Windows Phone 8 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
А резултати.ком најдобро е на бросер :pos:

Има некое решение за да ми стигнуваат нотификации од фб и кога сум офлајн? Ретко стигнуваат а и кога стигнуваат со каснење од 15 минути се...

Има некое решение за да ми стигнуваат нотификации од фб и кога сум офлајн? Ретко стигнуваат а и кога стигнуваат со каснење од 15 минути се...

И јас барам одговор на истово низ интермецот ама никако да најдам решение.
Пораките стигаат преку најава на фејсбук со друга апликација (јас користам IM+), а директно од апликацијата стигаат со закаснување.

http://apps.windowsstore.com/

Тука мислам можете да се регитирате и со тоа добивате отклучување на еден телефон. И тоа е бесплатно.

Мислам дека можете, кој нема да успее со ова, ќе треба да спуштите visual studio express edition for windows phone, па јас да влезам преку team viewer да го отклучам телефонот со мојот акаунт. Да не трошам отклучување на телефони за џабе прво пробајте со линкот горе.
--- надополнето: 14 октомври 2013 во 23:00 ---

Ете и видео како се апдејтира со апликацијата

Малку помош како да се регистрирам тука може? Што и да кликнам ми излегува да се логирам со микрософт акаунт... Ја инсталирав апликацијата за девелоперс, изкликав тоа некст некст ама немам апдејт...

Малку помош како да се регистрирам тука може? Што и да кликнам ми излегува да се логирам со микрософт акаунт... Ја инсталирав апликацијата за девелоперс, изкликав тоа некст некст ама немам апдејт...

Што телефон имаш? Ако имаш 8с/8х не се мачи ќе ти дојде официјален апдејт деновиве.

Први импресии од корисник кој користел iOS и Android:
- Импресиониран од брзината;
- Глатка миграција;
- Ги имам сите потребни апликации;
- Го заменив Dropbox за SkyDrive, добив дупло повеќе Storage и гледам дека одлично работи;
- Немам никаков проблем со снаоѓање со оперативниот систем...
- Треба да се досреди мулти-таскингот (полесно исклучување на апликации/background) и Windows Store-от;

Или јас не сум ги нашол уште, или нема виџетчиња од типот Исклучување на auto-rotate, 2G-3G switch, WiFi switch и тн... Нешто што повеќето корисници сакаат да го имаат на еден клик :)

- Глатка миграција;
- Го заменив Dropbox за SkyDrive, добив дупло повеќе Storage и гледам дека одлично работи;
- Треба да се досреди мулти-таскингот (полесно исклучување на апликации/background) и Windows Store-от;

Или јас не сум ги нашол уште, или нема виџетчиња од типот Исклучување на auto-rotate, 2G-3G switch, WiFi switch и тн... Нешто што повеќето корисници сакаат да го имаат на еден клик :)

Јок, нема виџети на WP8. После некое време се навикнуеш, а шпекулации има дека свичовите у 8.1 ќе ги средат така, видеќемо :D Мулти таскинг средување ќе добиеш многу брзо у GDR3, плус досредувања на софтверот и rotation lock, а брзо стигаат и Instagram, Flipboard и уште нови апликации. Расте WP8, за некое време со добар развој може и да се спротивстави солидно на големиве.

- Глатка миграција;

Со здравје да се служиш! Што модел зеде?

GDR3 излезе пред некој ден за HTC8X, а би требало да биде брзо и за Лумиите (најверојатно пред крајот на ноември).

За виџети, една алтернатива е да ставиш шорткат тајл на старт скринот. Battery апликацијата има шорткати за батерија, wifi, дата сетинзи кои што можеш да ги пиноваш на старт.

Со здравје да се служиш! Што модел зеде?

GDR3 излезе пред некој ден за HTC8X, а би требало да биде брзо и за Лумиите (најверојатно пред крајот на ноември).

За виџети, една алтернатива е да ставиш шорткат тајл на старт скринот. Battery апликацијата има шорткати за батерија, wifi, дата сетинзи кои што можеш да ги пиноваш на старт.

Земав Lumia 920 :)
Мило ми е што најверојанто ќе ги решат овие ситници со апдејтов, зошто уште мааалку фали да биде едно солидно парче! :)

Ги кажав првите импресии, уште стојам зад нив. Супер е, не очекував дека толку добро го скоцкале Microsoft :)

- Глатка миграција;

GDR3 мислам се правеше со Developer нешто незнам како беше, ја го имав на HTC 8S , и тоа што го сакаш го има :) Исклучување на апликациите од background, исклучување на auto-rotate :D

Дали би можел некој да направи квалитетна споредба помеѓу Android и Windows Phone? Кои работи се уште фалат кај Windows Phone? Што треба да се досреди, кои апликации недостасуваат или не работат како што треба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom