Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
se zbori deka ke im se dade zheneva na ryan ili easy jet
Автоматски споено мислење:

Сега му текна лет за Мадрид од Скопје, од ко ги запалив патиките јас :D

ti sekako letas od tirana niso ne ti menja

se zbori deka ke im se dade zheneva na ryan ili easy jet
Автоматски споено мислење:

ti sekako letas od tirana niso ne ti menja
Летав оти немаше од кај нас, патот е ужас до Тирана, малтретирање е ептен, не дека до Скопје од Битола ми е блиску ама сепак има разлика вожњата.
Да пуштат од Охрид линии би било идеално за Битолчани.

Летав оти немаше од кај нас, патот е ужас до Тирана, малтретирање е ептен, не дека до Скопје од Битола ми е блиску ама сепак има разлика вожњата.
Да пуштат од Охрид линии би било идеално за Битолчани.

sega aerodrom kaj i da ke vi izgradat :lolzz:

nego zaebi realno ova e napredok, madrid e odlicna destinacija plus hab za juzna amerika ako sledis letovi za eftini pari vo idnina moze i na boka river da ides ili na vecera vo lima (ako ides poseti gi isolina i maido)

sega aerodrom kaj i da ke vi izgradat :lolzz:

nego zaebi realno ova e napredok, madrid e odlicna destinacija plus hab za juzna amerika ako sledis letovi za eftini pari vo idnina moze i na boka river da ides ili na vecera vo lima (ako ides poseti gi isolina i maido)
Сеа со бебето сегде ќе одам јас, до Тумбекафе на Пелистер - Вардар максимум :LOL:

Сеа со бебето сегде ќе одам јас, до Тумбекафе на Пелистер - Вардар максимум :LOL:

e dobro de za nekoja godina taman aerodromot u logovardi da profunkcionira :pos:

ustvari ti sekako si bila u madrid neka idat drugi da vidat sto e seuste ubav grad so minimalno afropejci

1. nikogas ne cekaj pred gate.
2. sekogas koga si so poveke racen bagaz vlagaj kasno, najkasno sto mozes, 99% od vremeto nema da ti go merat bagazot togas zosto poveke gi kosta da kasni letot nego da te pustat.
3. znaj gi relevantnite zakoni vo drzavata za merenje i odrzuvanje na vagite. :icon_mrgr: vo azija/aus nekolku pati se imam izvadeno na toa deka "vagata mora da vi e gresna", dajte sertifikat da vidam koga posleden pat e testirana... ( vo aus zakonski mora sekoj 3 meseci vo azija 2 pati vo kalendarska godina i mora da imaat log so datum koj nikogas ne go naogaat na vreme)... e sega za zal wizz vo peshta se doma i najverojatno top ne gi drma ama ova valjda na nekoj ke mu se najde...
Извади комплетна документација за законите во една држава за да знаеш како да не те орепаат :facepalm:
Патувањето со авион само по себе е анксиозно, со сите процедури, ограничувања со време итн, не ми треба уште да знам да ги изрецитирам законите на државата за да си побарам тоа што ми следува. Впрочем и Рајан и Виз со цена се скоро колку другиве што не се low budget.

Пред неколку денови имаше вирално видео, жена доживува нервен слом на аеродромот пошо рајан и ја класифицира торбата како “преголема” и ѝ бараат да доплати екстра. Жената не се согласува пошо инсистира дека торбата и е во големина, они велат или доплати или не се качуваш, она не доплаќа, ја банираат од летот и женава доживува колапс.
Е сеа Рајан некако го искористи видеото во спин за маркетинг, многу невкусно. Ама излезе ново видео кај што се гледа дека торбата е скроз ок со димензии, нема причина зошто би доплатила Е сеа може ќе се освестат кога ќе им стигне милионска тужба.
Башка со тие нестандардните димензии, глупости во боја.

Компаниите им наредуваат на аеродромските услуги колку строго да бидат со багажот, некои дури даваат премии ако фатат некого.

