Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo na site,

sakam da patuvam so Wizz Air, i imam nekolku prasanja do tie sto veke imale slicni problemi ili znaat odgovor na istitie....

1. dali ako kupam karti za dvajca(edna za mene + uste edna za drug) so Discount kartickata(sto e na moe ime),dali potoa bi imal moznost dopolnitelno da rezerviram karta koristejkji ja kartickata za drugo lice koe bi patuvalo so mene na letot?
  2. Denot na trgnuvanje e 24 noemvri, a pasosot na toj sto patuva so mene istekuva na 08.02.2015 godina (periodot e pokratok od potrebnite 3 meseci vaznost na patnata isprava). Dali kartata mozam da ja kupam sega pa eventualno brojot na pasos da go smenam podocna (dali se plaka za toa), bidejki ne mozam da najdam takva informacija na nivnata web strana.
Fala odnapred

Колку што знам битно е да патувате сите на истиот ден а тоа дали одеднаш или посебно ќе земеш карти за сите небитно. А за влез во ЕУ ќе ти треба нов пасош. Значи картите не ги чекирај само купи ги и пред да тргнеш ќе чекираш и готово. Ако чекираш со стар пасош после промената се плаќа

Колку што знам битно е да патувате сите на истиот ден а тоа дали одеднаш или посебно ќе земеш карти за сите небитно. А за влез во ЕУ ќе ти треба нов пасош. Значи картите не ги чекирај само купи ги и пред да тргнеш ќе чекираш и готово. Ако чекираш со стар пасош после промената се плаќа

За да купиш и за третото лице карта дискаунт картичката што ја имаш, мора сите три карти наеднаш да ги купи за да се важи попустот, бидејќи кога купуваш карти со визз дикаунт картичка автоматски името на првиот патник за картата е тој што е носител на попустот и не може да се промени.

Фала ви на претходните одговори. И ова заборавив да го прашам....

Што се случува ако ги купам картите како носител на дискаунт картичката, и се деси да неможам јас да патувам... и другите нема да можат да патуваат(бидејќи во правилата пишува дека носителот на картичката мора да патува) .... или ..... може да се промени ваква ситуација?

======

И уште ова, и толку од мене....засега :P

Одам да ги купам картите и вика дека со дискаунт клуб ако купам билет не е вклучена административна такса.... и испаѓа дека тој попуст од 630 денари со картичката уствари е маркетинг. Доаѓа 630(попуст) - 500(адм. такса) = 130 ден. реален попуст.... точна ми е логикава или грешам некаде...

Последно уредено:
  1. dali ako kupam karti za dvajca(edna za mene + uste edna za drug) so Discount kartickata(sto e na moe ime),dali potoa bi imal moznost dopolnitelno da rezerviram karta koristejkji ja kartickata za drugo lice koe bi patuvalo so mene na letot?
  2. Denot na trgnuvanje e 24 noemvri, a pasosot na toj sto patuva so mene istekuva na 08.02.2015 godina (periodot e pokratok od potrebnite 3 meseci vaznost na patnata isprava). Dali kartata mozam da ja kupam sega pa eventualno brojot na pasos da go smenam podocna (dali se plaka za toa), bidejki ne mozam da najdam takva informacija na nivnata web strana
Од тоа јас што прочитав, промената на пасошот во букингот се плаќа. Така да, подобро прво извади си нов пасош, не се чека многу (недела дена преку сила).

Мислам дека до 4 карти можеш да купиш на твојот акаунт, но ти лично мора да патуваш (не можеш само да им ги купиш картите а ти да не патуваш со нив).

И уште ова, и толку од мене....засега :P

Одам да ги купам картите и вика дека со дискаунт клуб ако купам билет не е вклучена административна такса.... и испаѓа дека тој попуст од 630 денари со картичката уствари е маркетинг. Доаѓа 630(попуст) - 500(адм. такса) = 130 ден. реален попуст.... точна ми е логикава или грешам некаде...

Грешиш. Забораваш дека аминистративната такса се додава и пред попустот и потоа.
Попустот е на основната цена, т.е. реален е. Јас го дизајнирав системот.

...од пасошкото Ч и Ш ми ги напишале како CH и SH, и во името и во презимето...

...дали да се јавам во call центарот и да терам процедура за промена на име (што изгледа дека ќе кошта повеќе од вадење на нови карти)... Или да се правам на тошо и да се надевам дека нема да ми прават проблеми на аеродом?

Накратко, само што се јавив во Wizzair контакт центарот и без проблеми ги корегираа грешките (за разлика од Рајан-ер, со кои еве цел ден се бафтам и уште се накако нејасни работите).

Дечки имам проблем со купување на куфер за веќе купена карта. Поминува се до впишување на картица и на крај пишува неуспешно. Пробано е со три различни картици. Летот е утре а куфер не можам да купам. Чаре?
Му пишав на Транкилис но не знам кога ќевиди па да си прашам некој што се снашол во ваква ситуација да не има

Дечки имам проблем со купување на куфер за веќе купена карта. Поминува се до впишување на картица и на крај пишува неуспешно. Пробано е со три различни картици. Летот е утре а куфер не можам да купам. Чаре?
Му пишав на Транкилис но не знам кога ќевиди па да си прашам некој што се снашол во ваква ситуација да не има
Извини ако е клише, ама да не грешиш нешто во податоците?
Се случува, еве јас вчера првиот обид заборавив да одберам во претходното поле која картичка користам (Мастеркард е дифолт, за Виза ќе треба да смениш).

Друга работа, пробај друг бровсер и друг компјутер исто. Баш вчера јас додавав куфер и немаше никаков проблем.
И запамти дека мора да си ја испринташ одново потврдата (бординг пасот), инаку нема да се гледа дека имаш платено чек-ин багаж.

Сигурно ништо не грешам но ќе пробам со друг броусер па ќе видам дали работи. Фала ти

Избриши cookies па пробај пак.

[3004:AuthorizationPaymentMethodNotAllowed]
Ова го пишува пробано и од Chrome и од Mozilla
[DOUBLEPOST=1410602351][/DOUBLEPOST]Пробано со 4 различни картички и од три различни компјутери.

Последно уредено:
[3004:AuthorizationPaymentMethodNotAllowed]
Ова го пишува пробано и од Chrome и од Mozilla
[DOUBLEPOST=1410602351][/DOUBLEPOST]Пробано со 4 различни картички и од три различни компјутери.
Ќе мора да се јавиш кај нив и да прашаш, немаш друг избор. Или ќе треба да плаќаш утре дупло за куфер.

После 6 часа нервози конечно чекирав и багаж. Ја симнав апликацијата за андроид и преку неа одма успеа. Фала ви на сите што пишавте :)

Здраво дечки,
имам нејаснотија која не успеав да ја разјаснам со читање на информациите на сајтот на Wizzair, па ве замолувам, ако има некој со искуство (или општо поупатен) да ми појасни следново:
Имам купено (платено) карта. Испадна нешто, не можам да одам на летот. Дали казната за откажување се подразбира ако барам да го откажам летот (при што ми се минусира целата сума која сум ја платила за картата + казна за откажување) или едноставно можам да не се појавам на аеродром и немам казна (ми пропаѓаат само парите за картата)?
Фала однапред за секој кој ќе се потруди да ми помогне околу ова :)

Здраво дечки,
имам нејаснотија која не успеав да ја разјаснам со читање на информациите на сајтот на Wizzair, па ве замолувам, ако има некој со искуство (или општо поупатен) да ми појасни следново:
Имам купено (платено) карта. Испадна нешто, не можам да одам на летот. Дали казната за откажување се подразбира ако барам да го откажам летот (при што ми се минусира целата сума која сум ја платила за картата + казна за откажување) или едноставно можам да не се појавам на аеродром и немам казна (ми пропаѓаат само парите за картата)?
Фала однапред за секој кој ќе се потруди да ми помогне околу ова :)

Да проверам дали го разбирам прашањето како што треба -

Ако прашуваш дали некој ќе те брка да платиш казна ако не отидеш на летот надвор од тоа што го имаш платено, одговорот е не.
„Казната„ е во врска со враќање на парите кои си ги платил за билетот во случај да не можеш да леташ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom