Windows Vista

• Креатор на темата Креатор на темата torrent
  • Време на започнување Време на започнување
vodkamixx напиша:
Да, јас чув дека до 2009 година ќе биде готов новиот оперативен систем на Microsoft, Windows Viena.
Microsoft се стреми сеа за шо поскоро време да вади нови OS, да не се чека како Vista-та шо ја извадија 5 години подоцна откако излезе XP.

Е сеа штом Vista бара минимум 512 рам, Viena гарант на 1 giga ќе тера. :)

А да чекаме да искочи Windows Skopje? :pos:

Абе дури излезе сега овај бог знае колку имиња ќе сменат,ништо чудно да се вика и Windows Kameni Most :pos2::pos2::pos2:

многу бара бе,за една година можеби и ќе стаам ваква работа

Ja imam instalirano nekoe vreme i sum zadovolen.Imam giga ram i kompjuterot raboti odlicno.Ne samo sto e dobar interfejsot nego i pod hauba Vista ima mnogu novi i dobri raboti.Bezbednosta e mnogu podobra za razlika od Xp Sp2 ,a za obicniot Xp da ne zboram.Edino falat nekoi drajveri sto e normalno za nov OS no i toa ke se sredi.

Ај објасни молим те што е толку подобро под хаубата?

јас што сум читал (и запамтил) има неколку работи:

- и да си админ ти си работиш како limited освен кога треба да направиш некој system-wide change
-aj и ја да просерам за тај чувени Аеро
- Networking maps
- подобар Wireless Netw. Manager
-асален search bar
-подобро искористување на повеќе јадрени процесори

пак повторувам дека ова се базира на основа на тоа што сум читал,за неколку недели (или дена) кога ќе го имам новиот лаптоп и кога ќе ја инсталирам ќе го пишам своето искуство

smole напиша:
јас што сум читал (и запамтил) има неколку работи:

- и да си админ ти си работиш како limited освен кога треба да направиш некој system-wide change
-aj и ја да просерам за тај чувени Аеро
- Networking maps
- подобар Wireless Netw. Manager
-асален search bar
-подобро искористување на повеќе јадрени процесори

пак повторувам дека ова се базира на основа на тоа што сум читал,за неколку недели (или дена) кога ќе го имам новиот лаптоп и кога ќе ја инсталирам ќе го пишам своето искуство
Првото е точно. А ова последново дури сега заприметив што е 64битен процесор. Вистава е може дупло побрза од ХР-то. Се што работам на Вистата иако бара појака машина од ХР многу побрзо ми иде.:toe: А за тие работите во средина уште немам пробано.

значи на core2duo да стаам 64 битна виста обавезно,а?

smole напиша:
значи на core2duo да стаам 64 битна виста обавезно,а?

A da pocekas uste eden mesec dva.Demek ke izlezele sega cetirijadreni procesori:toe:

Почекај ако не уште 6-7 месеци може ќе излезат и 8 јадрени процесори:tapp:

Ам како ќе прави пари интел:) Не е клучен процесорот за брзината на конфигурацијата. Се тоа после си повлекува други парчиња хардвер, кои коштаат пари, кои пак можете многу попаметно да ги потрошите и пак да бидете среќни со стариот но докажан еднојадрен интелов процесор, кој сигурно ќе си ја врши одлично работата наредниве 4-5 години:)

Јас не намерава да инсталирвам Виста.....Линукс ке си инсталирам..

Namic / Oh напиша:
Јас не намерава да инсталирвам Виста.....Линукс ке си инсталирам..
А за шо е темава? Windows VS Linux или Windows Vista? Ај жити мајка немој вакви муабети овде...

Temata si e Vista, i im kazav na tie sto sakaat da ne go formatiraat neka go snimat Vista Transfomation pack 6,
linkot e pogore

glupata rabota na windows vista e toa sto ne mozes da stavas piratski musicki i video fajlovi. Igri isto taka. Koga Bill Gates rece sakam da stavam kraj na piraterija on stvarno go mislel toa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom