Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде едно прашање до поискусните.
Дали мислите дека е доволно време од еден час и пет минути помеѓу летовите? Јас сум летала со високобуџетна компанија и со размак од 45 мин, но тука се работи за рајан и визз. Рајан е секогаш пренатрупан и мислам дека каснат летовите (не многу но каснат), а пак визз се секогаш на време (ова од мое искуство).
Рајан ми слетува во 20:40 а визз полетува во 21:45.
Следна опција ми е да преспијам некој ден во Барса што не ми се допаѓа баш зошто и на одење имам ноќевање таму.
Совет? Да букирам или да барам друга алтернатива?
Rizik e realno poso ne e edna kompanija i edna karta taka ako ima kasnenje ne ti davaat nova karta tuku si naebala. Kazi mi dali ke imas bagaz cekirano. Ako imas bagaz koj mora da go zemes pa posle pak da go cekirash za letot so ryan togas definitivno malce e eden saat. Ako nemas bagaz a aerodromot e mal togash moze da probash ama sepak ti vikam rizikot postoi plus stresno ke e patuvanjeto ke gledas u satot non stop.

Rizik e realno poso ne e edna kompanija i edna karta taka ako ima kasnenje ne ti davaat nova karta tuku si naebala. Kazi mi dali ke imas bagaz cekirano. Ako imas bagaz koj mora da go zemes pa posle pak da go cekirash za letot so ryan togas definitivno malce e eden saat. Ako nemas bagaz a aerodromot e mal togash moze da probash ama sepak ti vikam rizikot postoi plus stresno ke e patuvanjeto ke gledas u satot non stop.

Би летала средина септември некаде од Тенерифе до Барселона со рајан кој слетува во Барселона во 20:40 и Барселона - Скопје со визз кој полетува во 21:45.
Багаж чекиран не, би имала само рачен, голема кабинска торба.
Искрено појма немам колкав е аеродромот во Барса, ама чисто сумјам дека е мал.
Летоска летав со рајан од Гирона Барселона до Брисел па мислам, не се сеќавам добро но мислам, дека летот каснеше. Не многу но некаде 20 мин каснеше.

Дали мислите дека е доволно време од еден час и пет минути помеѓу летовите? ...рајан и визз.

Голем ризик. Јас лично не би идел под 3 саати разлика за вакви преспајања.
За 2 саати можеби и би се осудил да ризикувам (ептен ако морам, и би имал спремна варијанта информации за друг(и) алтернативен лет, впрочем секогаш имам). Но за 1 саат разлика.... не, јас не би ризикувал. Продолжи го престојот неколку денови, иди со следниот циклус летови (ако се поклапаат датите, а мислам дека летаат секој ден на релација Тенерифе-Барса).

Од овие причини не ми е мака и 7-8 саати да чекам на аеродром. Времето проаѓа во добро друштво, но каснењата не можеш да ги предвидиш а се случуваат релативно често (и најчесто е заради аеродромот, не заради компаниите).

Последно уредено:
Голем ризик. Јас лично не би идел под 3 саати разлика за вакви преспајања.
За 2 саати можеби и би се осудил да ризикувам (ептен ако морам, и би имал спремна варијанта информации за друг(и) алтернативен лет, впрочем секогаш имам). Но за 1 саат разлика.... не, јас не би ризикувал. Продолжи го престојот неколку денови, иди со следниот циклус летови (ако се поклапаат датите, а мислам дека летаат секој ден на релација Тенерифе-Барса).

Од овие причини не ми е мака и 7-8 саати да чекам на аеродром. Времето проаѓа во добро друштво, но каснењата не можеш да ги предвидиш а се случуваат релативно често (и најчесто е заради аеродромот, не заради компаниите).

Ок Фала, така и си мислев.
Ќе бараме друга варијанта. Најдов една прифатлива опција каде разликата е 2 саати (овде станува збор за два лета кои се од рајан), но сега некако ме замисли за ова 3 саати :unsure:.
Ќе мора да се спие по еден ден некаде тогаш.

