Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Цитат 1: Му објаснува на неукиот ретардос што е уметничко изразување а што е ревизионизам (што нема врска со уметност туку е перење мозок со умисла - моја забелешка)
Цитат 2: Неукиот ретардос целосно го игнорира објаснувањето и продолжува со некои безвезни релативизации кои го прават уште поглуп
Ти немаш поима што е ревизионизам.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
Не е тоа поентата. Дизајнот на Ариел нема никакво влијание врз уметничката вредност на цртанот.
Според мене, најбитна е улогата на Урсула. Ариел ти е генерична Дизни принцеза, затоа е и лесно заменлива.

Па еве тогаш и Јасмин е генеричка Дизни принцеза. Согласен си во наредната адаптација да ја глуми бела плавуша?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Па еве тогаш и Јасмин е генеричка Дизни принцеза. Согласен си во наредната адаптација да ја глуми бела плавуша?
Мене не би ми сметало независно кој да ја глуми.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.127
Поени од реакции
36.203
А на тие што стојат позади социјалниот инжинеринг на Холивуд, дали ним би им било сеедно?
Пошто тоа се брои, не рандом брбљања од анонимуси на нет.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.030
Поени од реакции
25.608
Не мора да ја мислиш како да е истата Ариел. Ова си е просто нова адаптација со друг лик со исто име. Тоа важи за сите ликови што ќе бидат во филмот.
Автоматски споено мислење:

Епа ова нема да важи за децата кои ќе пораснат со овој филм. :)
pa sto ne go krstar razlicno i neka kazat deka e sosema druga prikazna crnec gej trandzi avtor a ne na proslaven belec cije delo go masakriraat.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.127
Поени од реакции
36.203
10 пати да ја гледа таа епизода од Симпсонс, пак нема да ја разбере. :)

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.017
Поени од реакции
4.088
Јас педерчево и ретардов би го пуштил малку меѓу овие кои ги брани, во Њу Јорк на пример, да ја почуствува комплетно силата на диверзитет.
Има да го убијат од тепање и ебење, ма да, ок, за него вторава активност и не е лоша. Има да се изнаужива.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.850
Поени од реакции
9.482
Ти немаш поима што е ревизионизам.
Tи немаш поим од наоѓање на книгата. Најди ја оригиналната книга и прикачи ја тука. Или ни на Интернет не можеш да ја најдеш, а камоли ако треба да ја бараш во библиотека?

Што е проблемот со вас зумерите, толку ли сте неснаодливи?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Tи немаш поим од наоѓање на книгата. Најди ја оригиналната книга и прикачи ја тука. Или ни на Интернет не можеш да ја најдеш, а камоли ако треба да ја бараш во библиотека?

Ти си тој што ја бара книгата, јас сум ја прочитал во основно. Еве отвори си Википедија и спореди ја со филмот и цртанот, не е толку тешко.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.850
Поени од реакции
9.482
Ти си тој што ја бара книгата, јас сум ја прочитал во основно. Еве отвори си Википедија и спореди ја со филмот и цртанот, не е толку тешко.
Се лажеш дека си ја прочитал таа книга, туку некој превод. Тоа ти како зумер можеш на Википедија да бараш информации, јас ја имам во оригинал.

1663526411065.png
1663526451244.png

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.127
Поени од реакции
36.203

Џабе се трудиш. Не моеш Шеки да го заебеш, Шеки увек се дочекуе на ноги!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.064
pa sto ne go krstar razlicno i neka kazat deka e sosema druga prikazna crnec gej trandzi avtor a ne na proslaven belec cije delo go masakriraat.
Си пишуваат грци во лична карта вера а и од сликата се гледа расата.
Автоматски споено мислење:

Јас педерчево и ретардов би го пуштил малку меѓу овие кои ги брани, во Њу Јорк на пример, да ја почуствува комплетно силата на диверзитет.
Има да го убијат од тепање и ебење, ма да, ок, за него вторава активност и не е лоша. Има да се изнаужива.
Ја би те пуштил во Мека за време на Бајрам. За 2 дена ќе цркнеш од колера. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom