Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.489
Поени од реакции
3.686
Ако генералната публика се расисти, тогаш воопшто не треба да и се угодува на таква публика. Некој да е дел од белата публика не значи дека само белци сака да гледа во филмови.
Јас сум гледал филмови и цртани со најразно разни раси и никогаш не ме замарало кој каква раса е.

Тој социјален инженеринг што го спомна е добро нешто. Зошто да не се срушат границите измеѓу расите? Само вие расистите сакате да останат во место. И сегрегација сигурно ви фали ако сте од САД.
Уште се немаш утепано бе пиче?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Црнци вредат да се гледаат само во смешни видеа за тоа колку се глупи и споредни улоги во хорор филмови за да има кој прв да умре за да не запознае нас гледачите со негативецот, црнкињи вреди да се гледаат само во разголени аренби, рап, трап спотови и во порничи.
Е заради вакви да не испаднат децата ќе има повеќе црнци на телевизија. Чао пријатно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Е заради вакви да не испаднат децата ќе има повеќе црнци на телевизија. Чао пријатно.
Да, спијте само вие на тоа уво - дека филмските компании бесконечно долго ќе го жртвуваат профитот на благајните и на стрим, само за да може филмската уметност да биде задолжителен идеолошки носач, како за време на Културната револуција во Кина, како за време на Стаљин, или Хитлер.

Сите филмови и серии ќе зборат за тоа како мажите се неспособни, слаби и глупи, сите ликови ќе станат црнци и педери. Не е проблем да се фрлаат у ветер сите тие милиони, битна е идеолошката индоктринација, без која никој денес не може да работи во Холивуд, на пример.

Епа ако пратиш сега што се дешава у WB, Netflix и други, ќе ти стане јасно дека не можат вечно да инсистираат на рушење на уметничкиот интегритет на сметка на политичката индоктринација, не за друго - буџетот страда.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.199
Дизни се држат уште, ама ќе идат под мраз и они... Плус во Флорида се и малку се зезнале таму.

mislam deka namerno isklucija dislajkovi na jutub radi naplivot na ovoj nov retardiran svet
Па да, за да мора да се помачиш малку за да видиш дека Шеки е само за мајтап.
Вака ако го видиш со илјадници дигитални заушки/недопаѓања, почетниот сомнеж инстатно ви ти бил потврден дека си имаш работа со имбецил. Не може лесно да биде, те тераат да се потрудиш. :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Еве чао пријатно следечи филм за Хитлер или Стаљин, нека бидат црнци. Или Ѓаволот у следечи филм нека биде дебел геј црнец. Зашто све мора добрите ликови да ги франкејшатнизирате, усерите некој олош понекад.

Malku off topic
@Shakespear dali ke odis na europrajd u Belgrad?

Последно уредено:
Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Мислам дека луѓето треба да се фокусираат на создавање нови приказни, наместо да ги менуваат старите. Ако Дизни стварно се грижел за различноста, би требало да почне да раскажува приказни вкоренети во другите помалку застапени култури и раси. Вака изгледа ко недостиг на идеи и страв од непрофитерство поради прикажување на ново и непознато.

Нема врска со расизам, тоа ти е ко Аврил да ја глуми Мулан. Или Хитлер да го направат жена. Или Мартин Лутер Кинг и Нелсон Мандела бели. Или Мајка Тереза црна. Свашта.

Дури мислам дека е порасистички тоа што црнците се радуваат што овие ликови ќе бидат ''слични на нив''. Ако некој може да се поистоветува со некој само врз основа на бојата на кожата, тогаш расизмот е скроз присутен меѓу нас и once again нема никаква потреба од ова.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.199
Дефиницијата за расизмот таква каква што денес се употребува, е напишана од социјалните инџжинери кои ги перат мозоците на таквите како Шеки. Целта е создавање на чувство на вина и експлоатација на истото. Од друга страна тоа преферирање/сакање на своите и своето пред туѓи и туѓото, тоа има билошки и еволутивни корени. Другите раси/етноси истото го прават, црнците преферираат да помагаат други црнци, Азијатите Азијати, итн. Не треба да им ја прифаќаме нивната игра со наметнување на мулти-култи како нешто задолжително, тоа е право на избор на секој поединец и тоа право не е критериум за дефинирање расизам.

Расизам опфаќа насилство и системско супресирање на други етноси, ама истовремено не може да се наметнува мултикултурализам со уценување дека во спротивно ќе таквите ќе бидат наречени расисти. Но видете го Шеки како типичен пример за поклоник на мултикултурализам и Социјален Марксизам - за таквите ние што не сме како нив, ние сме расисти... Што се мене тиче тоа тврдење и таквите етикети може да си ги набутаат онаму каде повеќето од нив ионака трпаат работи што не им е местото таму. :)

Член од
22 јуни 2022
Мислења
220
Поени од реакции
883
mislam deka namerno isklucija dislajkovi na jutub radi naplivot na ovoj nov retardiran svet
Порано на YouTube имаше и опција дислајкови на коментари на видеата, првин тоа го тргнаа, а сега и дислајкови на видеа...Забегана работа.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Мислам дека е баш убаво ова со самовилата и Ариел. Да не гледаме белци само во главни улоги.
Дај тогаш нека снимат филм каде шо робовладетели во Америка се црнци,а нивните робови белци?Или Мусолини да го глуми црнец?Имаш многу добри филмови каде шо црнци имаат главни улоги,ама дебилно е да ја искривоколчуваш историјата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Pa polu riba e.
Da ne bese crnkinjava, onaa Ana Taylor sigurno ke ja glumese.
Прегледај го приврзокот 345299
може и ајкула чекичара

Мада, ја никад не учествувам во расправии кои се однесуваат на нечиј изглед. Никад. Ни ова не го мислам озбиљно. Нити ми биле интерсни и релевнатни, на пример, забелешки за Груевски, дека неможел да каже р, или дека идел како патор.
Мене ме курчи тоа што се налага како императив, без кој се неможе, нечиј изглед, сексуална ориентација и сл. Уште пострашно, тоа се налага како императив во уметноста. Многумина тука немаат поима што е уметност и кои се нејзините принципи. На некој кој тоа го знае, целата оваа папазјанија му личи многу погротескна и безумна, одошто е за останатите.

Идеолошката одредница како императив во уметноста ја имало кај Мао, Хитлер, Стаљин и ИСИС. Сакате примери?

Еден дел од општеството, денес, ми сугерира дека јас сум непожелен само затоа што неќам да прифатам ваков модел, историски докажано фаличен.

Идите ебете се у гз со зажарено железо. ОК?

Последно уредено:

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Мене ме курчи тоа што се налага како императив, без кој се неможе, нечиј изглед, сексуална ориентација и сл.
Јас не знам како може толку да тонеш во толку очигледна иронија што едноставно ти е невидлива?
Ако викаш дека не е уметност освен ако Ариел не е бела, тогаш ти си таа која поставува императив за изглед во уметноста.
Ако викаш дека Ариел мора да се заљуби во маж за да е уметност, тогаш ти поставуваш императив за одредена сексуална ориентација. (Дај боже да нема принц во оваа адаптација туку принцеза.)
Уметноста не треба да зависи од изглед и сексуална ориентација, тоа е точно, но тоа значи дека уметноста ги покрива сите разни изгледи и сексуални ориентации, а не само бело и стрејт.

Kajgana Shop

На врв Bottom