На 77 годишен професор и правник му пукнува филмот од климатски активисти и решава да ги пука:
Во коментарите го споредуваат со ликот на Мајкл Даглас во Falling Down, еден од моите омилени филмови. Не сум сигурен дека приказната е таква но овие работи ќе се случуваат се почесто и почесто...
Не знам што да речам за ова. Жалосно е некој да умре за нешто вака глупаво, ама да му се невиди бе луѓе, зошто сте морони? Човекот им извадил пиштол и им вика да ја отстранат блокадата, тие се објаснуваат со него. Нема што да се објаснуваш кога ќе ти извадат пиштол, освен ако не носиш поголем и сакаш да видиш дали си побрз од него. Ако ти вперат пиштол и ти речат „дај ми го новчаникот“, а ти си голорак, им го даваш новчаникот. Не влегувај во преговори и не му се приближувај.
Глупав начин да се умре. Посебно што ова е сиротиња платена од НВО-а да одработуваат работи кои не ги ни разбираат.
Леле колку се овие во прекин на допир со реалноста. Неверојатно. Научени се да се вадат со лигавење, и со тие истите тие финти „имам ментални проблеми, имам анксиозност, па во следна фаза - домородна сум (што и да им значи/прави разлика тоа), па хаха - небинарна сум“. Итн... А во реалноста идиотката вози во спротивна насока и лесно може да убие луѓе.
“You’re being a white man”... Ајдеее. И не ми е јасно како успеа да биде толку љубезен со неа.
Таквите после кога ќе (ако) се омажат, се дешаваат вакви работи:
(тоа doordash инаку е некој сервис за достава на храна)
Дап, најжалното е што посеаното не го ожнеаја тие што го сеат: НВО-ата, и уште повеќе - нивните газди и наредбодавачи.
И да, фул ретард постапка е на човек со пиштол да му се курчиш, а посебно па за ваква глупост.
Ејјј ама чекај сеа како вака сите бели мажи се во рекламава, па нели они беа лошите? Зашто нема силни жени, трансџендери, нон бајнари пипл? Пипл оф колор, диверсити, кур се тресе, нели во различностите беше нивната сила? Од каде сега ова само бели мажи да се во армијата? Многу е хомофобична и трансфобична рекламава нешто не е во ред.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.