Toneh
is a turtle
Провери inbox.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Темава ја читав од кај 6 ипол сабајлево и ја дочитав внимателно од првиот до последниот пост.
Секогаш кога инсталирам нешто на ПЦ гледам да биде проверено,фулл верзија без никакви бети пребети и незнам што.Мислам дека одбрав баш погоден момент за да ја Инсталирам Вистава (пред 2 недели) кога веќе си има СП1 цакум пакум и 2ка во изградба за и таа да биде цакум пакум.(7ката ќе почека да го ставам кога и тој ќе биде цакум пакум).Си ставив Ултимејт 32бит активирана,ми даде 4.4 оценка со 3.4Гхз дуал кор процесор,1 гига рам,256 графичка.Ноооо,сега одам да си земам уште 2Г рам на фсб800 или 1033 и се надевам дека ќе ме отцени со солидно 4.8 накај 5.
Веќе со ХР се збогував дефинитивно и едино што може да стапи на сцена е 7ката за некој месец.За драјвери малце се помачив пошто од оригиналните ЦД од матичната и графичката не ми ги фаќаше ама чичко гугал си ја збрка работата и се си е ЦАКУМ ПАКУМЕдинствен проблем имам за сега со камерата(Логитек експерс со "најнови" драјвери) за која што ми вели дека не била компатибилна со Виста - веројатно моделот на камерата е шуга/тиња :S
Иначе за сите што гледаа на десктоп ОЛКАВИ икони на Вистата до овај момент,нека излезат на десктоп,нека си стегнат CTRL и нека си скролаат на маусот нагоре надолу па како им чини така нека си ги зголемат/намалат иконите (алоооо од 40 страни на ниеден не му текна како се намалуваат/зголемуваат најлесно - не знам кој беше некој дури и софтвер симнал :pos2.
Ај јас заминав по РАМ меморија,има да ФУЧЕ ко ќе се вратам :smir:
Kаква графичка имаш?Јас ко му додадов 2ГБ РАМ, ми ја намали оценката за РАМОТ, ама ми ја зголеми за АЕРО-перформанси, пошто имам интегрирана графичка.
Се чудев како можи, ама појќе не ми е гајле, пошто се забрза работата на компјутерот, и тоа осетно. Сега Вистата се крева во рок од 20-25 секунди, а пред тоа му требаше појќе од 2 минути.
Оценката на жалост не ми cе зголеми ама одма се осеќа работата....Едноставно ФУЧЕ!!! Работата на рамот од 60% падна на 25%.Такада.....се е со факти изнесено :smir:Јас ко му додадов 2ГБ РАМ, ми ја намали оценката за РАМОТ, ама ми ја зголеми за АЕРО-перформанси, пошто имам интегрирана графичка.
Се чудев како можи, ама појќе не ми е гајле, пошто се забрза работата на компјутерот, и тоа осетно. Сега Вистата се крева во рок од 20-25 секунди, а пред тоа му требаше појќе од 2 минути.
Оценката на жалост не ми cе зголеми ама одма се осеќа работата....Едноставно ФУЧЕ!!! Работата на рамот од 60% падна на 25%.Такада.....се е со факти изнесено :smir:
А бе јасно тоа не реков демек сега ми зема 200мб рам.Само кажав дека општото процентуално ниво опадна,шо значи дека оптималноста на писито се зголемила :smir:Чиста математичка логика,ако додадеш,има повеќе,во апсолутни бројки (MB рам) исто се користи,додека во релативни (процентуално) опаѓа бројката.
Ти пак користиш 800 мега,само сега место од 1.5 гига,ги влечеш од 2.5/3 гига.
Што изнесе со факти ти? :/
И што сте запнале по оценките да одите толку,аман,едно е теорија друго е перформанси.
Kаква графичка имаш?
ЗдравооПовторно јас
Е, сега вака:
Какво цеде е поарно купено или сметнато од интернет?
da i jas imam i stvarno e tapa a i mnogu luge se zalat, kaj i da e za 3-4 meseci ke izleze windows 7jas imam vista tapa e sega ke izlaga nov windows za pola godina najkasno
da i jas imam i stvarno e tapa a i mnogu luge se zalat, kaj i da e za 3-4 meseci ke izleze windows 7