Windows Vista

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
1.Имам Vista,а процесор load ми е 1% во Idle.
2.Топлината не е од Vista,тоа е софтвер.
Топлината е физичка појава обично создадена од кулерите,за кои ти очигледно не си вложил доволно пари,како и во добра матична која ќе ги регулира.
Мојата Gigabyte P5 сама ги контролира кулерите,и нивниот RPM.
Што не доведува до 3 :
3.Самата бука е предизвикана од кулерите,кои ако имаш добра матична вртежите ќе бидат регулирани.
Со тоа не само што ќе создадеш оптимална комбинација на бучава,туку и ќе го продолжиш нивниот животен рок,бидејќи секој кулер има определен (просечен) број на вртежи пред да "рикне".

На крај,ќе заклучиме дека твојот проблем е хардверски,а не софтверски.

Еве и процесор load кај мене во моментот,за доказ.
CPU Usage History не го земајте во предвид,имав пуштено фотошоп и WMP,па ги изгасив за шотов :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Eh sto mi falelo,koga raboti PC-to go opteretuva procesorot i se drugo,sozdava takva toplina kako da sum vo sauna,premnogu e bucen a kaj XP-to ne ni znam koga mi e vklucen kompjuterot :smir:
Да ти кажам нешто, искрено, ама да не се лутиш:

Ова "твоево" мислење за Vista уствари го кажуваш зашто СИТЕ ОКОЛУ ТЕБЕ го кажуваат истово, а на нив пак, сите околу нив така викаат...... итн.....

Зашто сите што сум ги сретнал до сеа и што кажале дека не го бива VISTA, или имале тапа РС, или некој им кажал СРАЊЕ Е па затоа и они така викаат.

Кај мене VISTA-ва е еротика, за мерак. ХР може вода да му носи.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ne sme na ista frekvencija,so VISTA-ta procesorot raboti poveke i znaci deka gree a stom gree treba i da se ladi,kaj XP-to toa ne se slucuva ili jas ne znam da instaliram VISTA,e sega sto e problemot?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Како да ти докажам дека не работи повеќе?

Ете ти скриншот,а имам P4 3.00 GHz HT со 2мб кеш меморија.
Значи имам single-core процесор,во време кога сите имаат дуал-кор,дури и под стандарди сум.

Не е дека не знаеш да снимиш Виста,туку дека не знаеш да го оддржуваш,којзнае колку вируси ти јадат меморија и процесор usage.
Дека не го overload-ува,ете чист доказ од мене слика.

Нека стави и Корун,да ги видиме неговите еротики :)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Атом, ти препорачувам да го пробаш Windows Mojave, можеби повеке ке ти се аресе од Vista.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Како да ти докажам дека не работи повеќе?

Ете ти скриншот,а имам P4 3.00 GHz HT со 2мб кеш меморија.
Значи имам single-core процесор,во време кога сите имаат дуал-кор,дури и под стандарди сум.

Не е дека не знаеш да снимиш Виста,туку дека не знаеш да го оддржуваш,којзнае колку вируси ти јадат меморија и процесор usage.
Дека не го overload-ува,ете чист доказ од мене слика.

Нека стави и Корун,да ги видиме неговите еротики :)
Te razbiram sto sakas da kazes ama vednas po instaliranjeto na VISTA-ta se javija tie problemi taka da nemase vreme za virusi,ke probam pak da ja stavam pa mozebi i jas ke bidam sledbenik na ovoj OS,zalam sto ne bese ljubov na prv pogled so VISTA-ta :smir:

Ova sega go procitav vo eden post:
teneke напиша:
Благодарение на документ од Микрософт кој излез во јавност се гледа кои произведувачи на хардвер учествуваат во рушењето на ВИСТА со нивните драјвери.

За Август статистиките се вакви Nvidia е крива за скоро половина од сите рушење на ВИСТА со 48%, потоа Интел со 31%, а последен е ATI/AMD со 19%.

Интересно е што Nvidia вело време води и наместо да ги намалува бројот на багови, таа ги зголемува.
Mozebi toa e problemot kaj mene,imam NVIDIA GFORCE 8600.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
не е друже јас имам 8500 па супер си е со 1гб рам и процесор 3.0 со 1 мб кеш

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кај мене на VISTA-ва кога е во мирување (idle), рамот во иде до кај 1 GB (од 4), а процесорот е 1% (Core2Duo) :helou:

(нормално, со сите програмчиња што работат во позадина: антивирус, мсн, конекција, чуда....)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
ај ако може некој добар торент за 64 битна виста да ми пратите

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
ај ако може некој добар торент за 64 битна виста да ми пратите
Пратено. Да знаеш, а и за другите, ке ти треба dual layer dvd оти имиџот е 6gb и опфаке ги сите верзии на 32/64 (ај не пишам x86_x32/x64 да не се расправам со корунчето :baeh: )

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Напишано од Корун
Кај мене на VISTA-ва кога е во мирување (idle), рамот во иде до кај 1 GB (од 4), а процесорот е 1% (Core2Duo) :helou:

(нормално, со сите програмчиња што работат во позадина: антивирус, мсн, конекција, чуда....)

Кај мене на лап топот Вистата преде како маче дури и јас се почудив кога ја инсталирав. Прво имав XP и забележав дека за оваа конфигурација XP работи премногу глупо, CPU Usage стално ми беше над 20%, ми читаше само 1.75 гб рам од 2гб, загреваше ненормално и ред други работи да не ги бројам...Е сега на Виста CPU Usage нормално (во idle)процесорот ми е на 1 до најмногу 3% како што кажа и корун,а од 2гб рам зема само 620 и тоа во позадина ми работи Anti Virus, Anti Spyware, конекцијата, Vista Side Bar, Мсн. А сега на Вистата ми го чита и целиот 2 гб рам и ред други работи...Само штета што на лап топот не знам како да направам screenshot за да видите како работи...Значи како што кажаа еден пост погоре XP може вода да му носи на Vista...:toe::toe::zver:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Пратено. Да знаеш, а и за другите, ке ти треба dual layer dvd оти имиџот е 6gb и опфаке ги сите верзии на 32/64 (ај не пишам x86_x32/x64 да не се расправам со корунчето :baeh: )
не ми требаат сите тие. ми треба само 64битен Windows Vista Ultimate

ако има некој нека ми прати ама да не оди 10-20кб/с. Ми треба побрзо

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
си ставив vista transformation pack 9.0 и по ништо не се пизнава дека е xp

Kajgana Shop