Windows Phone, iOS или Android

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не знам што се препукувате толку со Џои, па не ли знаеш дека е регионален менаџер на Microsoft т.е WP7?? Да беше така што пари ке направеше за пропагандава на Кајгана. :LOL: Мала шега и Џои да не се лути. :)

Не бе таман работа, немам ништо против Џои а и било кој друг. :D

Од овие 3 дефинитивно би одбрал Андроид, зошто? Од едноставна причина што 99% од апликациите се бесплатни, за разлика од IOS каде мора уредот да е JailBraked за да може да се користат бесплатни апликации, а за windows не можам да зборувам зошто го немам лично користено.

Не бе таман работа, немам ништо против Џои а и било кој друг. :D
Не реков дека имаш нешто против Џои, сакав да кажам за тоа колку е упорен кога е во прашање WP7, не се предава. :)

Јас милувам Android, потоа iOs, a Windows на мобилен :) не фала

Не ми е јасно шо е финтава со Андроид. Значи последна официјална верзија Ice Cream излезе пред некој месец. ДОСТАПЕН е само на 1 телефон (ромови такви глупости не мешаме) телефони излегувааат бомбона но уште со 2.3 верзијата, а се веќе се зборува дека за некој месец ќе излегува новата верзија на Андроид.

Кога ќе излезе новата, конечно че почнат да излегуваат со 4.0 андроид (и апдејтираат), а новиот апдејт (jelly bean) ќе биде пак на 1-2 телефони. :facepalm:

Полека но сигурно Андроид си го прави пазарот покомплициран. (Ионака е хаос, уште нова верзија му треба :facepalm: )

Не ми е јасно шо е финтава со Андроид. Значи последна официјална верзија Ice Cream излезе пред некој месец. ДОСТАПЕН е само на 1 телефон (ромови такви глупости не мешаме) телефони излегувааат бомбона но уште со 2.3 верзијата, а се веќе се зборува дека за некој месец ќе излегува новата верзија на Андроид.

Кога ќе излезе новата, конечно че почнат да излегуваат со 4.0 андроид (и апдејтираат), а новиот апдејт (jelly bean) ќе биде пак на 1-2 телефони. :facepalm:

Полека но сигурно Андроид си го прави пазарот покомплициран. (Ионака е хаос, уште нова верзија му треба :facepalm: )
Ако подобро се информираш ке видиш дека новата верзија на андроид Jelly bean 5.0 е наменета за таблети и notebook уреди. :) Инаку по 100-ти пат, дали е официјален или custom, ром си е ром (ти ги делиш на официјални и ромови) :LOL: , и двата доаѓаат од еден ист open source од Google. A за тоа што каснат официјалните ромови не е крив Google туку дотичните производители на смарт телефони од желбата што повеќе да ги пренатрупаат со свои глупости за едвај телефоните да работат. ;)

Тие ромови никој не ги брои колку ги има на мобилните, ни официјално од гоогле не се внесуваат тие.

Токму поради тие ромови, форумите се преполни од теми

• Заглави на логото
  • Црн екран
  • Камерата не работи
  • Вифито не работи
  • Сд картицата не ја препознава
и уште милион други проблеми.--- надополнето: 21 февруари 2012 во 15:31 ---
И да не заборавам нешто најбитно. 80% НЕЗНААТ како да стават ромови на нивниот телефон.

408779_3129219761033_1580907249_2721102_66429428.jpg

Доказ дека е така :facepalm:

Тие ромови никој не ги брои колку ги има на мобилните, ни официјално од гоогле не се внесуваат тие.

Токму поради тие ромови, форумите се преполни од теми

• Заглави на логото
  • Црн екран
  • Камерата не работи
  • Вифито не работи
  • Сд картицата не ја препознава
и уште милион други проблеми.--- надополнето: 21 февруари 2012 во 15:31 ---

И да не заборавам нешто најбитно. 80% НЕЗНААТ како да стават ромови на нивниот телефон.

408779_3129219761033_1580907249_2721102_66429428.jpg

Доказ дека е така :facepalm:
И дедоми не знае да користи смартфон со Windows mobile, па тоа не го прави Windows mobile лош OS...
Ако ме свакаш што сакам да кажам...
ПС, доказов ти е outstanding. :facepalm:

И дедоми не знае да користи смартфон со Windows mobile, па тоа не го прави Windows mobile лош OS...
Ако ме свакаш што сакам да кажам...
ПС, доказов ти е outstanding. :facepalm:

Те сваќам.

Проблемот е во тоа што гоогле не се замара за крајните кориснци дали се задоволни. Абе нека стегни заби, и нека каже вие ХТЦ имате 2 месеци да упдејтирате, вие ЛГ имате 4 месеци. И повеќе нема телефони да ваѓате со стар андроид од денеска сите ќе ваѓате на 4.0.

Знам дека има премногу телефони со различен хардвер, но последните 5-6 месеци веќе под дефаул излегуваат со дуал кор, 1 гига рам...... Може да се апдејтираат сите.

Те сваќам.

Проблемот е во тоа што гоогле не се замара за крајните кориснци дали се задоволни. Абе нека стегни заби, и нека каже вие ХТЦ имате 2 месеци да упдејтирате, вие ЛГ имате 4 месеци. И повеќе нема телефони да ваѓате со стар андроид од денеска сите ќе ваѓате на 4.0.

Знам дека има премногу телефони со различен хардвер, но последните 5-6 месеци веќе под дефаул излегуваат со дуал кор, 1 гига рам...... Може да се апдејтираат сите.
Ти менува нешто ако новиот ром е "официјален" од Гугл или "неофицијален" од CyanogenMod, на пример?
Мене не ми менува ама баш ништо.

Ти менува нешто ако новиот ром е "официјален" од Гугл или "неофицијален" од CyanogenMod, на пример?
Мене не ми менува ама баш ништо.

Не ми смета, доколку најдеш некој добар кој нема багови и такви лајна. Но тоа не е проблемот, јас околу мене имам 10-тина души кој чекаат на мене да ги упдејтирам. (Јас ќе упдејтирам некој, така? Прво треба да седнам по интернетов, да читам се за ромот, какви багови има па уште некој час да пробувам да го апдејтирам НЕДАЈ боже да има некаков проблем при апдејтирајне.)

Дали треба да спомнувам гаранцијата тука? Ако го упдејтираш речи чао, чао на гаранцијата. Која верувајми е и тоа како потребна.

Не ми смета, доколку најдеш некој добар кој нема багови и такви лајна. Но тоа не е проблемот, јас околу мене имам 10-тина души кој чекаат на мене да ги упдејтирам. (Јас ќе упдејтирам некој, така? Прво треба да седнам по интернетов, да читам се за ромот, какви багови има па уште некој час да пробувам да го апдејтирам НЕДАЈ боже да има некаков проблем при апдејтирајне.)

Дали треба да спомнувам гаранцијата тука? Ако го упдејтираш речи чао, чао на гаранцијата. Која верувајми е и тоа како потребна.
Абе пријателе види, аргументот дека треба да читаш по интернет пред да видиш дали да го ставиш тој ром или не, па според тоа заклучуваш дека тоа му е минус на Андроид ти е невалиден. Па за се треба да се информираш пред да го земеш, сигурно си читал и за твојот сегашен телефон што го имаш па потоа си одлучил да го земеш. :)

Те сваќам.

Добро со тебе изгледа по 100 пати треба да повториме за да разбереш. :) Значи, Google само го исфрла source code-от за комерцијална употреба, а сите производители на смарт телефони посебно го оптимизираат за своите модели. Значи Google нема врска со апдејтите и грижа на корисници туку самите производители (Htc, Samsung, Sony итн.) Tие одлучуваат кој ке добие апдејт а кој не и кога. Еве ти пример, Google изјавија дека апдејтот ICS 4.0 ке можат да го инсталираат сите смарт тел. што предходно добиле официјален Gingerbread 2.3.X, па пола и повеке од тие телефони официјално потврдено нема да го добијат. Значи се е до производителот на уредите, па како ке ги продаваат новите модели ако ги апдејтираат и постарите ?? Што пак ова не се случај кај еден од најпродаваните, Apple. Конкретно во твојот случај тебе LG те има "зезнато" што твојот телефон останал на 2.1 апдејт. :) Ете многу едноставно, нели.

А да, верувај дека сите со dual core до лето ке добијат ICS, дури и со single core но само со минимум 768 MB рам мем.(Htc) и 512 MB (Sony mobile). :)

Ах мислев со епл фанбој било потешко чоек да се разберит, ама ај уште еднаш да појаснам.

Значи кодот оперативниот е од гоогле, и ТОЈ ГИ ДАВА ВЕРЗИИТЕ АПДЕЈТИТЕ тие одлучуваат сега верзија 2.1 ајмо сега 2.3 ајде сега 3 ајде сега 4 па 5. Не одлучува ХТЦ или ЛГ или што знам јас. ТУКА НАСТАНУВА ПРОБЛЕМОТ, што гоогле претерано ја брза работата и овие неможат да стигнат.

• 2.1 - 2.3 верзија е за "послабите телефони" (Пази за во ИДНИНА се највавуваат телефони кој сеуште е излегуваат со 2.3 апдејт)
  • 3.0 Верзија за таблети
  • 4.0 Верзија за телефони и таблети (телефони со иста конфигурација како тие што имаат 2.3 И ПАК 50% од нив нема да добијат апдејт)
  • И на крај андроид 5.0
Е сега замисли каков хаос е тоа, уште поголем хаос за девелоперите кој неможат да кренат глава заради оптимизација на сите тие телефони (токму заради тоа андоирод има послаби игри апликации за разлика од ios)
Гоогле има уште многуууууу да учи од мајкрософт и ејпл за мобилнава технологија, штета што трчаат како коњи напред и не се грижат за своите корисници.
Ако не се средат богами ќе има незадоволство и ќе се се намалува % на андроид на пазарот.
___________________________________________________________________________________
Мајкрософт исто сега со Танго ќе има фрагментација во системот, но сепак ќе биде исти оперативен, и е далеку подобро решени отколку "решението" на гоогле кое не се ни труди да го пронајде.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 01:55 ---
http://www.phonedog.com/2012/02/21/google-should-embrace-android-fragmentation-and-make-it-work/

Ах мислев со епл фанбој било потешко чоек да се разберит, ама ај уште еднаш да појаснам.

Значи кодот оперативниот е од гоогле, и ТОЈ ГИ ДАВА ВЕРЗИИТЕ АПДЕЈТИТЕ тие одлучуваат сега верзија 2.1 ајмо сега 2.3 ајде сега 3 ајде сега 4 па 5. Не одлучува ХТЦ или ЛГ или што знам јас. ТУКА НАСТАНУВА ПРОБЛЕМОТ, што гоогле претерано ја брза работата и овие неможат да стигнат.

• 2.1 - 2.3 верзија е за "послабите телефони" (Пази за во ИДНИНА се највавуваат телефони кој сеуште е излегуваат со 2.3 апдејт)
  • 3.0 Верзија за таблети
  • 4.0 Верзија за телефони и таблети (телефони со иста конфигурација како тие што имаат 2.3 И ПАК 50% од нив нема да добијат апдејт)
  • И на крај андроид 5.0
Е сега замисли каков хаос е тоа, уште поголем хаос за девелоперите кој неможат да кренат глава заради оптимизација на сите тие телефони (токму заради тоа андоирод има послаби игри апликации за разлика од ios)

Гоогле има уште многуууууу да учи од мајкрософт и ејпл за мобилнава технологија, штета што трчаат како коњи напред и не се грижат за своите корисници.
Ако не се средат богами ќе има незадоволство и ќе се се намалува % на андроид на пазарот.
___________________________________________________________________________________
Мајкрософт исто сега со Танго ќе има фрагментација во системот, но сепак ќе биде исти оперативен, и е далеку подобро решени отколку "решението" на гоогле кое не се ни труди да го пронајде.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 01:55 ---
http://www.phonedog.com/2012/02/21/google-should-embrace-android-fragmentation-and-make-it-work/
Не е дека не може да се разбереме туку едноставно некои работи лошо си ги разбрал. Значи прочитај го уште еднаш мојот последен пост, се надевам овој пат ке разбереш/научиш нешто ново што до сега за тоа изгледа дека си бил во заблуда. Разграничи што прави Google а што производителите во врска со апдејтите. Еве пример, кај мене Galaxy S-от сега побрзо работи на ICS отколку на Gingerbread и подолготрајна ми е батеријата. Значи производителот го трупа софтверот со свој launcher (Touch Wiz, Sense итн.) и уште 20-тина свои апликации што автоматски бара повеке рам и појак процесор. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom