Apple
It's good to be good
Zdravo na site,
sakam da patuvam so Wizz Air, i imam nekolku prasanja do tie sto veke imale slicni problemi ili znaat odgovor na istitie....
Fala odnapred
- dali ako kupam karti za dvajca(edna za mene + uste edna za drug) so Discount kartickata(sto e na moe ime),dali potoa bi imal moznost dopolnitelno da rezerviram karta koristejkji ja kartickata za drugo lice koe bi patuvalo so mene na letot?
- Denot na trgnuvanje e 24 noemvri, a pasosot na toj sto patuva so mene istekuva na 08.02.2015 godina (periodot e pokratok od potrebnite 3 meseci vaznost na patnata isprava). Dali kartata mozam da ja kupam sega pa eventualno brojot na pasos da go smenam podocna (dali se plaka za toa), bidejki ne mozam da najdam takva informacija na nivnata web strana.
Колку што знам битно е да патувате сите на истиот ден а тоа дали одеднаш или посебно ќе земеш карти за сите небитно. А за влез во ЕУ ќе ти треба нов пасош. Значи картите не ги чекирај само купи ги и пред да тргнеш ќе чекираш и готово. Ако чекираш со стар пасош после промената се плаќа