Планирам да се летам за Дортмунг на 13 Јуни, моментална цена на картите на интернет е 4300, а преку андроид 3600. Некој поискусен да каже дали да купувам или да чекам случајно дане се спушти?

20% imas za rezervacii utre

Ок Фала, така и си мислев.
Ќе бараме друга варијанта. Најдов една прифатлива опција каде разликата е 2 саати (овде станува збор за два лета кои се од рајан), но сега некако ме замисли за ова 3 саати :unsure:.
Ќе мора да се спие по еден ден некаде тогаш.
Се е лична одлука. Можеш да ризикуваш, ама може да се случи да го пропуштиш летот и (освен ако немаш flex опција уплатено) следниот лет да те кошта многу повеќе од едно спиење во Барса. Плус нервирање и заглавување на аеродромот, не знам какви се политиките на Ел Прат за останување преку ноќ aма можеш да ѕирнеш овде:
http://www.sleepinginairports.net[DOUBLEPOST=1424720835][/DOUBLEPOST]Не сакам да те плашам, само да се информираш. Јас барем сакам да ги знам сите опции, некогаш не вреди за 5-6 саати да го апушташ аеродром... ама на некои аеродроми вреди и многу пари да дадеш за да не се доведеш во небезбедна ситуација.
Како и да е, еве пар линкови:
http://www.sleepinginairports.net/europe/barcelonaprat.htm
http://www.tripadvisor.com/ShowTopi...-Sleeping_at_El_prat-Barcelona_Catalonia.html
https://www.lonelyplanet.com/thornt...opics/sleeping-at-barcelona-s-el-prat-airport

Мислам дека еден-два дена во Барселона, како за заокружување на патувањето се секогаш добра работа. ;)

Да прашам: Прв пат летам, купив голема кабинска торба, па ме интересира што од средства за лична хигиена смеам да имам внатре: дезодоранси, пасти за заби, шампони, парфеми и сл? И дали може со мене да носам таблет и покраj мобилниот?

Да прашам: Прв пат летам, купив голема кабинска торба, па ме интересира што од средства за лична хигиена смеам да имам внатре: дезодоранси, пасти за заби, шампони, парфеми и сл? И дали може со мене да носам таблет и покраj мобилниот?

Можеш да носиш и дезодоранси, пасти, шампони, парфеми НО спакувани во посебна прозирна кеса и во пакувања не поголеми од 100мл, односно се што е течност треба да биде спакувано во амбалажа од 100мл и да го ставиш во таа прозирна кеса (имаше и точни димензии колакава треба да биде не сум сигурна но мислам 50x50 цм)
Таблет мислам дека можеш да носиш не е никаков проблем.

20x20 цм.
travellers_info_pic2.jpg

Купи си мини од сите работи, има по маркетиве мислам. Мини паста, крема и слични работи.

Ако имаш стик наместо дезодоранс немора тука да го ставаш.

Мора прозирна да е торбичката.

Треба да има такви кесички во D&M продавниците за козметика (знам дека една сигурно има во Сити Мол). На некои од поголемите аеродроми ги делат бесплатно.
Инаку кесата мора да може се затвара скоро херметички (да не може да се истури течност од нејзе.

А кога најрано можам да чекирам карта од Тревизо за Скопје.Тргнувам на 21.03,а се враќам на 24.03.Од Скопје за Тревизо веќе чекирав.Фала и поздрав

А кога најрано можам да чекирам карта од Тревизо за Скопје.Тргнувам на 21.03,а се враќам на 24.03.Од Скопје за Тревизо веќе чекирав.Фала и поздрав
Можеш одма и повратниот лет да го чекираш..
30 дена пред секој лет

Дефинитивно чекирај веднаш. Зошто да се малтетираш таму да чекираш - и се што иде со чекирањето (па да бараш принтер да одштампаш бординг пас, па немале принтер во хотелот, или не им работел како што треба, па имало интернет конекција - немало интернет конекција).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom