Windows Vista

• Креатор на темата Креатор на темата torrent
  • Време на започнување Време на започнување
naum_spaseski напиша:
NOD 32 добар е, а малку јаде рам, ако сакаш можам да ти дадам линк по пп.

Само прасувам дали некој користи виста и што антивирус користи дали е добар како се покажал?
А фала за Нодот сепак ќе го пробам немам досега користено

Јас користев NOD 32, заедно со Vista. Иначе, наставник по информатика, кој ми ја даде Vista, ми препорача да ја користам со NOD 32.

Море што наставник...:pos2:

Добро, мислам дека го знам човекот, и можам да замислам (хехе) од каде знае дека NOD32 е најпрактичен антивирус.

Ако е тој што мислам, супер е чоекот.

minimoog напиша:
Море што наставник...:pos2:

Добро, мислам дека го знам човекот, и можам да замислам (хехе) од каде знае дека NOD32 е најпрактичен антивирус.

Ако е тој што мислам, супер е чоекот.
Ако го знаеш наставникот пиши пп кој е :)

P.S. И заборавив да пишам и на компјутерите на училиште се со NOD 32.

Некој да ми дае линк по пп за вистава?, поздрав!

Ок, јас сум сеуште тазе корисник на Вистава.
За да останам и понатаму корисник, сакам да го сменам „матниов” фонт. Неверојатно тешко е за читање... Како да си го вратам тој од WindowsXP?

Acid напиша:
Ок, јас сум сеуште тазе корисник на Вистава.
За да останам и понатаму корисник, сакам да го сменам „матниов” фонт. Неверојатно тешко е за читање... Како да си го вратам тој од WindowsXP?

Јас си имам проблем со резолуцијава :(
на 1024*768 ми е премногу некако голема,па зато ти дане знаеш некако како да си ги намаlам иконите на Desktop

Иста резолуција имам, и на мене ми е размачкан текстот некако и иконите ми се преголеми. Ајде, ќе побарам чаре на некој странски форум... Ако не, ќе треба да почекаме додека не ја научиме Вистава како Икспето :)

Еве го решението за фонтот.
Симни го ова, отвори го (инсталирај го) и рестартирај го компјутерот.
Кај мене има големо подобрување.

А иконите се намалуваат на овој начин:
icon_menu.jpg

Јас би сакал да ја закачам Вистата ама не сум баш сигурен.. имам неколку прашања:
Колку RAM бара!?
Дали има проблем со играњето игри!?
Што ми препорачувате Вие.. Виста или ИксПе!?

За првото: Најслабата верзија бара 512 мб рам, а исто толку бара и инсталацијата. Не можеш да инсталираш Vista ако немаш 512 мб рам.

За второто: Па за играње игри многу тешко ке ти оди, освен ако немаш некоја гром конфигурација.

За третото: Поради подостапноста на софтвер, игри и драјвери, сешуте подобар е XP. Затоа би ти го препорачал него.

Ако го инсталирате VISTA само ради играње или некои други неважни работи, тогаш ви го препорачувам, а ако правите што било друго освен играње (некоја работа) не би ви го препорашал, зашто уште нема искочено асални драјвери за компоненти што се компатибилни со VISTA (принтер, скенер, некои графички, камери.......)

Поздрав!

za windows xp instaliranje se ubavo kako na slikite samo sto na 4tata slika birate quick format da ne ve laze gavol da 4ekate dlgo vreme inaku ima i edno windows4e "Windows XP Service Pack 3 System Builders Edition Update 20-09-2006" go praves celiot format samo so tie sliki4ki koi se pokazani na prviot post (t.e. samo so tri entera ama prethodno da ti e namesten 1st boot device CD-ROM vo biosot) posleto ni6to ne te pita da vnesuvas podatoci odes negde praes so ke praes za okolu 40 min i se vrakas so instaliran windows i povekoto programi potrebni na nego + so temi od windows vista e koga sum kaj vistata za tie sto se so pomalku ram od 1gb poarno ne se macejte (preterano ram si treba za vistata)

-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Ако го инсталирате VISTA само ради играње или некои други неважни работи, тогаш ви го препорачувам, а ако правите што било друго освен играње (некоја работа) не би ви го препорашал, зашто уште нема искочено асални драјвери за компоненти што се компатибилни со VISTA (принтер, скенер, некои графички, камери.......)

Поздрав!
Баш игрите бараат драјвери и јаки графички, затоа не можеш така. А за работа, на пример во Photoshop, можеш, ама нема да се добри резултатите, зашто без драјвери може да функционира уредот, но не беспрекорно.

naum_spaseski напиша:
Баш игрите бараат драјвери и јаки графички, затоа не можеш така. А за работа, на пример во Photoshop, можеш, ама нема да се добри резултатите, зашто без драјвери може да функционира уредот, но не беспрекорно.

?????????
Што збориш ти бе? :pos::pos::pos:
Знаеш ли нешто или што си слушнал? Која игра бара драјвери бе? И по која логика, у Photoshop нема да бидат добри резултатите, и од кај драјвери за Photoshop???? Ај преслушај се!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom