Windows Vista

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Aбе копуче едно, ти ми кажа што компјутер имаш? Битно ќе беше и да ми кажеш? Те прашав?

Кажав општо, пошо кај мене VISTA иде ВО СЕ подобро од ХР. И кај сите што ги знам, вака им е. Многу се задоволни од VISTA.

Kaj mene VISTA во се е подобра од XP.

Таман да ти кажам, си ставил 8 GB RAM само за да те знаат у маало :pos::pos::pos:
More kopuk,jas taka go kupiv kompjuterot i da ne ti e maka?! Ako ti razbiras malce poveke od kompjuteri nemoj da si mislis deka i drugite se mutavi ili nisto ne razbiraat.Ako mnogumina velat deka VISTA-ta ne im funcionira kako sto treba ti kako seznajko daj ni nekoi informacii sto treba da napravime za da funkcionira podobro,znaenjeto nemoj da go drzis vo sebe,bidi malce fer i spodeli go so drugite sto ne znaat a sakat da naucat!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
More kopuk,jas taka go kupiv kompjuterot i da ne ti e maka?! Ako ti razbiras malce poveke od kompjuteri nemoj da si mislis deka i drugite se mutavi ili nisto ne razbiraat.Ako mnogumina velat deka VISTA-ta ne im funcionira kako sto treba ti kako seznajko daj ni nekoi informacii sto treba da napravime za da funkcionira podobro,znaenjeto nemoj da go drzis vo sebe,bidi malce fer i spodeli go so drugite sto ne znaat a sakat da naucat!
Имај 64 битен и/или двојадрен или повеќе јадрен процесор, над 2-3 GB ram, и виста ќе лета.

А твоите 8 gb, искрено, сеа за сеа ти се џабе. се што е над 4 GB е ептен џабе (освен во екстремни случаеви)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Имај 64 битен и/или двојадрен или повеќе јадрен процесор, над 2-3 GB ram, и виста ќе лета.

А твоите 8 gb, искрено, сеа за сеа ти се џабе. се што е над 4 GB е ептен џабе (освен во екстремни случаеви)
E veke komunicirame kako sto treba,sega si moj covek :smir:.Jas instalirav 64 bitna VISTA,ja ima na www.arenabg.com ama nesto ne funcionirase kako sto treba pri podiganjeto na sistemot,ke probam so 32 bitna pa ke vidam sto ke pokaze mojot PC.Jas ne se falam kakov PC imam tuku sakam da kazam deka VISTA-ta ne se pokaza dobro,mozebi 64 bitnata ne e usovrsena?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
E veke komunicirame kako sto treba,sega si moj covek :smir:.Jas instalirav 64 bitna VISTA,ja ima na www.arenabg.com ama nesto ne funcionirase kako sto treba pri podiganjeto na sistemot,ke probam so 32 bitna pa ke vidam sto ke pokaze mojot PC.Jas ne se falam kakov PC imam tuku sakam da kazam deka VISTA-ta ne se pokaza dobro,mozebi 64 bitnata ne e usovrsena?
Kaj мене 64 битната е подобра од 32 :)

Вака би требало кај сите да биде, зашто вистата многу поквалитетно и попаметно ги искористува сите ресурси од компјутерот (рам, графичка, процесор....) А 64 битната, го вади максимумот од 64 битен процесор.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628

Вака би требало кај сите да биде, зашто вистата многу поквалитетно и попаметно ги искористува сите ресурси од компјутерот (рам, графичка, процесор....) А 64 битната, го вади максимумот од 64 битен процесор.
Малце оф топик,

Знаеш каде да најдам 64 битна Виста низ Скопје, за некои саглам парички ?

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Немаше побогу да прашам дали има за салгам пари да купам 64битна Виста низ Скопјево, ако ми се "арчеше" нет.

Данке у секој случај.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583

VISTA-ta letase kaj mene ama pak imase nekoi nedostatoci sto se nadevam deka so SP2 naredniot mesec ke bidat otstraneti?

Kajgana Shop

На врв Bottom