Од друга страна димензии и килажа се точно дефинирани и све над тоа е во рамки на толеранција. Познати се пред лет условите или ќе се држам на тоа или има опасност да ми прават проблем. Јасно е мислам на сите. Можам во секое време плус багаж да купам. И мене ме нервира ама од друга страна ги имаш другите патници кои се држат на дозволеното и према нив не е фер некој со апла поголем рачен багаж да го пуштат.

Извади комплетна документација за законите во една држава за да знаеш како да не те орепаат :facepalm:
Патувањето со авион само по себе е анксиозно, со сите процедури, ограничувања со време итн, не ми треба уште да знам да ги изрецитирам законите на државата за да си побарам тоа што ми следува. Впрочем и Рајан и Виз со цена се скоро колку другиве што не се low budget.

Пред неколку денови имаше вирално видео, жена доживува нервен слом на аеродромот пошо рајан и ја класифицира торбата како “преголема” и ѝ бараат да доплати екстра. Жената не се согласува пошо инсистира дека торбата и е во големина, они велат или доплати или не се качуваш, она не доплаќа, ја банираат од летот и женава доживува колапс.
Е сеа Рајан некако го искористи видеото во спин за маркетинг, многу невкусно. Ама излезе ново видео кај што се гледа дека торбата е скроз ок со димензии, нема причина зошто би доплатила Е сеа може ќе се освестат кога ќе им стигне милионска тужба.
Башка со тие нестандардните димензии, глупости во боја.

emka jas letam 40-50 godisno taka da si gi znam zakonite, pravata i dupkite kako oce nash... kaj mene ne e tolku problemot da si doplatam za bagaz ili da platam ekstra kolku sto nekam da vleckam torbi za nekolku dena a pravilata za racen im se apla bez vrska. dobro e sto u posledno vreme imame ovde opcija mesto 7kg da si doplatime uste na pocetok za 12kg bagaz na nekoj letovi sto e super.

ps. vo azija i aus ima GOLEMA (×3 i poveke) razlika megu budget i legacy kompanija za let. da e uste pojako recisi site budget kompanii (qantas i jetstar, singapore airlines i scoot itn) se del od legacy pa cesto si pravat i code share taka da nema nikakva smisla da im plakam poveke.

emka jas letam 40-50 godisno taka da si gi znam zakonite, pravata i dupkite kako oce nash... kaj mene ne e tolku problemot da si doplatam za bagaz ili da platam ekstra kolku sto nekam da vleckam torbi za nekolku dena a pravilata za racen im se apla bez vrska. dobro e sto u posledno vreme imame ovde opcija mesto 7kg da si doplatime uste na pocetok za 12kg bagaz na nekoj letovi sto e super.

ps. vo azija i aus ima GOLEMA (×3 i poveke) razlika megu budget i legacy kompanija za let. da e uste pojako recisi site budget kompanii (qantas i jetstar, singapore airlines i scoot itn) se del od legacy pa cesto si pravat i code share taka da nema nikakva smisla da im plakam poveke.
Затоа ЕУ сеа има предлог да воведе стандардизиран рачен багаж кој би следувал бесплатно, со сите авиокомпании.
Сеа јас ко патник треба да имам две димензии на куфери, еден ако летам со нискобуџетниве друг со останативе. Нема ич смисла.
Моделот на компанииве е станат "заштеди што е можно повеќе" и цела одговорност е префрлена на патниците.

Затоа ЕУ сеа има предлог да воведе стандардизиран рачен багаж кој би следувал бесплатно, со сите авиокомпании.
Сеа јас ко патник треба да имам две димензии на куфери, еден ако летам со нискобуџетниве друг со останативе. Нема ич смисла.
Моделот на компанииве е станат "заштеди што е можно повеќе" и цела одговорност е префрлена на патниците.

daj boze da se sredi i neka ima opcija kako ovde da imas izbor da nosis i do 12kg (ekstra torba) vo racen pa makar i bilo limitirano za samo 10-15 patnici ako e problem so mesto vo avionot...

najvise mrzam da cekam za kuferi na aerodrom pogotovo koga nemam potreba i e za 5-6kg ekstra...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom