Windows Phone, iOS или Android

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Многу мало ограничување е тоа за нормален корисник. Не е Бета, исклучително стабилен е системот, ги нема сите можности на светот ама и Ајфон во 2007 немаше некои основни опции па пак се продаваше. Неможе така случајно Андроид да биде толку продаван, сигурно на многумина има се допаѓа. Премногу од фан-бој перспектива ги гледаме работите а сепак се работи само за телефончиња.

Како бе мало ограничување друже, јас од шала на ајфонов снимам по 150 апликации кои се интересни, ако не го купуваш Андроид ради апликации, слободно можеш од твоја перспектива да го израмниш со Symbian, Windows Mobile 6.5 или било кој друг оперативен систем - бидејќи и на тие систем телефоните се стабилни и си работат со сите базични опции.

Јас ти зборам за оперативен систем каде што можеш да симнеш илјадници апликации, а ти доаѓа телефонот на верзија во која не можеш да снимиш повеќе од 35 - зашто иначе Low disk error. Сакал или не, мора да признаеш дека ова е еден ОГРОМЕН пропуст на Google.

2.2 верзија биди искрен и кажи колку пати неделно добиваш андроид процес дека не работи :pos:

Ниту еднаш ми се нема случено критичен процес да падне, значи самиот систем ми нема паднато или замрзнато од кога е купен телефонот. Рестарт правам еднаш месечно. Обичен процес се случува да падне 2-3 пати неделно и тоа строго на пиратски апликации, не инсталирани и апдејтувани од маркетот. Навистина нема зошто да те лажам, не работам во ХТЦ, ниту во Гугл (за жал :D ) а телефонот го добив бесплатно од работа.

Андроид е “толку многу продаван“ затоа што го има на секој можен телефон, а од 85% од тие телефони се преслаби за системот или поточно, оперативниот систем е премногу глупо програмиран за да работи беспрекорно на сите уреди, додека iOS го има само на iPhone и е перфектно направен софтвер за хардверот кој е во ајфоните. Тоа е една од многуте разлики.

Може да направат минимум побарувања, како кај windows phone.

Нека беа поделени во 3 категории, тогаш ќе беше многу полесно за сите. Поголема стабилност и се останато. Андроидот е пуштен само да носи пари, но за жал гоогле повеќе заработува со неговите апликации на ајфон, отколку со СИТЕ андроид телеофни до сега.

Како бе мало ограничување друже, јас од шала на ајфонов снимам по 150 апликации кои се интересни, ако не го купуваш Андроид ради апликации, слободно можеш од твоја перспектива да го израмниш со Symbian, Windows Mobile 6.5 или било кој друг оперативен систем - бидејќи и на тие систем телефоните се стабилни и си работат со сите базични опции.

Јас ти зборам за оперативен систем каде што можеш да симнеш илјадници апликации, а ти доаѓа телефонот на верзија во која не можеш да снимиш повеќе од 35 - зашто иначе Low disk error. Сакал или не, мора да признаеш дека ова е еден ОГРОМЕН пропуст на Google.

Ти не си обичен корисник, повеќе би рекул ентузијаст. 150 апликации јас немам време да ги инсталирам, а не па да ги користам. И да имам време не би го губел на тоа иако работам во софтверскиот сектор. За обичен корисник тоа е претеризам и до некаде чалам. Единствено разбирам игри да се инсталираат константно, инаку не гледам причина зошто некој би имал 150 апликации! Скоро се е сега на интернет, Андроид и другите доаѓаат со солиден сет на алатки без голема потреба од додатоци (освен игри де) и за тоа беше мојот муабет дека обичен корисник нема потреба да фрла големи пари за скапи телефони освен доколку не ги има тие пари. Тука настапува Андроид кој нуди избор, колку плаќаш толку добиваш а и повеќе. Ќе видиме што ќе донесе времето.

Но ете така случајно, околу мене само Ајфони глеам :rolleyes:

Ајфоните во Македонија се просек 1-2 генерации постари. Така да не се важи тоа. Таква ни е среќата нас кога ќе излезе 5-ка да купиме 3гс и да се радуваме.

Ајфоните во Македонија се просек 1-2 генерации постари. Така да не се важи тоа. Таква ни е среќата нас кога ќе излезе 5-ка да купиме 3гс и да се радуваме.

Не сум во Македонија, и ако може да се пофалам ненамерно.. во цела Европа е така.
Значи најодговорно тврдам дека од 10 луѓе со смартфони, 9 се Ајфон.

Некогаш за да си најдобар треба да си револуционерен. Џабе им е сега на андроидовци и виндоуси и нивните партнери.
Во генот на човекот е да препознае револуционарен продукт... СЕ друго после него ќе биде етикетирано како копија!
Епл си влезе во психата на луѓето и кран не го ваѓа - да сме реални. Исто како фејсбук. Џабе твитер митер гугл плус...
Плус, се работи за докажан квалитет.. Спој од хардвер и софтвер што е прилагоден за секоја рака, за секој вкус. Без комплексен пристап до уредот и оперативниот систем.
Па овде кај што живеам... со шатори чекаа пред Епл.. мислам ајпод 3 излегвел.. Абеее за мене е то скрената работа, ама.. така си беше. Очите не лажат.
Џабе статистики, анкети, тестој, медиумска пропаганда.... приказни за мали деца.
Епл продукт си е епл продукт. Бренд, исто како Мајкрософт, Кока Кола, БМВ...
Ти копирај го цело време, ама од птичја перспектива изгледаш само како еден загар што нонстоп трча позади.
То е то..

iOS реално се кралевите и на хардвер и на софтвер, Андроид јас незнам колку верзии има гледам и во алкател го ставиле :facepalm: Јас лично користам РИМ од едноставна причина шо немам длавбог џеб за Ајфон. Да не се лажеме Андроид велат дека е најбољи само оние шо им е криво шо немаат Ајфонче

Јас сум користел и Ајфон и на Андроид ОС. Андроидот е светлосни години напред. Види им ги само апдејтите на iOS а види ги и на Андроид. Смешно е да споредуваш iOS и Андроид.

Јас сум користел и Ајфон и на Андроид ОС. Андроидот е светлосни години напред. Види им ги само апдејтите на iOS а види ги и на Андроид. Смешно е да споредуваш iOS и Андроид.

Образложи де, не се срами.

Во вторава реченица мора да ти е грешен еден збор, или Андроид место iOS или си пишал "напред" место "назад". Иначе ептен нема логика реченицава вака...

како што си напишал овака значи си користел ајфонче со андроид опертивен систем:confused:И ова ваљда напред си сакал да напишеш у втората. Инаку http://www.vip.mk/cm/gsm_adv_2/index.php?phoneId=212
ова смартфон е според тебе, значи андроид го има во самсунг , сони, LG, алкател и тн.Затоа е најпродаван...но секое телегонче не е смартфон. А грешки при процеси колку сакаш од Андрид

Образложи де, не се срами.

Па кога Ајфон на неговиот ОС го сменил интерфејсот? Не ги мразам јас, но сепак не се подобри од Андроид.
--- надополнето: 2 април 2012 во 18:44 ---
Епа добро, набројте ги предностите на iOS. :D

Па кога Ајфон на неговиот ОС го сменил интерфејсот? Не ги мразам јас, но сепак не се подобри од Андроид.
--- надополнето: 2 април 2012 во 18:44 ---
Епа добро, набројте ги предностите на iOS. :D

Смени си го интерфејсот, кој ти брани, а ако интерфејсот ти е квалитет, тогаш.... :)
И како може да е копија подобра од оригинал?
--- надополнето: 2 април 2012 во 18:53 ---
како што си напишал овака значи си користел ајфонче со андроид опертивен систем:confused:И ова ваљда напред си сакал да напишеш у втората. Инаку http://www.vip.mk/cm/gsm_adv_2/index.php?phoneId=212
ова смартфон е според тебе, значи андроид го има во самсунг , сони, LG, алкател и тн.Затоа е најпродаван...но секое телегонче не е смартфон. А грешки при процеси колку сакаш од Андрид

1332795631.jpg

Смени си го интерфејсот, кој ти брани, а ако интерфејсот ти е квалитет, тогаш.... :)
И како може да е копија подобра од оригинал?
--- надополнето: 2 април 2012 во 18:53 ---

1332795631.jpg

Добро ај чкарт се Андроид и Виндоус. Со 100 души не мислам да се расправам. :pos:

Добро ај чкарт се Андроид и Виндоус. Со 100 души не мислам да се расправам. :pos:

Затоа што не си во право. Јас би се расправал и со 120 ако сум во право.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom