Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
14 август 2018
Мислења
4.962
Поени од реакции
11.235
Нема потреба.
Тие кои историјата од завчера, само, ја рачунаат, нека не доаѓаат на темава. Уопште. Боље ќе им биде.
На пример, оној Шарпутер, или Шекспир.
Се се врти, се се плаќа…

Време е за остварување на пророштвата од Топ листа надреалиста!
А за жал(или среќа!?) тие се многу позлокобни него ли Симпсонови…

Член од
22 август 2022
Мислења
745
Поени од реакции
2.112
Се се врти, се се плаќа…

Време е за остварување на пророштвата од Топ листа надреалиста!
А за жал(или среќа!?) тие се многу позлокобни него ли Симпсонови…
А сѐ мислам дека не биле ни предвидувања, туку да речеме планирања. Како да егзистираме врз табла ризико, а не на планета.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489

Време е кенкачите да пораснат

Основана во 2021 година, RedBalloon брзо прерасна во најголемата и најуспешна американска платформа за работни места, бизниси и таленти, каде се горди на своето противење на монструозната кансел култура и разбудените идеолози. Погледнете една нивна реклама, со „прцање“ на сите денешни идеолошки тотеми и фетиши.

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430

Време е кенкачите да пораснат

Основана во 2021 година, RedBalloon брзо прерасна во најголемата и најуспешна американска платформа за работни места, бизниси и таленти, каде се горди на своето противење на монструозната кансел култура и разбудените идеолози. Погледнете една нивна реклама, со „прцање“ на сите денешни идеолошки тотеми и фетиши.
carevi
vo sekoja temnica ima malku svetlina drugari

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.262
Поени од реакции
34.854
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.962
Поени од реакции
11.235
Второто видео ми е :yid:
Двете заедно немаат еден грам мозок…

Ама тоа е тоа :toe:
Негде потфрлил системот, негде образованието, а кај двеве очигледно и психо-интелектуалниот развој…
Ај претпоставувам ќерката е малолетна и тиру-ри-ру со Воук/Лџбт. Ама мајката е за стап во случајов…
Боже, Господе, овие ваквите имаат право на глас и деловна способност :tapp:
Па после “Куда плови овај брод?”..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.262
Поени од реакции
34.854

Автоматски споено мислење:

Негде потфрлил системот, негде образованието, а кај двеве очигледно и психо-интелектуалниот развој…
Па не, системот е тој што го прави ова што го гледаме. Страњава не се случуваат ни спонтано, ни стихијно, туку систематски и темелно се организирани и подржувани од естаблишментот.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.962
Поени од реакции
11.235
Па не, системот е тој што го прави ова што го гледаме. Страњава не се случуваат ни спонтано, ни стихијно, туку систематски и темелно се организирани и подржувани од естаблишментот.
Не се согласувам…
Ако мајкава растела у нормално време, а би требало. Ако учела бар два реда школо…

Тогаш сигурно нема да снима тик-ток видеа и уште помалку да си го злоупотребува детето!
Ај детето не е криво. Тука да, системот го сјебал!
Ама родителот е тој што треба да го држи на прав пат! А не да го интервјуира гордо и да го поддржува, додека се сјебува психички и физички!

едит: уствари поентава ми е, доста со изговори! За се системот крив!
Нашава одговорност кај е?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.262
Поени од реакции
34.854
... уствари поентава ми е, доста со изговори! За се системот крив!
Нашава одговорност кај е?
Не се разбравме.
Мене па поентата ми беше дека системот не потфрлил, туку баш системот е позади ова што (систематски) се случува.

Тоа се разбира глупачата од видеото не ја оправдува дека она самата нема одговорност. Пошто на нејзе е најголемата тежина на одговорноста за добробитта на сопствената ќерка. Ама и самиот знаеш дека конформистите се голем дел од општеството. На таквите ако системот им наложи дека јадење гомна (или инсекти) е најдоброто нешто за нив, тогаш тие буквално ќе јадат гомна (или инсекти) и ќе мислат дека се супер. Па уште и ќе се постираат на нет за да се пофалат пред соселаните колку се супер.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Конечно, разрешница:

Како што многумина се сомневаа, си играл курташак со системот цела година :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom