Windows Vista

• Креатор на темата Креатор на темата torrent
  • Време на започнување Време на започнување
MkForces напиша:
Има ли кај мене шанси да се инсталира, ( имам 256 рам ) , али јок? :)
Пробав на компјутер со 256мб рам, ама вели дека за инсталација потребни се 512мб. Мислам дека немаш шанси. Пробај ти, ама мислам дека нема да успееш да ја инсталираш со толку малку рам.:nenene:

Јас имам AMD Sempron 2800+, GeForce 6600LE и 512 Mb RAM...А прашањето ми е:
1. Бива на моево Виста или не?
2. Ако бива, споро ќе ми оди?
3. Која Виста би одела?

Струмикс напиша:
3. Која Виста би одела?

Абе според Microsoft тебе вистата би ти одела прекрасно.Ама ќе ти оди многу споро дека од мирување зема 430 рам,епа сега види самиот дали ќе можеш нешто да правиш.
Според мене имаш добар компјутер,али мора да набавиш уште 1г рам за виста.(ОБАВЕЗНО А ТИ ПРЕПОРАЧУВАМ 2):toe:

Е за тој гига рам се думам веќе 2 месеци дали да земам или не... А, сега и за Вистата.

Струмикс напиша:
Е за тој гига рам се думам веќе 2 месеци дали да земам или не... А, сега и за Вистата.

Нема да згешиш,а не и скап колку ќе му дојде околу 50 Евра(512 рам)

Joey напиша:
Нема да згешиш,а не и скап колку ќе му дојде околу 50 Евра(512 рам)
Кај мене 40 евра :)

Јас имам 1 гига рам,и доволно ми е за мене,мислам...јас имам икспе профешнл,ама мислам да доналдирам виста,и мислам да е доволно 1 гига рам дека имам другар со 512 мегабајти рам меморија и компјутерот воопшто не му е бавен ни ништо,така да 1 гига минус 400 мегабајти што вистата ги краде...мислам да е доволно...+ тоа 2 гига рам се премногу според мене и не би фрлал уште 50 евра(мислам за да го направам од 1 на 2 гига рам) само за да ставам една пуста виста:tapp:

СпаЈдеР напиша:
Јас имам 1 гига рам,и доволно ми е за мене,мислам...јас имам икспе профешнл,ама мислам да доналдирам виста,и мислам да е доволно 1 гига рам дека имам другар со 512 мегабајти рам меморија и компјутерот воопшто не му е бавен ни ништо,така да 1 гига минус 400 мегабајти што вистата ги краде...мислам да е доволно...+ тоа 2 гига рам се премногу според мене и не би фрлал уште 50 евра(мислам за да го направам од 1 на 2 гига рам) само за да ставам една пуста виста:tapp:

Не реков јас дека се обавезни 2 г рам.Само кажав дека би било супер дека сега кога ќе излезат овие игриве за Виста оди да те видам снајдисе со 1 г рам.Иначе јас сум на Виста па ми е супер со 1 г рам.Си играм кантер....... и триста ми ти глупости баш е супер.

Абе а дали има некој прочитано за новиот проект од Microsoft
Windows Viena ќе бил готов 2009 год.

Птичји Грип напиша:
Сеа чув. За што се работи?

Па незнам баш баш демек нов оперативен систем наречен Windows Viena
Ќе бидел годов накај средината од 2009 год.
толку и јас знам,и читав дека после тоа демек ќе мирувале само ќе ваделе сервис пакови.

Струмикс напиша:
3. Која Виста би одела?

Брачко јас имам AMD Sempron 2600+, GeForce 5200 и 512 DDR RAM и Vista-та лета кај мене, јес да некад знае да прикочи на 1-2 секунди зависно од преоптоварување на потешки програми, но добра е, затоа Microsoft препорачуваат 1 гига рам за Вистата, а минимум е 512.

Luge ne se lazete so vistata, ne e mnogu razlicna, ako vi e ke snimete si vista konvertor odnosno da vi se novertira xp vo vista samo vizuelno, i eve ke bidi slicno samo pomalku ram so ke iskoristuva

FLiX напиша:
Luge ne se lazete so vistata, ne e mnogu razlicna, ako vi e ke snimete si vista konvertor odnosno da vi se novertira xp vo vista samo vizuelno, i eve ke bidi slicno samo pomalku ram so ke iskoristuva

Абе FLiX де не замарај со вакви муабети. Не си ја пробал Vista-та па да збориш шо и фали, шо не и фали. По некое време ќе стаиш и ти Виста и ќе викаш „леле еј ама е добра, одлична е, заеби XP“. Затоа олади брачко.

Joey напиша:
Па незнам баш баш демек нов оперативен систем наречен Windows Viena
Ќе бидел годов накај средината од 2009 год.
толку и јас знам,и читав дека после тоа демек ќе мирувале само ќе ваделе сервис пакови.

Да, јас чув дека до 2009 година ќе биде готов новиот оперативен систем на Microsoft, Windows Viena.
Microsoft се стреми сеа за шо поскоро време да вади нови OS, да не се чека како Vista-та шо ја извадија 5 години подоцна откако излезе XP.

Е сеа штом Vista бара минимум 512 рам, Viena гарант на 1 giga ќе тера. :)

А да чекаме да искочи Windows Skopje? :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom