИРЛ комуникација, познаваме десетици луѓе секој одделно, мораме да застанеме јасно против тој закон кој ги прави децата сексуални битија! Ако ништо друго барем да ја подигнеме свеста и да кажеме дека таков закон навистина постои.

Kajgana Shop

На врв Bottom